Mam novu brzdu Avid juicy 3 a vzdy ked silnejsie brzdim tak trase. Cim to moze byt? Skusal som sa aj pytat na to v predajni s tym ze mi povedali ze by ju bolo vhodne odmastit ale je celkom nova a ma niakych 90km. Co s nou mam spravit?
Pridám sa aj ja: mam tiez AJ3, mam HT a mam ju na zadnom kolese a mam taktiez podobny problem. Brzda brzdi, je nova, cca 300km, nie je mastna, nic podobne a pri brzdeni z vacsej rychlosti vydava podobne zvuky. Prasiatka su nastavene dobre, aj brzdy, len akoby zahucala pri brzdeni...
Tiež mám na svojom miláškovi Avid-y, kto ma videl na Uphille zjazdovať na štart, jeho uši a oči si užili svoje. Obe, predná aj zadná vrešťali, ako keď staré hrdzavé naložené táčky pustíš dole vrchom a zadná trhala pri zjazde domov až tak, že som si to radšej až k Figaru odšlapala pešo,to trhanie bolo až také, že ma to vyhadzovalo zo sedla...
Milášek bol u super brzdára, obe brzdy celé rozložil, prebrúsil, zložil a ponastavoval. TRASENIE JE PREČ, brzdí to ako motorka, pri zjazdovaní to už nevreští, ale pri jazde to sporadicky jemne šveholí, to prirovnanie k elektrine je dobré, páčilo sa mi. Ale hlavne sa dá na brzdy úplne spoľahnúť, ten brzdár mal zlaté ruky.
Turbi: ...fullom "zvykne" zadná triasť?..
Mimochodom, ak to niekomu pomôže, podelím sa o dobrú radu: na kotúče je vraj najlepšie nesiahať, to jest neumývať, neleštiť, bežný jemný "bordel" si vraj zvládne spáliť sama brzda. Ak by bol nejaký extrémne blatový, len jemne ostrániť, nikdy nie voda, špongia ani kefa, maximálne tak technický benzín. Aj bežnú mastnotu vraj zvládne brzda sama spáliť, a keď utrieť, tak suchou nemastnou utierkou. (Fuch, snáď som to podala celé správne).
Nuž, na brzdu nesiahať, páli ked je zahriata , ale nie, chcem len povedat na margo zani, ze okrem tech.benzinu je asi aj vhodny nejaky cistic brzd aplikovat na kotuc, asi tym nic nepokazim..
mal by som otazku
je to bezne u kotucoviek (konkretne Avid Juicy 3), ze sa u nich objavuje to "trasenie"? alebo to moze byt len vada zopar kusov, resp zasvineny ci mastny kotuc alebo cosi podobne?
ide totiz o to, ze ci sa mam vyvarovat konkretne tomuto modelu, pretoze sa ho chystam mat na novom biku
staci vyhodit koleso ,vytiahnut platnicky ,jemne prebrusit smirglom ,nahodit a hotovo
ak si ich este nevytahoval, tak to daj spravit niekomu skusenejsiemu.sikovny zrucny clovek s logickym myslenim na to pride aj sam.
no takze trase a vydava zvuky ako to el. vedenie ale to nam robi aj auto a technik povedal ze je to ok tak tym sa nezatazujem. Trase to ako keby ABS akurat to nerobi ten efekt zablokovania a nasledneho odblokovania kolesa. Platnicky som vytahoval na starej shimano M415ke tam tom len vytiahol tu poisku a potom som ich normalne vybral, neviem ako je to tu. Je na Autori Dexter 2007 a ma len predne odpruzenie
Ee,umývanie hadicou neuškodí,ja umývam bežne,ak je to predná brzda môže byť na vine aj vidlica,teda tomu vybrovaniu,pokiaľ to len kvíli ,alebo vreští tak to je normálne v závislosti od platničiek a hlavne pri zahriatí.
Keby si ich mal mastné tak by nebrzdili,prebrúsenie by Ti moc nepomohlo,musel by si ich odmastiť,aj kotúč,ja to robím trichlórom v prípade potreby,ale sotva ho niekde zoženieš,pokiaľ viem tak sa už nevyrába,ale dajú sa kúpiť rôzne odmastňovacie prostriedky.Písal si,ale o vybrovaní takže problém nebude v mastnote.
no dobre, dik. Takze mastnota odpada. nemoze to byt silno/slabo dotiahnute? alebo zle nastavene? este mam taky problem, ze lava platnicka je dost blizko pri kotuci a to som ho uz daval do stredu medzi platnicky a potom som to pritiahol s tym ze ked som zase stlacil brzdu tak zase bola pri kotuci. je tam male trenie ale niako to nepocitujem
Vytiahni platničku,ktorá šúcha a rozhýb piestik, niekedy sa stáva,že zostane zaseknutý,na tie vybrácie,no neviem,ale najrozumnejšie by bolo,keby si to hodil do servisu,nech sa trápia tam,určite by to moc nestálo,ešte ma napadlo skús či máš dobre usadené koleso.
k to s tou platnickou mozem vyskusat, v servise som sa pytal (tam kde mi to montovali, kupoval som to v inej) ze by to bolo dobre odmastit a za to by som si platil a zase platit si za nieco co tomu nepomoze niesom ochotny
edit: koleso som uz skusal, je a bolo dobre dotiahnute
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vydáva kvílivé zvuky, vibruje? Je to zadná brzda na celopére?
Milášek bol u super brzdára, obe brzdy celé rozložil, prebrúsil, zložil a ponastavoval. TRASENIE JE PREČ, brzdí to ako motorka, pri zjazdovaní to už nevreští, ale pri jazde to sporadicky jemne šveholí, to prirovnanie k elektrine je dobré, páčilo sa mi.
Turbi: ...fullom "zvykne" zadná triasť?..
Mimochodom, ak to niekomu pomôže, podelím sa o dobrú radu: na kotúče je vraj najlepšie nesiahať, to jest neumývať, neleštiť, bežný jemný "bordel" si vraj zvládne spáliť sama brzda. Ak by bol nejaký extrémne blatový, len jemne ostrániť, nikdy nie voda, špongia ani kefa, maximálne tak technický benzín. Aj bežnú mastnotu vraj zvládne brzda sama spáliť, a keď utrieť, tak suchou nemastnou utierkou. (Fuch, snáď som to podala celé správne).
je to bezne u kotucoviek (konkretne Avid Juicy 3), ze sa u nich objavuje to "trasenie"? alebo to moze byt len vada zopar kusov, resp zasvineny ci mastny kotuc alebo cosi podobne?
ide totiz o to, ze ci sa mam vyvarovat konkretne tomuto modelu, pretoze sa ho chystam mat na novom biku
to som spravim ked som mal kotucove 1.krat a bola to chyba..nalepil sa mi tam prst !
ak si ich este nevytahoval, tak to daj spravit niekomu skusenejsiemu.sikovny zrucny clovek s logickym myslenim na to pride aj sam.
edit: koleso som uz skusal, je a bolo dobre dotiahnute