potreboval by som vediet ako na udrzbu naboja s priemyselnymi loziskami. veci ako: ci to treba mazat resp ako casto, ci to treba cistit sposobom ze to rozobrat a pod.. zda sa mi totiz ze v nom trochu jemne praska (v zadnom).. poradte nieco.. dik
Ja som svoje priemyselne loziska este nerozoberal. Nic sa tam nemaze, ak sa ti nepozdava, tak ho vyber, zober do obchodu s loziskami a kup nove. Stoji to par korun (cca 50).
Presne tak keď máš problém kúp nové kvalitné ložiská.Ja mám nabehané na prednom náboji cca 10000 km bez akejkoľvek udržby a na predošlom som nabehal cca 15000 km.
Kazde lozisko ma vyrobcom "garantovanu" unosnost (spravidla v kN) pri urcitom pocte otacok (napr. 1 milion), takze ak je lozisko vyrobene O.K. a je spravne mastene, alebo ma jednorazovu tukovu napln (napr. na baze litia) a ma dobre krytie (napr. 2RS ...dve akoby "gufera") tak vydrzi aj 5 alebo aj 10 rokov. Iste, za podmienky, ze do loziska sa nedostane voda, spina a prach.
S tým, že sa nedajú priemysláky udržiavať nesúhlasím. Špendlíkom sa dá pekne s citom vylúpnuť to tesnenie s jednej aj s druhej strany. Potom už môžeš čistiť, kontrolovať, premazávať. Nakoniec tesnenia opatrne nasadíš. Treba dať pozor, aby sa neohli, pretože je to vlastne pogumovaný kúsok plechu.
Ivan keď máš kvalitné náboje na priemyslených ložiskách nepotrebuješ žiadnu údržbu.Teda aspoň ja som ich nemal dovod ešte otvárať a to už má za sebou nejakých pár ročkou.
2Rasto: Zase by som nesúhlasil. Záleží v akých podmienkach jazdíš. Respektívne, ako sa o náboje staráš. Ja som mal Specialized-y a raz som ich po Zelenej stope( nech jej je zem ľahká) "ošetril" vodou z polievacieho auta pod solídnym tlakom. Keď som potom došiel domov, tak som nemohol pohnúť ničím, čo sa točilo na ložiskách. Ak som narýchlo dobre počítal, tak tam bolo 8 ložísk na celom bicykli. Bol to full a mal len hlavný čap na priemyslákoch. Neviem, kde by som zohnal ložiská napr. do hl. zloženia. Ale po dôkladnej rozborke - zborke som to všetko rozchodil a potom som už nikdy nemal takýto problém.
Ivan nestarám so o neho vobec predný ma za sebou asi 10000 km v roznych terénoch a počasi.Akurát sa mu obcas prihovorim ze zase vsetko zvladol a ze stal za tie peniaze
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
S vymenou neotalaj.ked sa ti zadrie bude neskoro.
Ak si bike umyval tlakom vody,tak uz to nerob.