Zdravím, mám problém s predným kotúčom, odiera sa o brzdovú platničku. Volal som bratovi, čo s tým, poradil mi že mám zložiť platničky, zasunúť piestiky, nahodiť platničky, koleso a zabrzdiť. Podľa návodu som vykonal, nepomohlo... Brzda je Shimano XTR ročník neviem.
Podľa mňa v pohode... S tým kľúčom by nemal byť problém, alebo polož kotúč na kovadlinu (veľký, a hlavne rovný kus železa) a trieskaj po ňom (s citom) kým sa nenarovná...
Tak inakosť v tom kľúči vidím len v tom že nepoškodzuje kotúč. Ono by sa to dalo aj kombinačkami, dal by si handru na kotúč chytil kombinačkami a trocha sa s tým pohral. Ale myslím že to pôjde aj takto.
Sak prečo nie... Nič sa s tým nepokazí keď tam bude tá handra... Len keď to budeš robiť s kombinačkami tak s citom, lebo si ten kotúč môžeš sám ***** ešte viac ako je... Jemne, a kontroluj to postupne, pomaličky, to je piplavá robota...
no problem je ze kotuc mam prichyteny torks skrutkami..a ja taky skrutkovac po ruke nemam
..tak rozmyslam ze mozno pomoze ked pohram s platnicikami.
Lebo ak sa pozriem na dieru na prasati kde vchadza kotuc tak ..ten kotuc nie je v strede..je skoro uplne pri vonkajsej stene (v takejto polohe je suchanie minimalne alebo obcas ziadne)..ked umiestnim prasa tak aby bol kotuc presne v strede otvora tak sa to drie celkom slusne...tak si myslim ze platnicky mozno nie su umiestnene uplne najspravnejsie.
ale ak poviete ze je to zbytocne tak sa po robote zastavim v nejaom obchode pre torksa
no vies co.. je krivsia ako zadna (osmina max 1mm )..ja neviem odhadnut ci jeto este v norme..alebo nie.. ale dnes ked som to zmontoval (zohnal som torksa) ze ho idem vyrovnat a dal na rovny povrch...tak som si uvedomil ze hociaky moj amatersky zasah bude krok zlym smerom..tak som sa navyrovnavanie vykaslal...nasadil som ho spat a dotahoval dokriza..nasledne som platnicky vycistil..ale nemal som dost maly imbusak na to aby som ich vedel vymontovat ...tak som to cistil len tak akoze iba odmastovac na handru a tak..nasledne roztlacil od seba platnicky ako sa len dali..nasadil koleso rozkrutil zabrzdil..a zatiahol uvolneny strmen..teraz to vyzera celkom fajn...aj ked kotuc este stale nema rovnaky odstupod od oboch stran strmena...zajtra zozeniem este maly imbus a vyberiem, vycistim normalne aj platnicky ...mozno bol problem ze sami piestik nevracal poriadne po uvolneni brzdy..ci ani nie?
Ja mám problém tiež zo šúchaním. Mne sa skôr na zadnej brzde (SLX) akoby nevracal pravý piestik - zdá sa mi že je dosť vysunutý a skúšal som aj zasunúť, ale nejak sa nedal. Niekedy keď to rozjazdím tak to prestane - po dlhšom brzdení potom šúcha, ale to asi skoro každá kotúčka. Myslel som, že keď sa trošku zderie kotúč a doštičky, tak to prestane, ale ono to tak fičí aj ďalej.
Inak by ešte zaujímalo, kedy meniť doštičky a kedy kotúč. Vďaka...
Na platničkách je tuším keď je brzdná plocha pod 1mm, a kotúč tuším niekto písal že keď je hrúbka kotúča pod 1,5mm, ale tým som si neni istý takže počkaj na niekoho kto si bude istý
na kotúči máš napísanú minimálnu hrúbku, keď ju dosiahne, treba meniť. A platničky až kým sa úplne nezoderú, treba mať ale vtedy pri sebe už náhradné aby keď sa tak stane počas výjazdu si mohol pokračovať domov.
Ja mám tiež jednú otázku. Nedá sa dať niečo iné čo drží platničky, lebo stále nemám pri sebe kombinačky a srobovák. Na niektorých lepších brzdách je už šróbik, ja tam mám tú sponu. A vadí mi že nemôžem hocikedy vybrať a vyčistiť platničky. A keď existuje niečo originál tak neviem ako sa to volá, že by som si to vyhľadal cez uja googla.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Treba sa s tým pohrať a potom to bude fajn, jo treba to s citom.
..tak rozmyslam ze mozno pomoze ked pohram s platnicikami.
Lebo ak sa pozriem na dieru na prasati kde vchadza kotuc tak ..ten kotuc nie je v strede..je skoro uplne pri vonkajsej stene (v takejto polohe je suchanie minimalne alebo obcas ziadne)..ked umiestnim prasa tak aby bol kotuc presne v strede otvora tak sa to drie celkom slusne...tak si myslim ze platnicky mozno nie su umiestnene uplne najspravnejsie.
ale ak poviete ze je to zbytocne tak sa po robote zastavim v nejaom obchode pre torksa
Inak by ešte zaujímalo, kedy meniť doštičky a kedy kotúč. Vďaka...