Ani zaboha nemôžem vycentrovať zadné prasa.Všimol som si že by bolo treba trocha prihnuť ram biku do vnutra(tam kde je adapter na prasa).Je hlinikový.Postupoval som štandardne:povolil som prasa,stlačil brzdu a dotiahol.Ustavične šucha o kotuč.Ten nieje kriví.Prasa na prednej brzde som centroval tak isto a uplna pohodička.Len to zadné? Je niekto z BA ktorý by bol ochotný my nato mrknuť? Dat to do servisu nechcem lebo by som radšej nato prišiel spolu s niekym kto mal podobný problem.
Tu pružinku som vyrovnal v miestach kde tlačí na platničky.Takže to vylučujem.Platničky su ešte dobré.Nemôže to byť tým že prasata su LX a pôvodné kotuče LX 160mm som vymenil za XTR 180mm + adaptery?
neviem, ja som to tak ze som povolil, stlacil a zatiahol skusal milionkrat a nikdy to nebolo dokonale. vacsinou to robimpodla sluchu, ke pocujem ze nesucha zatiahnem
povolit prasa, stlacit brzdu, pustit brzdu biely papierik za prasa a rucne doladit aby nechytalo ani vrch ani spodok. potom zakrutit. je to babracka a ked mas krivo zodrate platnicky alebo zle vyfrezovanu dieru na sroubu tak to ani nedoladis. potom par zjazdov zase si to posada a znova. nekonecny pribeh
kukal si ci nemas nahodou povoleny kotuc ?staci aj 1 ci 2 skrutky u 6 dieroveho a plava, ci sa nedotyka lahko zistis ked nechtom poklepes po kotuci tak cinka-zvoni...samozrejme sa vsetko zmeni ked na bike sadnes...takze ideal je centrovat to zatazene
Vieš čo skus mam novy bike a od zaciatku pri zhodeni a novom nahodení mi sucha kotuc o platnicky niečo na nervy tak sme s brachom prisli na to že pri potoceni osky na naboji si sadne a ide do povodnej polohy. Podla mna je to ze naboj uz je niekde narazeny a potrebuje svoju polohu (možno)
Mardzo už si vyriešil ten problém s suchanim?Ja mam ten isty problém.Vymenil som mechanicke brzdy za hydraulicke a zadný kotuc mi sucha o platnicky.Skúšal som to podla postupu,zabrzdil nastavil prasa dotiahol.Ale stale to sucha.Ak môžeš porad.diky
Zihadlo kotúč mám v poriadku,dnes som to pozeral.Už som to spravil v práci.Medzi adapter som dal ešte dve podlosky a strmen som krasne posuval zo strany na stranu pekne na stred kotuca.Už nesucha a ide pekne.
našťastie podložky
keď som čítal:" potrebujem ohnúť rám ku kolesu" sa mi skoro zatmelo pred očami
Uchytenie kotúčovky musí byť kolmé na osu náboja a rovnobežné s rovinou kolesa.
keď ide kotúč len mierne šikmo cez strmeň, už sa ťažko nastavuje brzda aby nešúchala.
A čo je horšie, buď by sa nerovnomerne zodrali doštičky, alebo sa budú krížiť piestiky, to vyvoláva podobný pocit ako keby bola brzda zavzdušnená, cítiš v páke kontakt doštičiek s kotúčom, ale na pritlačenie celou plochou sa ešte musí piestik skrížiť v tesneniach, pretože sa nevysúva kolmo na kotúč....
Mal som tiež podobný problém, a to, prechádzal som z náboja center-lock zo 160mm kotúčom na Novatec + Avid 185 a nedalo sa to nijako poladiť, nakoniec som zistil, ze boli mierne nakrivo zbrúsené platničky a kôli tomu sa to nedalo poladiť.Trocha som z nich zbúsil a krásne som to poladil.
+ stretol som sa aj z krivými "očkami" na ráme (na uchytenie brzdy), na ktorých bolo priveľa(na jednom viac, na jednom menej) farby a adaptér a následne aj strmeň si sadli do kriva, a potom zo robilo šarapatu.Pomohlo zbrúsenie farby brúsnym papierom..
Zdravim. Mam rovnaky problem. Menil som kotuce, najpr sa zdalo ze predny sadol na supa, vycentroval som adapter a vsetko OK. Zo zadnym som sa trochu hral a tiez OK. Urobil som s bikom jeden maly okruh, par krat zabrzdil a predny kotuc zacal suchat a nemozem ho ani za nic vycentrovat (zadny je ok). Teraz som este pozeral, ze aj ked vyberiem platnicky a necham koleso dnu, tak kotuc sucha o jednu stranu adaptera. Neviete cim to moze byt? Teraz po tme som to uz nechal tak, ale zajtra by som to rad poriesil. Nejake rady, okrem tych co zazneli? Vdaka
mne po 700km na novom bajku sucha raz predny raz zadny.... potom zase ticho a dokola asi jak sa im chce.... po dlhom zjazde na brzdach zase trochu nieco suchoce..... dlho som skusal, ladil a .....uz neriesim, prekontrolujem platnicky raz za cas a hotovo
Magura MT2 este pri kupe vymenene za XT....180 kotuce.... pevne osi...
Muraddin pre istotu skontroluj pružinky na náboji, môže sa to zdať neuveriteľné, ale už párkrát doniesli nastaviť brzdu, že šúcha...........
pružinka má byť tenším koncom k oske.
Ja?No! hej to som si kontroval hned, lebo raz sa mi to stalo na starom biku a robilo to sarapatu ale tak dnes po dvojhodinovom boji som to nakoniec vycentroval.. este to jemne suchne obcas, ale tak to uz nevadi a dufam ze to vydrzi
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
keď som čítal:" potrebujem ohnúť rám ku kolesu" sa mi skoro zatmelo pred očami
Uchytenie kotúčovky musí byť kolmé na osu náboja a rovnobežné s rovinou kolesa.
keď ide kotúč len mierne šikmo cez strmeň, už sa ťažko nastavuje brzda aby nešúchala.
A čo je horšie, buď by sa nerovnomerne zodrali doštičky, alebo sa budú krížiť piestiky, to vyvoláva podobný pocit ako keby bola brzda zavzdušnená, cítiš v páke kontakt doštičiek s kotúčom, ale na pritlačenie celou plochou sa ešte musí piestik skrížiť v tesneniach, pretože sa nevysúva kolmo na kotúč....
+ stretol som sa aj z krivými "očkami" na ráme (na uchytenie brzdy), na ktorých bolo priveľa(na jednom viac, na jednom menej) farby a adaptér a následne aj strmeň si sadli do kriva, a potom zo robilo šarapatu.Pomohlo zbrúsenie farby brúsnym papierom..
Magura MT2 este pri kupe vymenene za XT....180 kotuce.... pevne osi...
pružinka má byť tenším koncom k oske.