Zdravím, mám problém s predným kotúčom, odiera sa o brzdovú platničku. Volal som bratovi, čo s tým, poradil mi že mám zložiť platničky, zasunúť piestiky, nahodiť platničky, koleso a zabrzdiť. Podľa návodu som vykonal, nepomohlo... Brzda je Shimano XTR ročník neviem.
Moja vychytávka pre teba. Kúpil som nové závlačky v železiarstve, skrátil na tak akurátnu dĺžku, cez očko prevliekol gumičku z duše, pretiahol cez telo na druhu stranu a zahákol za voľný koniec závlačky. Jazdím takto niekoľko mesiacov a v pohode. Teraz môžem meniť platničky aj v teréne
trosku to ozivim....po maratone sa mi ozvala zadna brzda..som to kukal ...vyrovnal kotuc (ako som vedel)..ale pozeral som ..a mam celkom na krivo osuchane brzdne dosticky....je to nejak pluser....alebo ani nie?..
plus mate nejaku fintu ako na udrzbu piestikov ..aby sa vracali spat na svojemiesto tak ako sa maju..alebo to ma fungovat bez udrzby.. ?
zosmirglovane..akurat sami podarilo zlomit nozicku na "rozprnej pružinke"...ono dal som to spat aj takto..a brzdafunguje..ale urcite to chcem vymenit..mavaju to bezne v servise resp cykloobchodoch?
Keď si objednáš nové platničky tak tam to bude... Neviem či to zoženieš v nejakej predajni... Kúp si nové platničky ak sú niekde za dobrú cenu a tie nové si potom odložíš...
zabehnem do servisu s tym a uvidim kolko stoja platnicky tam..a nasledne sa rozhodnem ..
a teraz trosku mimo temy..aka je vyhoda kotusov v kombinacii s umelou hmotou..
vela ich vidiet od shimana..napr:
je to ciste kvoli cl...myslim tym ze vyrobia ten isty kotuc a nasadia na nu ten nastavec z umelej hmoty bud na cl alebo klasickych 6 dier?
alebo je to lepsie aj vahovo pripadne odolnostou proti osmickam?
Povodny zamer bol mozno uspora hmotnosti, co si mozes overit, ja som to nekontroloval . Tiez moze byt menej nachylny na ohnutie. Troska asi aj marketing.
No sám som to zažil na XTR kotúči.. ten, myslím hliníkový stred je na vystúženie kotúča, a dosť spevňuje kotúč... proste je o dosť tuhží, pretoźe je to poriadna masa!... kotúč sa tak neohýna a proste je to o dosť pevnejšie ako bežný CL abo 6bolt kotúč
mám nahodené nové kotúče ashima ARO 08 a taktiež nové brzdové doštičky(organické) na avid elixir.
No takmer po dlhšom štelovaní sa kotúče odieraju, resp. kolesa sa krútia ťažšie.
Chce to čas a vyjazdiť to ,aby sa kotúč a doštičky " zakusli" a bolo to ok??
Nastavovanie prebehlo tak ako sa má - stlačená brzda a nasledné nastavenie prasaťa.....
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
plus mate nejaku fintu ako na udrzbu piestikov ..aby sa vracali spat na svojemiesto tak ako sa maju..alebo to ma fungovat bez udrzby.. ?
dikes
neni zla cena...ale nevidim tam tu pruzinku
a teraz trosku mimo temy..aka je vyhoda kotusov v kombinacii s umelou hmotou..
vela ich vidiet od shimana..napr:
http://www.koloshop.cz/brzdove-kotouce-188/shimano-ksmrt76-xt-180mm-brzdovy-kotouc/
je to ciste kvoli cl...myslim tym ze vyrobia ten isty kotuc a nasadia na nu ten nastavec z umelej hmoty bud na cl alebo klasickych 6 dier?
alebo je to lepsie aj vahovo pripadne odolnostou proti osmickam?
Shimano XT SM-RT86 brzdový kotouč, 6 dier, 203 mm
57,99 €
MOC 67,99 €ma vobec nenapadlo ze to umela hmota nie je...
ale tak teda menim otazku...je to umela hmota ten cierny stred?
a teda vyhoda resp nevyhoda...toho ze kotuc pozostava z 2 kuskov existuje?
No takmer po dlhšom štelovaní sa kotúče odieraju, resp. kolesa sa krútia ťažšie.
Chce to čas a vyjazdiť to ,aby sa kotúč a doštičky " zakusli" a bolo to ok??
Nastavovanie prebehlo tak ako sa má - stlačená brzda a nasledné nastavenie prasaťa.....