Ahojte, dnes mi pri jazde povolila predná brzda. Normálne fungovala až do chvíle, keď páčka úplne zmäkla a predná
brzda prestala brzdiť. Pozeral som to a zistil, že strmeň, prasiatko či ako sa to nazýva je povolené....resp. skrutka v červenom krúžku je povolená, teda pri tlaku muselo (podľa mojej úvahy) vytlačiť nejaké tesnenie. Platničky a kotúč samozrejme celé od oleja. Šiel som hneď do servisu, ten mi to nevzal, že keď je to v záruke mám ísť k predajcovi HAIBIKU (asi žiarlil, že som si nekúpil TREK), vraj by to bolo drahé

....nechápem aké drahé, keď komplet
brzdy aj s kotúčmi stoja 150 EUR

a ku Kubicovi sa s tým určite nejdem trepať, to by ma dve cesty do ZA vyšli drahšie ako servis.
Prosím o rady, je možné to v domácom prostredí opraviť? Máte nejaký link s návodom? Ako na to??
Ďakujem za pomoc
tu máš aj dáke ,,videjko'' : http://www.youtube.com/watch?v=4g_U4dViGas&feature=related neviem či sa na niečo také cítiš aby ti to niekde v zjazde neruplo
Súhlas že zamieňať sa nemôžu odolnosť je na predpísanú náplň.
Držím palce
Ak s tým nemáš skúsenosti a je ti ďaleko ísť s tým na reklamáciu, obráť sa radšej na nejaký slušný servis. Slušný myslím taký ktorý má na to vybavenie a urobí ti to za prijateľnú sumu ... pretože tu naozaj stačí skontrolovať ten o-krúžok, všetko dotiahnuť a odvzdušniť ... čo dáš za dopravu do ZA môžeš kľudne zaplatiť aj v servise kde ti to opravia ...
Pri brzdách Avid Elixir je dobré po kúpe preventívne dotiahnuť tieto šróbiky na brzd. strmeňoch (hlavne ak niečo presakuje po vizuálnej kontrole), predíde sa zbytočným problémom, viď angel1.
myslíš ten "červík" čo je tam originál? stratil si ho?
určite sa dá zohnať, je to klasický závit M5 ...myslím, ale asi len v nejaký špecializovaných predajniach na spojovací materiál. Inak ako dočasné riešenie by som tam skúsil dať nejakú kratúčký šróbik, možno to bude tesniť ...možno nie.
těsnění a vše ostatní bude asi OK, takže dotáhnout očistit, vyměnit destičky, odmastit kotouč, brzdu naplnit a odvzdušnit. Pak zkusit zmáčknout a podržet páku, jestli to nerosí.
Reklamace pravděpodobně nemá smysl pokud přiznáš že se ti povolil šroub, pokud chceš reklamovat tak to dotáhni a dělej se sebe vola že nevíš co se stalo a že to vyteklo
Scorpi dik za radu, velka ochota v tom servise