Zdravím, mám problém s predným kotúčom, odiera sa o brzdovú platničku. Volal som bratovi, čo s tým, poradil mi že mám zložiť platničky, zasunúť piestiky, nahodiť platničky, koleso a zabrzdiť. Podľa návodu som vykonal, nepomohlo... Brzda je Shimano XTR ročník neviem.
To som už počul, ale zvyk je zvyk... Na najväčšej to v niektorých prípadoch neutiahnem, a na väčších sa našľapem jak dilino... Ale budem sa to musieť odnaučiť
Otázka zvyku, tiež som kedysi radil na malú aj 6. najmenší a na strednú 7., 8. Ale ľudia sa učia na chybách, či už vlastných alebo cudzích. Čím viac zubov má, či už pastorok alebo píla, tým sa ide ľahšie. Mne sa aspoň tak zdá.
By si sa čudoval, ale tento prevod radím. A všetko ostáva celé. Na veľkej používam všetkých 9 pastorkov kazety, najťažší ale najmenej, najľahší tiež len v strmých kopcoch.
vidim ze tu je dost odbornikov tak mam aj ja jednu otazku
mam hydraulikyXT asi 08/09 menil som vzadu zadne dosticky
original XTR (ine vtedy nemali) ale ubezpecili ma ze to pasuje,
ale presny typ neviem. Pri normalnej jazde je vsetko ok. Po dlhsom zjazde
mi zacne suchat zadne koleso podla zvuku nie stale ale prerusovane
po case sa to ukludni aje to ok. Ked pozriem na perka v ktorych su dosticky
podobaju sa farebne na zakaleny kov , predne su ok. Aj kotuc je mierne stmavnuty.
Moze napr. kvalita dosticiek znamenat nadmerne prehrievanie a to znamena ze dosticky
nepasuju? Este som zabudol aj ked normalne brzdim vydava to taky neprijemny zvuk iny ako predna brzda kde su povodne dosticky.
Mám problém z brzdami Hope mono mini,snažím sa zatlačiť piestiky do prasiatka a za každým sa my ten naproti zas vysunie.Mali by ste prosím nejaký nápad ako na to?
Mne sa dá odpúštat iba na strmeni,alebo keď dám dole viečko z expanzky,ale to je jedno.Aj tak je to už hotovo.Spravil som to ked som ovzdušnoval brzdy.
Prosím? Aké centrovanie kolesa? Keď nieje krivý kotúč, treba vycentrovať prasa. A keď je krivý kotúč stačí ho narovnať, je aj na to kľúč ale možno by sa to dalo aj niečim iným, to už neviem.
Ja mam obdobny problem...osmicka na kotuci...tak by som chcel vediet trosku viac o centrovanie kotuca...robia to bezne v bike servisoch ...a za aku cenu (v ceniku sportservisu som to napr nenasiel).pripadne zvladol by som to aj sam kebyze mam ten kluc?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak ideš 3;1 a keď to zaradíš budeš rád...
By si sa čudoval, ale tento prevod radím. A všetko ostáva celé.
vidim ze tu je dost odbornikov tak mam aj ja jednu otazku
mam hydraulikyXT asi 08/09 menil som vzadu zadne dosticky
original XTR (ine vtedy nemali) ale ubezpecili ma ze to pasuje,
ale presny typ neviem. Pri normalnej jazde je vsetko ok. Po dlhsom zjazde
mi zacne suchat zadne koleso podla zvuku nie stale ale prerusovane
po case sa to ukludni aje to ok. Ked pozriem na perka v ktorych su dosticky
podobaju sa farebne na zakaleny kov , predne su ok. Aj kotuc je mierne stmavnuty.
Moze napr. kvalita dosticiek znamenat nadmerne prehrievanie a to znamena ze dosticky
nepasuju? Este som zabudol aj ked normalne brzdim vydava to taky neprijemny zvuk iny ako predna brzda kde su povodne dosticky.
dakujem
metalické XTR-ka si pošetri na horšie počasie...
Ja mam obdobny problem...osmicka na kotuci...tak by som chcel vediet trosku viac o centrovanie kotuca...robia to bezne v bike servisoch ...a za aku cenu (v ceniku sportservisu som to napr nenasiel).pripadne zvladol by som to aj sam kebyze mam ten kluc?