Zdravím, mám problém s predným kotúčom, odiera sa o brzdovú platničku. Volal som bratovi, čo s tým, poradil mi že mám zložiť platničky, zasunúť piestiky, nahodiť platničky, koleso a zabrzdiť. Podľa návodu som vykonal, nepomohlo... Brzda je Shimano XTR ročník neviem.
Zvesil som koleso, vybral brzdové platničky, zatlačil brzdiace piestiky najviac ako to šlo, dal som naspäť platničky, nasadil koleso a začal brzdiť... Olej zatlačil platničky ku kolesu akosi sa to samo automaticky opravilo Asi mi pomohol Samuel Sató známy aj ako "samo sa to"
IMHO tymto sposobom je to opravene len do prveho vyjazdu...
No neviem už sa to nešúcha.. S tými piestikmi sa to podarilo, keď som chvíľu jazdil tak kotúč začal opäť šúchať ale oveľa menej... A to už som kašľal na to, nebolo to po celom obvode... Platničky si vyšúchal, a aj tak sú tam v podstate už len preto lebo nemám nové... Funguje to, jazdiť môžem, na žiadny poriadny zjazd sa asi nedostanem ale možno mu dám utorok do tela na Zobori... Nech si nemyslí že sa s ním budem srať... Kotúčisko jedno neposedné xD
Ja napr neznesiem keď sa kotúč trie. Alebo keď sa hocičo trie na biku. Ale aj tak sem hoď foto lebo tie skrutky tam musíš mať!! a aj tak to to začne znova.
Na tom obrázku sú XTčka, ja mám XTRko tú brzdu... Platničky budem objednávať nové, je možné že sa to stalo preto, lebo som menil platničky predné za zadné...
Takže ja mám dôvod prečo začať plakať Nuž... Brat to jazdil približne rok a neviem o tom že by mu to robilo problémy... Najlepšie bude vymeniť za XTčko ? Alebo dúfať že problém nebude, kedže nie sú financie ?
Ale šak som písal že nemám kotúč krivý... Len som to tak zákerne schoval... V poslednej dobe všetko podložkujem... Aj šróbik od expanznej komôrky ktorý sa mi podarilo stratiť a kúpiť sa dal len 2x dlhší som musel vypodložkovať...
Hehej... Viac či menej... Keď zvesím koleso a zavesím naspäť tak odiera... Keď budú nové platničky budem vypodložkovávať jak divotvorný... To odieranie funkčnosti nejak nevadí, len nemám rád keď nejde všetko ako má...
Hm... Ísť ide v pohode, len mi vadí to šúchanie keď nemám na ušoch mp3jku, alebo keď nezjazdujem a počujem to... Vadí mi to, "zle" sa mi ide... A s tým prešmykačom som radšej ticho, ten mi šúcha reťaz na 3 najmenších pastorkoch pri strednej píle... Ale keď budem raz bike umývať asi si to aj nastavím...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
IMHO tymto sposobom je to opravene len do prveho vyjazdu...
http://s.wiggle.co.uk/images/shimano%20brm975%20new.jpg