...kua, ked prepcham nit cez dieru tam sa mi ten vyvyseny okraj nitu "zbrusi" a ked je nit v retazi tak ma vyvyseny okraj len z jednej strany a z druhej strany. ktorou som ho zasuval je akoby volny...zase som dal slovo """rozklepat"""" do uvodzoviek a zase ste to nepochopili...jasne z som to nechcel rozklepavat v pravom slova zmysle (vsak ked mam retaz nahodenu na biku ani by to prakticky nebolo mozne) ale proste len chcel vediet ako ten koniec nitu so "zbrusenym" okrajom co najjednoduchsie roztiahnem, aby sa mi nit odtial nevybral tak ako vcera
no ak som správne pochopil ... tak sa ti roztrhla retaz kôli zlému znitovaniu .... proste nič sa tam nerozklepáva ... tá hrana nitu je proste už raz "zbrúsená"
musíš to dobre znitovať ...ak si reťaz ešte nenitoval nechaj to na odborníka ... ja mám na mojej reťazi asi 3 takéto spoje so "zbrúseným nitom ... ide o to že nit ostane na jenej strane vždy s tou hrankou "nezbrúsený" a na druhej sa logicky ta hrana musí pri znitovávaní "zbrúsiť" ale vždy tú "zbrúsenu" hranu nechaj viac trčať a tú s normálnou hranou normalne zalícuj so stenou článku tak ako je to pri ostatných článkoch od výroby ..a potom to bude určite držať ..len samozrejme treba nit rozkývať a rozhýbať ešte
chalani, nechajte zas tú iróniu bokom, keď Vás žiada Duracer o radu. On sa síce niekedy tvári ako majster sveta a býva aj ironický.... ale poznáte naše príslovia a porekadlá. Kto do Teba kameňom.........
nechapem o akom zbruseni hovoris, mne sa tam nič nebrusi, ja nit vytlacam nitovackou nie bruskou.
jednoducho problem je ten, ze chlapci neviete nitovat...ak retaz znitujes, musis to urobit tak, aby vobec nebolo vidno, kde bola retaz znitovana...na obidvoch stranach kde vytrca nit, musi ten nit vytrcat rovnako velkou velkostou....tam ide o desatinky milimetra...ak to takto spravne znitujes, nic nemusis rozhybavat a rozkyvavat...naučte sa nitovať
nie nemusim rozhybavat, vzdy sa mi podari dokonale ho tam dat...ked sa to nehybe, pozriem na ktorej strane vytrca kusok viac, zatlacim naspat a je to...ja nemozem za to, ze vy to neviete.
nie nemusim rozhybavat, vzdy sa mi podari dokonale ho tam dat...ked sa to nehybe, pozriem na ktorej strane vytrca kusok viac, zatlacim naspat a je to...ja nemozem za to, ze vy to neviete.
stavím sa že vždy úplne dokonale nejde ... ale prosím ...
edit -- áno väčšinou ide nit ľahko občas sa stane že je pridretý no a keď dávaš obyčajný neulamovací nit ktorý ti vypadol tak pravidelne ide ťažko je to aj logické ...
mne nity nezvyknu vypadavat...proste hovorim o tom, ze napr ked skracujem retaz, tak ju roznitujem, a pri nitovani ked to do tej nitovacky normalne vlozim, a zasuva sa to rovno, tak citim kedy nit vchadza uz do druhej spojky a zaroven pozeram aby z tej strany z ktorej ho zasuvam, vytrcal rovnako, ako ostatne nity...a vtedy nieje dovod, aby som to rozhybaval, pretoze ked to vyberiem, hybe sa to normalne. a ak nie, tak ten nit o desatinku milimetra poposuniem z druhej strany a je to. je to preto, lebo ak spravne zanitujes, tak medzi spojkou, tym kruzkom a druhou spojkou su malilinke medzierky a vtedy sa to hybe normalne. lenze ak to znitujes zle, tak vtedy je to na seba uplne "nalisovane" a preto musis retaz rozhybavat, aby si to sadlo.
no ono to vždy nejde tak ľahko lebo články reťaze sa musia o ničo oprieť pri nitovaní a nie pri každej nitovačke to ifunguje dokonale ... najmä tie mulitklúčové podaktoré
nity ani mne nevypadávaju no stane sa že ti jeden chýba a máš dve očká s jednym nitom potrebuješ predĺžiť reťaz ... a podobne
teoreticky by mala reťaz vždy po nitovaní ísť hladko ale v praxi sa to vždy nestáva ... asi to nemá zmysel rozoberať ... ale akždopádne pre istotou rozhýbavam trochu aj spoje ktoré idu hladko
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Coze
Nic sa nerozklepava
No vidim, ze duracer je odborny technik na "slovo-vzaty"
MEGALOL, Duracer, nespadol si včera predtým ako si roztrhol reťaz, alebo sú to trvalé následky nosenia prilby....
peace
...no ale tak potom to nie je nit ale STUPEL
musíš to dobre znitovať ...ak si reťaz ešte nenitoval nechaj to na odborníka ... ja mám na mojej reťazi asi 3 takéto spoje so "zbrúseným nitom ... ide o to že nit ostane na jenej strane vždy s tou hrankou "nezbrúsený" a na druhej sa logicky ta hrana musí pri znitovávaní "zbrúsiť" ale vždy tú "zbrúsenu" hranu nechaj viac trčať a tú s normálnou hranou normalne zalícuj so stenou článku tak ako je to pri ostatných článkoch od výroby ..a potom to bude určite držať ..len samozrejme treba nit rozkývať a rozhýbať ešte
....katko, mozes zmazat tuto temu
teda po tom, čo som najprv riadne vypleštil tenisáky
jednoducho problem je ten, ze chlapci neviete nitovat...ak retaz znitujes, musis to urobit tak, aby vobec nebolo vidno, kde bola retaz znitovana...na obidvoch stranach kde vytrca nit, musi ten nit vytrcat rovnako velkou velkostou....tam ide o desatinky milimetra...ak to takto spravne znitujes, nic nemusis rozhybavat a rozkyvavat...naučte sa nitovať
takže ty nity nerozhybávaš? ...a vždy sa ti podarí zanitovať že sa nit dokonale hýbe? koľko krát si nitoval? 1-2 ?
stavím sa že vždy úplne dokonale nejde ... ale prosím ...
edit -- áno väčšinou ide nit ľahko občas sa stane že je pridretý no a keď dávaš obyčajný neulamovací nit ktorý ti vypadol tak pravidelne ide ťažko je to aj logické ...
nity ani mne nevypadávaju no stane sa že ti jeden chýba a máš dve očká s jednym nitom potrebuješ predĺžiť reťaz ... a podobne
teoreticky by mala reťaz vždy po nitovaní ísť hladko ale v praxi sa to vždy nestáva ... asi to nemá zmysel rozoberať ... ale akždopádne pre istotou rozhýbavam trochu aj spoje ktoré idu hladko
tod vše