Zdravím, mám problém s predným kotúčom, odiera sa o brzdovú platničku. Volal som bratovi, čo s tým, poradil mi že mám zložiť platničky, zasunúť piestiky, nahodiť platničky, koleso a zabrzdiť. Podľa návodu som vykonal, nepomohlo... Brzda je Shimano XTR ročník neviem.
Prosím? Aké centrovanie kolesa? Keď nieje krivý kotúč, treba vycentrovať prasa. A keď je krivý kotúč stačí ho narovnať, je aj na to kľúč ale možno by sa to dalo aj niečim iným, to už neviem.
Koleso centrované nie je, ale vycentrovať ho netreba osmičku nemá, kľúč na narovnávanie kotúča nemám, rukami-nohami to robiť nebudem. Keby som vedel ako, vycentrujem to prasa... Neviete kde je niekde na internete návod ?
No a skontroluj či je kotúč rovný, a to ti len tak jemne šuchne na jednom mieste alebo nejako viacej?
A načo má roztočiť koleso pred tým ako má zabrzdiť a dotiahnuť pri stále stlačenej páčke??
Marcy, mam pocit, ze si ho domotal...so skrutkami v spoji adapter-vidla nic nerob, uvolni spoj prasa-adapter, zatiahni packu a utiahni skrutky...tot vsio
Ok páni, vďaka za cenné rady, IS/IS úchyt nemám, šróby som márne hľadal, znova som zložil platničky nasadil koleso zabrzdil a už sa to chvalabohu neodiera... Viackrát som chcel ísť plakať do rohu raz som dokonca myslel že tie platničky rozkúšem, ale pozrime sa na to tak : čím by som potom brzdil ? Vďaka ešte raz, už sa to nešúcha...
Zvesil som koleso, vybral brzdové platničky, zatlačil brzdiace piestiky najviac ako to šlo, dal som naspäť platničky, nasadil koleso a začal brzdiť... Olej zatlačil platničky ku kolesu akosi sa to samo automaticky opravilo Asi mi pomohol Samuel Sató známy aj ako "samo sa to"
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
povoliť skrutky na prasati (nie odkrútiť), aby sa prasa mohlo pohybovať...roztočiť koleso, zabrzdiť a pri stále stlačenej páčke dotiahnuť skrutky....
A načo má roztočiť koleso pred tým ako má zabrzdiť a dotiahnuť pri stále stlačenej páčke??
EDIT : Kotúč krivý nie je...
Nie ten šrób. Ale tie ktorými je prasa prišraubované ku vidle!
a ak máš IS/IS úchyt, vypodložkuj.
Podla toho čo si napísal neviem ako sa ti to podarilo a tie šrobý čo ukázal quasko