Čaute, nemáte niekto skúsenosť s napinákom reťaze Shaman C.GUIDE? Rozmýšľam nad nejakým funkčným napinákom na Specilalized Enduro s 2x10 prevodmi. Kedže je to pomerne minimal záležitosť, zaujímala by ma funkčnosť pri AM/EN používaní. Za nejaké názory by som bol rád
Skusenosti nemam ale tiez sa chystam ho kupit na Stumpjumpera ak v skorej buducnosti specialized nezacne predavat dangler. Recenzie na forach su dost pozitivne. Vyrobca je ale Bionicon, Shaman je len cesky distributor.
ano ano pravdu máš, ako som browsoval, všimol som si že to nie je Shaman. Dangler od Spešla vypadá tiež oki, možno by som mu dal prednosť...keby bol v predaji. Asi by to nestálo menej ako C.Guide, ktorého cena mi príde tiež dosť prestrelená, ale ak by to malo byť spoľahlivé, tým myslím že faktžespoľahlivé((: tak by som do toho asi šiel. Na tom reklamnom videu Bionicon to vypadá oki, ale chcel by som to vidieť chovať sa v nejakom rozbitom teréne..šutre korene a pod(:
Dík za názor, snáď ešte niekto pridá nejaký rozum(:
Martin, tak rob dlhodobý test, že ako to budeš vidieť po pár jazdách(: Ja som pozeral aj tie homemade veci čo hodil Timooo, akože viem že sa dá v pohode vyrobiť kadečo. Ja si to rád kúpim aj za tú trošku premrštenú cenu, ak to bude oki. Len sa chcem vyvarovať jednej veci a to je, že to kúpim, nahodím, bude to lepšie ako bez, ale nebude to ono(((: a potom mi nezostane nič iné, ako šupnúť novú vec do bazáru a prísť tak o min. 20% z ceny((:
ono sa to upevní bud na bowden alebo na rámja to mám na ráme a je to prichy&tené len 2 stahovacími páskami ale ja s tým chodím hocijako aj nejakým prudkejším a rozbitejším terénom a zatial drží uvidíme do kedy
Tí čo máte ako ste spokojní? Uvažovať nad ním alebo zobrať radšej osvedčený Shaman Racing Enduro? Lebo už mám dosť padania reťaze pri rozbitejších zjazdoch (napr. dolu Magurou 3x). Ďakujem.
Zatiaľ som ho ešte nebol vyskúšať, ale jeden pomerne dôležitý postreh mám- tie plastové poltrubičky, ktoré sa prikladajú na bowden majú menší vnútorný priemer ako má Nokon, takže ich treba zbrúsiť.
Taktiež spokojnosť. Testoval som dolu z Katovej skaly a FR lajna z Martiniek a super. Reťaz nebúcha a nepadá. Predtým mi zvykla tak 2-3x cestou dolu padnúť. Je síce kus drahší, ale funkcia super. Teraz len dúfam, že aj životnosť bude dobra.
Tiež ho jazdím na 3 píle absolútne bez problémov. Reťaz som nepredlžoval, po tom ako som ju skúšal ako výrobca odporúča, tak sa mi to nezdalo potrebné.
Ak ste niekto taký šikovný ako ja a podarilo sa vám už zlikvidovať ten čierny plastový diel, ktorým sa chytá C-guide ku zadnej stavbe a máte prístup ku 3D tlačiarni, tak existuje takýto model. Kamoš mi ho má vytlačiť, tak otestujem a som zvedavý, či vydrží kúsok viac ako originál diel.
zdravím! tiež uvažujem o c-guide na trojprevodník no prevažne jazdím XC/AM , nejde mi o padanie retaze tá mi vobec nepadá, skor by ma zaujímalo či vydáva nejaké zvuky pri šlapaní,alebo či to enjako neobmedzuje v šlapaní, napríklad ked sa presúvam 10km po asfalte + či ozaj zmierni rachot retaze o zadnú stavbu, napríklad ked idem dolu schodami je ma počut na celé mesto :/ díky za info
Zvuky moc nevydáva, je to tichšie ako klasický napínak s kladkou, ktorý ho u mňa nahradil. Odpor pri jazde som moc necítil, nevidel som v tom moc rozdiel (ale necítim ani teraz s kladkou ). Rachot zmierni, ale na toto oveľa viac pomôže nejaká Shimano prehadzka so Shadow Plus technológiou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dík za názor, snáď ešte niekto pridá nejaký rozum(:
ale super, prvá kladná odozva(:
http://www.thingiverse.com/thing:25136