Podelte sa o skusenosti.
ja zvazujem https://tubolight.bike/tubolight-wheels-evo/
Dodnes nezabudnem, keď som dostal 3.defekty za deň a zabudol že nahadzujem deravu dušu. som v amoku kopal do bajku.odledy inserty bez jediného defektu, no tie inserty ma mocno zaujímajú
Bolo by super porovnat ako ovplyvni pruznost kolesa ten tannous vs inserty s vecsim objemom. Tie co maju vacsi objem robia pruzenie exponencialnejsie ale tento asi funguje hlavne mechanicky ked uz pride do kontaktu s plastom. Skoda ze mas 27,5 a ja 29 kolesa asi z toho dovodu nevyslkusame vymenit. Ale chcle by som to skusit priamo porovnat. Vlastne to by sme museli mat aj plaste rovnake cize asi nerelne, skoda.
To mi už po vyzutí plášťa naznačilo že to nebude taká prdel lebo predpríprava na bezduše bola značne rozdrbaná a pásku doma nemám. Stalo sa to keď som dostal defekt a kým som dobrzdil tak som po prázdnom kolese prešiel ešte zopár metrov. Vzal som skalpel a poorezával som okraje pásky. Potom už postup rovnaký ako včera. Nahodené zas bez montpák. Aj keď dnes už som si musel dať 5 minút pauzu aby si prsty odpočinuli. Pätky nahodené zas aj cez jadro ventilu no trochu viac som sa napumpoval kedže vzduch unikal cez dieru po defekte. Sfúkol som, dal cez ventil dva poldecáky a jeden šprt tmelu a znova nafúkal. Tu už sa objavilo pár netesností okolo pätky a spomínaný defekt ktoré tmel po chvíli zalepil( Ten defekt stále trošku bublinkuje
V téme o insertoch trepem o bezdušiach a tak späť k veci.
Takže ku týmto insertom zatiaľ klady - hmotnosť, pomerne jednoduchá inštalácia, nesajú tekutinu, možnosť použitia akéhokoľvek TL ventilu, možnosť plniť tmel cez ventil, rozdelí plášť na dve "komory" medzi ktorými je možná výmena vzduchu a tmelu cez otovory. Cena v porovnaní s konkurenciou primeraná 38€ 1ks.
Zápory zatiaľ neviem. Oproti "plným" insertom bude možno dojazd na prázdnom kolese horší. Tomu sa snáď ale vyhnem, keď tak duša to istí. Info z terénu po veľkej noci
To bude na nejaky agresivny gravel pre lto
predavat treba, aj keby to mal byt sneh pre eskimakov
a k paske / ventilku sa nedostane ?
Plášť aj s insertom som nahodil bez montpák! a mydlovej vody. Pätky a ráfik som prebehol vlhčenou utierkou aby som odstránil prach. Chcelo to trochu krútenia stláčania a rosy na čele. Asi sa mi muselo náramne dariť pretože bez montpáky som to minule nenahodil ani s dušou. Chvíľku mi trvalo kým som prišiel na ten správny grif ale inak som to nahodil asi v štandardnom čase +/- 3-4 minutky dumania ako na to. Nechcem to zakríknuť tak počkám do rána ako bude držať a zajtra je na programe zadné koleso
Nárast hmotnosti kolesa oproti štandardu 29gramov. To je na setup - bezušový ventil, deci tmelu + insert pre mňa výborná hodnota (páska tam už bola predtým). Ďalšie skúsenosti s nahadzovaním teda pridám dúfam zajtra. Koleso bez tlaku pred nafúkaním vyzeralo, že by sa na tom núdzovo fakt dalo dakam aj dôjsť. Opora bočnice inak fakt brutálna, celkovo to koleso pôsobí thušie. Dojmy hľadanie správneho tlaku a pocity z jazdy žiaľ až po veľkej noci.
Len otázka. Stačí jedno deci tmelu? Či tam ešte zajtra šupnem za jeden poldecák?
Ďalšia otázka smeruje k príspevku nadomnou - umožňuje ten tubolight insert dolievanie tmelu cez ventil? Alebo by sa asi nedostal kam treba?
Postup testu:Nabral som vodu do vedra, oznacil hladinu. ponoril dnu insert a hladal bublinky. Ziadne. Stlacil nikolko krat z celej sili pod vodou, ziadne bublinky. Vubral porovnal hladinu s oznacenou skoro zhodna. Poutieral insert do sucha. Potom som zabalil do suchej papierovej utierky miesto, ktore som stlacal pod vodou a stlacil znova. Utierka ostala sucha.
Hmotnost sedi 94g po vodnom teste.
Sirka v nestlacenom stave 57mm.
Nahadzovat na bike to budem az mi covid opatrenia umoznia ist jazdit na traily, potom napisem dojmy z jazdy. Zatial aspon par fotiek.
To ešte neviem... Zistím až pri najbližšom vyzuti keď niečo pojazdím
Nezacalo ti to cucat tmal cez tie neuzavrete boky kde si to rezal ? Myslim ci si neodrezal tu vonkajsiu uzavretu cas bublinik v pene. Ci rival to ani uzavrete nemal?
Je tam pár skúsenosti aj na inserty spomenuté v tejto téme.
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44