Podelte sa o skusenosti.
ja zvazujem https://tubolight.bike/tubolight-wheels-evo/
ved tohoto sa prave bojim (nahadzoval som ho na 3 kolesa) ...
Kenai
mam tannus v zadnom na HT - v Castej mozes vyskusat ak si tam najdes miesto a cas
na full-e ho mam v oboch kolesach, ale to by si musel prist do ZA ...
moj styl jazdenia je ze som castokrat na tazkych trailoch len pasazier, nie pilot a castokrat to necham na bajk. velke skoky neskacem ale uz sa mi podarilo co to nedoskocit, vid moj kompletne zosekany naboj a rozpleteny vyplet. ta vlozka je tazko opisatelna. je nesmierne tuha ked sa osadi v rafe a plasti, v rukach je to pritom len taka velmi tvrda pena. prirovnal by som to k materialu ktrory sa dava napriklad do hokejovych betonov alebo masiek. a tam stopy po puku tiez neostavaju.
podla mna ak by som nemal tanuss permanentne tlacim domov ebajk.
za mna tanus teda nielen ze chrani rafik, ale pomaha proti kruteniu podfuknuteho plasta a aj tlmi doraz, cim viac sa stlaca, tym viac kladie odpor.
na moju recenziu si ju kupilo mnoho kosicanov, len menia plaste a doplnaju mlieko a kazdy je vysmiaty. ( myslim ze ju ponuka aj viktor zo slovakbikeparks.
dnesne vyzuvanie som pouzil hasak a zverak na stlacenie patiek, potom to uz slo v pohode.
Len teda neviem ci tannus aj tlmi odskok kolesa. Ak je to len ochrana rafu, tak mi to sluzbu neurobi. Na HT mi ide hlavne o to, aby zadne koleso menej poskakovalo. S tubolight sa to chova podobne, ako ked das DH casing, len sa to lepsie kotula a vazi menej.
https://www.sadesport.sk/vlozka-tannus-29x2-10-2-60-bezdus-622-53-65_z16927/?gclid=CjwKCAjwkaSaBhA4EiwALBgQaE6xPsRjPYl7i7fdn-7AQJOygmUdpUquI0-Ry_gSPxmO0DykK7V90hoChGoQAvD_BwE
ak to teda nemusi byt od mtbikera
Pre mna istota dojazdu na defekte, tlmenie odskoku, istota ze nevyzujem ani podhusteny plast v klopke a neseknem raf ci plast v kamenoch stoji za jeje vozenie.
Aktualne skusobne fukam v zadu 18psi co je na HT s jazdcom 83kg dost malo na agresivne jazdenie trailov (aj skoky tak do metra vyskly). A ziadne seknute plaste ci poskodenie rafu. Hold vlozka dostava zahul to som si isty.
posledný komentár: 28. 7. 2025 o 8:44