Pocas jazdy mi stale nieco neprijemne pukalo a myslel som ze je to sedlo.Tak som ho dotiahol a stale to pukalo.Dost mi to vadilo a tak som skusal co to moze byt.Ked som skusal zadny konus tak pri tlaku na jednu a druhu stranu to zacalo.Pukanie vychadza z naboja.Skusal som ho dotiahnut no stale to pocut.Neviete mi niekto poradit alebo nemal niekto podobny problem.
Dik za vsetky rady.
Náboj rozobrať, vyčistiť a z príležitosti, že ho máš a rozobraný a vyčistený sa pozri v akom stave sú ložiskové dráhy v náboji a na kónusoch. Ak zistíš, že sú vylágrované, tak si môžeš ušetriť robotu s opätovným skladaním a môžeš náboju vystrojiť pekný pohreb
Ak sú dráhy v poriadku, tak ešte skontroluj guličky (v prípade nutnosti môžeš vymeniť za nové). Ak je všetko v poriadku, môžeš náboj namazať, zložiť, naštelovať a jazdiť.
a mozno to vobec nejde od naboja...mne tiez "pukalo" v pedaloch...vycistil, namazal...a zistil som ze to ide od zadnej stavby...tak som bol nestastny...nakoniec som poriadne kontroloval a dotiahol hlavove a bolo po probleme
Giro presne tak
Dnes som rozobral kazetu a zistil som ze to puka v orechu.Netrufam sa do toho pustit sam, aj tak nemam potrebne kluce.
Da sa to nejako dotiahnut?
Pockaj, si si isty, ze je to orechom a nie nabojom? Orech sa da dotiahnut takym velkym imbusom (cislo si nepamatam), ale vsak ked vyberes osku, tak vnutri uvidis 6-hran. Problem vsak bude skor niekde vnutri, v zapadkach, na to ho treba rozobrat. Ale doporucujem najskor pozriet tu osku.
Ked vyberes osku tak mozes rovno dotiahnut aj orech. To ho ale dotiahne len ku telu naboja. Samotny orech dotiahnes tak ze ho rozoberes a vyberes jednu podlozku. Na rozobratie ale treba specialny kluc ale da sa to aj srobovakom a kladivkom.
Dnes som dal dole kolecka, osku som vybral a tiez po vybrati osky som dal dole orech.ked som ho dal dole tak tam boli 3 pruzinky a tri male kovove casti ktore zapadaju do osky.Nemal som original vazelinu a tak som tam dal obycajnu a vsetko som zlozil spat.Po utiahnuti mi kolecko ak ho roztocim ide dost tazko a po zalozeni kolesa ak zatocim s kolesom tak mi necvrka ale tocia sa pedale.Pravdepodobne bude treba dat do orecha a naboja original vazelinu campagnolo s nizsou vyskozitou.Pokusal som sa to este raz rozobrat a vyutierat tu obycajnu vazelinu no nepomohlo to.
Co sa tyka toho pukanie tak je to uz lepsie ale nie 100%.
Gulicky som v naboji nerozoberal pretoze je to tam zapuzdrene.
Si mal hned povedat, ze mas campu. Tam su priemyselne loziska, ak je v nich problem, treba ich vymenit cele. Vyber ich a skus ci sa tocia lahko a bez toho pukania. Ked vymenis v orechu vazelinu, tak prestane rapkat. Casom sa to rozchodi.
Ked vyberes osku tak mozes rovno dotiahnut aj orech. To ho ale dotiahne len ku telu naboja. Samotny orech dotiahnes tak ze ho rozoberes a vyberes jednu podlozku. Na rozobratie ale treba specialny kluc ale da sa to aj srobovakom a kladivkom.
-len boplnim ze tam je opacny zavit ako klasika. uvolnuje sa to v smere hodinkovich ruciciek.
Nebude to v loziskach.
Uz mam v tom jasno a zistil som ze to pukanie vychadza zo spojenia orech a naboj.Vyzera to ako keby bolo zle tesnenie medzi.Aj pri dotiahnuti stredu ked chytim do ruky orech a tlacim nan hore dole vychadzaju z neho zvuky.Ked ho potom dam do ramu tak v tom hlinikovom rame to robi velky ramus.Co myslite mam urobit aby som to odstranil?
Pocas uprsaneho zaciatku tohtorocnej Cyklotury priatelstva mi zatiekla voda do zadneho naboja (Shimano Sora:) a kedze som tam nemal dostatocne mnozstvo kvalitnej teflonovej vazeliny, tak sa po prejdeni cca 1/2 trate odtial zacali sitrit neprijemne akusticke efekty pripominajuce strelbu z automatickej pistole ...az sa vsetci okolo jazdiaci clenovia pelotonu nestacili divit! Nevediac o co sa jedna som nasadol do zdochlinara a hanebne sa nechal doviezt do ciela a potom domov do BA. Takto kruto sa mi vypomstilo zanedbanie zimnej udrzby... Doma som to vsetko rozobral, vycistil a namazal, do orecha nastriekal poriadnu davku WD 40 a odvtedy je to zas O.K.
Ake loziska mam dat ak budu tie co su v naboji poskodene.Bol som dnes v obchode a chlapik mi vravi aby som tam dal obycajne a mozem ich kupit v predajni s loziskami.Bude to OK?
Zdravim.Mam podobny problem.Mne sa to puknutie-prasknutie objavuje pri opatovnom zabere ked prestanem tlacit do pedalov.Skusal som aj dotiahnut osku.Pedale,kluky su ok...Tak neviem.V predajni ma upokojuju ze je to normalne.
Aky je vas nazor???
Diki moc
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak sú dráhy v poriadku, tak ešte skontroluj guličky (v prípade nutnosti môžeš vymeniť za nové). Ak je všetko v poriadku, môžeš náboj namazať, zložiť, naštelovať a jazdiť.
Dnes som rozobral kazetu a zistil som ze to puka v orechu.Netrufam sa do toho pustit sam, aj tak nemam potrebne kluce.
Da sa to nejako dotiahnut?
Co sa tyka toho pukanie tak je to uz lepsie ale nie 100%.
Gulicky som v naboji nerozoberal pretoze je to tam zapuzdrene.
-len boplnim ze tam je opacny zavit ako klasika. uvolnuje sa to v smere hodinkovich ruciciek.
Ako sa davaju dole.....chcem to este dnes vecer rozobrat.
Uz mam v tom jasno a zistil som ze to pukanie vychadza zo spojenia orech a naboj.Vyzera to ako keby bolo zle tesnenie medzi.Aj pri dotiahnuti stredu ked chytim do ruky orech a tlacim nan hore dole vychadzaju z neho zvuky.Ked ho potom dam do ramu tak v tom hlinikovom rame to robi velky ramus.Co myslite mam urobit aby som to odstranil?
Skoda mohol som to pofotit ked to bolo rozobrate.
Aky je vas nazor???
Diki moc