Ja po poučení z jedného light zjazdu na XC asi pred niečo viac ako rokom si dávam dozadu aj na XC insert. Pepis nudlu. Mal som doma dva bez využitia. Nahodil som to tam - nič som za to nedal. Akurát také amatérske a zbytočné rozseknutie plášťa som už nemal. Rozsekol som pri tlaku 1,7 baru. Vyššie tam jazdiť nechcem, lebo na rýchlosti na asfalte to už moc nepridáva, ale výrazne strácam v kamenistých a štrkových zvážniciach pri výšľape. Bike jednoducho nemá už grip. S insertom to ide ako tak a nadol to nemám problém napáliť cez koreňovky, alebo light rockgardeny.
Na light AM/EN paradoxne insert nepoužívam. Dávam trochu vyšší tlak a v kombinácii s vymaznaným pružením zadnej stavby zvyčajne dostatočne pohltí aj hrany na dopade.
raz ,keď bol tanuss použitý s mliekom mucoff vždy po zabrzdeni insert ešte cca 1 otočku rokoval.po zmene mlieka to už bolo ok. mucoff bol vyslahany ako pena
Inak mlieko a inserty... Použitie rôznych mliek celkom výrazne ovplyvňuje aj to ako sa bude plast s insertom vyzuvat po určitom čase... Keď používam klasické latexové mlieka typu o Stan's ci Joes tak sa insert prilepi o plášť co môže skomplikovať odlepenie pätiek pri vyzuvani. No pri pouziti napríklad Milkitu sa žiadne takéto prilepenie nekona, práve naopak to mlieko pôsobí ako nejaký lubrikant.
Akurát som nasadil insert Rival do zadného kolesa (DT Swiss M1900+Maxxis Dissector). Čakal som, že to pôjde trochu horšie. Za trištvrte hodinku som to mal úplne v kľude nasadené podľa ich návodu. Akurát ma bolia prsty a montpaky majú tvar J. Ešte doliat tmel a hotovo.
Môžte mi niekto kto vyskúšal viacero insertov, odporučiť niečo podobné ako rival? Funkčné profilom a hlavne cenovo? Pripadne oplatí sa dat za Crush Core v podstate 2x toľko?
Keď som kúpil kapru,narýchlo som zobral najtvrdši tubolight insert a dal ho dozadu.Ráfik možno ochránil,no aj tak som odtrhol päťku na 2 plášťoch exo+,čiže hužvaniu absolútne nepomahal.
Po sezóne som ho vybral a bol dotrhany dohryzeny,šiel rovno do koša. Nahodil som overený tanuss ktorý prežil už hádam 5 plášťov a už neriesim,neexperimentujem. ak dokáže ochrániť ráfik pod mojou váhou a zároveň drží bočnicu pod mojimi 115 kg v bajkparkoch, vydrží každému.
8 z 10 rivalov co som mal v rukách sa skôr či neskôr rozlepilo. Ano chalanisko ich nemá problém znovu zlepit, a dokonca zato nič nechce. Ale nejak ma už prestáva baviť riešiť pomaly pri každej výmene plášťa roepeny insert.
Joes, Milkit, Stan's... Plast mi vydrží 2-3 mesiace v sezóne a za ten čas insert zvykne tiež povoliť... Vyhadzovať mi ho je ľúto lebo dosekany je možno na 3-4 miestach...
Ja mam nahodeny v jednom bicykli na skusku rival a za mna teda nic moc. Po nafukami mam pocit ako keby sa stlaca, ku tomu podozrenie ako keby sa hybal- mozno je aj roztrhnuty. Nechce sa mi to teraz rozoberat, ale pri vymene plasta istotne pojde dnu cushocore, ktory na dalsich dvoch bicykloch funguje bez problemov uz par sezon.
A ano chalan z rivalu je ochotny, komunikacia na slusnej urovni, pristup tiez, zial produkt aspom z mojho hladiska este nie je dostatocne kvalitny.
Ja čo sa týka insertov, mám taký názor, že radšej, odolnejší plášť a trochu vyšší tlak. Nedávno som našiel tento článok a iba sa mi potvrdilo, je to môj osobný názor. jednotlivý výrobcovia kolies, odpovedali na otázky.
Kenai Ty samizda prehnane (bez urazky ) prezivas vylepsenie tlmenia, odskoku.. plastov za pomoci insertu, nebolo by toto pre teba? Narazil som nato ked som hladal Tubolight Evo, ktore som zistil sa dopredava a je nahradena prave tymto. Podla teorie su urcene prave nato, aby spomalovali prudenie vzduchu a odskok. Podla recenzii to asi aj robia, no neposkytuju taku ochranu rafika ako bezne tvary, za akym ucelom vozim insert ja. Bud nakupim este Evo HD, alebo zvazujem aj nove Vittorie Air-Liner Light, pripadne tiez novy Panzer 28 XC. Pripadne je nieco nove na poli insertov pre XC? Najma za ucelom ochrany rafika, dojazd, resp. bezpecne dobrzdenie je na druhom mieste. Hmotnost max. do 100g, cenovo na urovni 35€. Tie 60g Evo SL som dost rozsekal, preto ked tak teraz HD. Tiez sa mi zda ze malinko nasavali tmel. https://off.road.cc/content/review/accessories-misc/tubolight-diamana-sl-tyre-inserts-review-14319
Máte niekto odskúšané Cush Core Pro a Trail? Sú medzi nimi veľké rozdiely? Rozhodol som sa nahradiť rivala. Prípadne ešte Zvažujem poľskú alternativu Flat out 3core kde ma zaujala samozrejme cena. Na Dolekope je recenzia ktorá vypadá celkom sľubne.
Takže predsalen som riskol ten Flat Out zázrak na skúšku... 29" insert má odvážených 157g, šírka 50mm. Červená časť je pomerne mäkká, prirovnal by som ju k Panzeru DH a čierna je tvrdšia ako Rival Hard... Uvidím ako to bude fungovať pri jazdení. Pri prvom obutí s novým plášťom cca podobne " trápenie" ako s Rivalom. Odlepenie pätiek a následné vyzutie ale už ide o poznanie ľahšie, aj vďaka tej mäkkšej časti. V inserte niesu diery ani žiadne kanaliky takže na aplikáciu tmelu cez ventil môžem zabudnúť tak som si aspoň rovno vyskúšal aj vyzúvanie...
No a čo sa mi nepáči na Rivale? To že sa rozliepa už ignorujem, dá sa to vyriešiť zdrhavackami ale viac mi vadí že saje tmel. Kým je nový tak nie, ale keď ho už človek pár krát sekne začne si cucať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na light AM/EN paradoxne insert nepoužívam. Dávam trochu vyšší tlak a v kombinácii s vymaznaným pružením zadnej stavby zvyčajne dostatočne pohltí aj hrany na dopade.
Musel som si dať medzitým pivo ?
Po sezóne som ho vybral a bol dotrhany dohryzeny,šiel rovno do koša. Nahodil som overený tanuss ktorý prežil už hádam 5 plášťov a už neriesim,neexperimentujem. ak dokáže ochrániť ráfik pod mojou váhou a zároveň drží bočnicu pod mojimi 115 kg v bajkparkoch, vydrží každému.
8 z 10 rivalov co som mal v rukách sa skôr či neskôr rozlepilo. Ano chalanisko ich nemá problém znovu zlepit, a dokonca zato nič nechce. Ale nejak ma už prestáva baviť riešiť pomaly pri každej výmene plášťa roepeny insert.
A ano chalan z rivalu je ochotny, komunikacia na slusnej urovni, pristup tiez, zial produkt aspom z mojho hladiska este nie je dostatocne kvalitny.
https://www.pinkbike.com/news/burning-question-where-do-wheel-component-manufacturers-stand-on-tire-inserts.html
https://off.road.cc/content/review/accessories-misc/tubolight-diamana-sl-tyre-inserts-review-14319
No a čo sa mi nepáči na Rivale? To že sa rozliepa už ignorujem, dá sa to vyriešiť zdrhavackami ale viac mi vadí že saje tmel. Kým je nový tak nie, ale keď ho už človek pár krát sekne začne si cucať