Nova VIDLA
Oka...tak mám nápad, všetci, čo jazdíme Foxiny a drahé Rock Shoxy, predajme ich, kúpme si Suntourky...to sa nám bude ale voziť!
No vidíš. Já kdybych musel jezdit Talase v originálním stavu nebo předtím Rebu v originálním stavu (ta Reba je na kole, které jsem rok jezdil, teď už to kolo jezdí manželka), tak bych přesně co píšeš udělal, tedy obě ty vidlice prodal a raději koupil upraveného Epicona (místo Talase upraveného Epicona TAD).
Jen díky tomu, že Talase i tu Rebu mám upravenou taky, tak není důvod to dělat. Upravená Reba je chodem zcela srovnatelná s upraveným Epiconem + je navíc lehčí + navíc mám u-turn na ní, tedy by byl nesmysl se ji zbavovat.
A Talas po úpravě je chodem opět srovnatelný s upraveným Epiconem TAD plus navíc má o trošku lepší systém snižování zdvihu plus je o pár gramů lehčí. Tedy opět by byl nesmysl přecházet od Talase pryč.
A samozřejmě chápu, že v některých konkrétních případech bude lepší volba i jiná vidlice. Např. někdo bude mít jako hlavní prioritu váhu vidlice a bude chtít 100mm zdvihu. V takovém případě si 100% nebude pořizovat upraveného Epicona. Možná lehce zauvažuje o upraveném Axon, ale ani třeba toho nevezme a vezme něco ještě lehčího, třeba nového SIDa (a pokud mu chod v originále nebude stačit, tak si nechá upravit toho SIDa).