Mam novu brzdu Avid juicy 3 a vzdy ked silnejsie brzdim tak trase. Cim to moze byt? Skusal som sa aj pytat na to v predajni s tym ze mi povedali ze by ju bolo vhodne odmastit ale je celkom nova a ma niakych 90km. Co s nou mam spravit?
Ďakujem všetkým, ktorí prispeli technickou radou. Milášek bol odvlečený späť brzdárovi, predná bola znova prenastavená a tie príšerné zvuky prestali, hádam už navždy. Aj prasa aj kotúč boli v poriadku, stačilo ešte trošššššičku vyladiť a kotúč v sekunde zmenil škripot na tichý chod, môj nový život sa začína, jaaaaj.
Ja mam zas tento problem. Ako sa to da lahko poriesit?
Po celej stope znazornenej cervenou farbou to trie. Za pomalej jazdy to doslova skripe ako stary furik.
Miesta kde disk neprichadza do styku su cierne zaprasene. Zvysok je vylesteny.
Da sa to niekde nastavit? Asi sa uz usadilo koleso a teraz je kotuc o pol milimetra vacsi.
caute,
aspon co som mal ja nove brzdy, vzdy ich bolo treba odmastnit, pretoze inak zle bzdili, vybrovali alebo vydavali divne zvuky. jedna moznost ako uz niekto spomenul je brzdy dobre zohriat na dlhsom zjazde, pri com sa vypali vsetka mastnota a vysuchaju necistoty. druhy sposob, ktory sem tam robim je, ze vytiahnem dosticky z brzd a vypalim ich nad sporakom(je pekne vidiet ked mastnota zacne horiet az sa uplne vypali) a potom jemne prebrusim. ma to ten isty efekt ako brzdenie dlhym zjazdom. iba samotne odmastnenie mi skoro nikdy nepomohlo.
tak som si to premeral. nasiel som nejaky pristroj co pouzivaju sustruznici a tam pekne ukazalo ze kotuc hadze nie do stran ale od stredu. Proste disk nieje osadeny v strede. co teraz? odchylka je momentalne 0,57mm. Takze to treba posunut o cca 2 desatinky. Normalne uz je vydrate to prasiatko ale stale to skripe. Takto sa to bude triet do nekonecna.
to by nemalo mat ziadny problem ked kotuc hadze trochu do predu... mne hadze predny tak o milimeter brzdi to paradne nevydava ziadne zvuky nic.... a zadny mi ties hadze samizda trosku...
JJ. Ja som dost zdatny. Ma to aj napadlo. Len som cakal ci to niekto navrhe. Kdesi som cital ze vsetky tie spoje musia dokonale sediet. Preto to dokonca frezuju aby to dokonale sadlo.
Som sa obaval ci je to vhodne riesenie kedze tie podlozky to vsetko narusia. Mozem to teda vypodlozit? Nejake kalene ozaj tenke podlozky sa snad najdu.
vidla a zadna stavba sa frezuj aby brzda lepsi sadla a nebola skrizena. podlozkami zmenis akurat vysku. ja uz som podobne veci robil a vzdy to fungovalo a nic sa nepokazilo. hlavne sa nebat takych veci ale s rozumom
no uz viem kde je chyba. ono sa mi naklana koleso do stran. ked trochu poskocim alebo ho staci len tak na sucho vychylit do strany tak sa vychyluje aj kotuc. a v tedy to tak neprijemne zavrrzga. ale to iste robi aj na inych bicykloch tak neviem. inac vsetko je nove. kotuc nehadze do stran.
ja som zistil aka je u mna chyba. Trasenie zabezpecuje slaba vidla takze s tym nic nespravim a to suchanie kotuca o platnicku to ze naboj ma jednu polohu kde sa uchytava na vidle a ked som ho trochu potocil tak uz je kotuc v strede.
no a teraz vaznejsia tema.
Ked som zlozil to prasiatko tak som si vsimol ze prakticky sa mi pohybuje len jeden segment. Ten druhy je uplne vnutri. A pohybuje sa len ozaj chlpok pri zabere o kotuc. Tak reku idem to pozret. Zlozil som segmenty a zavolal kamosa nech cekne ci sa pohybuju piestiky. Zatial co som pumpoval packou u riaditok tak on mi hlasil, ze sa nic nedeje. Ale my blbci sme vytlacili jeden piest von. unikla kvapka kvapaliny a ked som ho zatlacil nas5, zlozil vsetko ako patri tak to zabublalo a koniec. Brzda nejde. bude tam vzduch.
Tymto asi nehladam ani tak radu ako poucenie. Ked sa dve lamy pustia do roboty hotove A JE TO . servis to isti.
Vlastne by ma zaujimalo ci je normalne ze pracuje iba jedna strana. Mam aj foto. Asi ho prilozim neskor. Proste daco mi tam nesedi. Oi. aj ked tam je vzduch nemalo ba to aspon trochu brzdit? sice pruzit ale aj tak. Vobec to nic nerobi teraz. packa je bez odporu aj po opakovanych stlaceniach. uuu
ja mam tiez podobny problem, mam tam tiez nejake AVID-y na prednom a ked idem tak vydava taky divny zvuk ako keby sa tam trelo to lanko (su mechanicke) o nieco alebo ako keby bol krivy kotuc...poradte pls tiez
Co moze sposobovat pri dobrzdovani zadndho kolesa rezonanciu brzd (hucanie,skriekanie brzdy)?Mam slx brzdy aj kotuc, kotuc je ok,platnicky su sintrovane,ale este v poriadku.Ten zvuk mi to nerobilo az z nicoho nic. Kotuc dotiahnuty, sroby na brzdach taktiez,prasiatko vycentrovane,platnicky nie su mastne..co s tym?
Moze byt spinavy, zamasteny kotuc, kedze ti to predtym nerobilo. Alebo uz je dost zodraty a rychlejsie sa prehreje a preto skrieka. Mne to robilo na kotucoch, ked sa prehriali. Odkedy mam IceTech, tak mam klud.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Po celej stope znazornenej cervenou farbou to trie. Za pomalej jazdy to doslova skripe ako stary furik.
Miesta kde disk neprichadza do styku su cierne zaprasene. Zvysok je vylesteny.
Da sa to niekde nastavit? Asi sa uz usadilo koleso a teraz je kotuc o pol milimetra vacsi.
aspon co som mal ja nove brzdy, vzdy ich bolo treba odmastnit, pretoze inak zle bzdili, vybrovali alebo vydavali divne zvuky. jedna moznost ako uz niekto spomenul je brzdy dobre zohriat na dlhsom zjazde, pri com sa vypali vsetka mastnota a vysuchaju necistoty. druhy sposob, ktory sem tam robim je, ze vytiahnem dosticky z brzd a vypalim ich nad sporakom(je pekne vidiet ked mastnota zacne horiet az sa uplne vypali) a potom jemne prebrusim. ma to ten isty efekt ako brzdenie dlhym zjazdom. iba samotne odmastnenie mi skoro nikdy nepomohlo.
Som sa obaval ci je to vhodne riesenie kedze tie podlozky to vsetko narusia. Mozem to teda vypodlozit? Nejake kalene ozaj tenke podlozky sa snad najdu.
Ked som zlozil to prasiatko tak som si vsimol ze prakticky sa mi pohybuje len jeden segment. Ten druhy je uplne vnutri. A pohybuje sa len ozaj chlpok pri zabere o kotuc. Tak reku idem to pozret. Zlozil som segmenty a zavolal kamosa nech cekne ci sa pohybuju piestiky. Zatial co som pumpoval packou u riaditok tak on mi hlasil, ze sa nic nedeje. Ale my blbci sme vytlacili jeden piest von. unikla kvapka kvapaliny a ked som ho zatlacil nas5, zlozil vsetko ako patri tak to zabublalo a koniec. Brzda nejde. bude tam vzduch.
Tymto asi nehladam ani tak radu ako poucenie. Ked sa dve lamy pustia do roboty hotove A JE TO
Vlastne by ma zaujimalo ci je normalne ze pracuje iba jedna strana. Mam aj foto. Asi ho prilozim neskor. Proste daco mi tam nesedi. Oi. aj ked tam je vzduch nemalo ba to aspon trochu brzdit? sice pruzit ale aj tak. Vobec to nic nerobi teraz. packa je bez odporu aj po opakovanych stlaceniach. uuu