Podelte sa o skusenosti.
ja zvazujem https://tubolight.bike/tubolight-wheels-evo/
A taktiez defekt a nasledny dojazd je mozny bez problemu, ale na 40km to istotne nie je...
To sa muselo Ivan stať na Jedľovine. Sa mi zdá, že som ti aj hore skúšal tlak a sa mi zdal v pohode, ale tuším si tam mal maxxis Ardent a to je taký mäkší plášť, tak sa mohlo stať, že na niektorej z tisíc skál, ktoré tam na jazdcov číhajú si mohol zmáčknuť bočnicu. Možno insert ti to zachránil od prierazu a zničenia ráfu. A možno až keď si šiel po asfalte na vodnom diele, tak si zistil, že sa ti ťažšie ťahá.
Som ani nevedel, že aké rôzne technické problémy boli cestou z tej CHPS
Na druhej strane ak plast drzi po hormade, na tom inserte sa bude dat ist. Cize diera pri ktorej by ti dusa pomohla je v pohode jazditelna aj s insertom. Dokonca si myslim ze aj diera kde by ti uz ani dusa nepomohla je na inserte stale "jazditelna".
Ja to vidim tak EN, DH jazdenie, jasna volba chodis +- hore dolu jednym kopcom a v doline mas auto. Ak sa nieco pokasle, po auto prides na 99.9%
XC, maraton asi nie. Dojazd desiatky km na inserte si neviem velmi predstavit. Mozne to asi je, ale asi by to bolo uplne peklo pre to ze sa to vobec neodvaluje. Opravit to v terene, niekde medzi dvoma dedinami nepovazujem ze realisticke.
AM, trail je na kazdeho zvazeni, to je seda zona.
edit: Pre uplnost ale musim pripomenut ze aspon pre mna nie je na insert dovod dojazd s dierou, ani ochrana rafu. Daval som to do kolesa pre zmenu pruzenia/odskakovania kolesa. S insertom je v kolese menej vzduchu a tym padom rychlejsie narasta tlak pri zasiahnuti prekazky. To sposobuje kompresiu aj samotneho insertu ktora je ale pomalsia co sa chova ako progresivne pruzenie. Nasledne az sa koleso odvali z prekazky neodskoci, lebo insertu trva v pomere ku vzduchu dlho kym sa vrati na povodny objem. Tym padom sa to trocha chova ako by to malo zatlmeny odskok. Tlak v plasti sa vracia na povodnu hodnotu ovela dlhsie ako bez insertu. To je dovod preco mam insert v kolesa a aj dovod preco tam ostane.
Bez nudle dáte dušu, ak plášť nie je na cimprcampr rozrezaný ... ale s nudlou nejako fakt neviem, nudlu do batôžku nedáte aby ste to nahradili dušou, ak je vôbec možné to tak ľahko vyzuť v teréne
Ci je to skutocne zvysuje sancu na dojazd domov je diskutabilne. Totiz vyzut insert v terene a opravit trhlinu podlepenim ci obutim duse je skoro nemozne. Ci je istejsi dojazd s insertom, alebo knotmi, dusou, lepenim flakmi a pumpou je veru na zvazenie.
Keby som mal insert v oboch kolesach, dusu asi uplne prestanem nosit.
Naopak z Martiniek na Bystričku dolu kopcom v pohode. Až na malé plávanie zadného kolesa mi to ani nejak nevadilo.
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44