Zdravím ,do budúcna sa chystám vymeniť vidlicu. Potreboval by som aby mala :
20mm os , tak do 150 mm , aby mala nastavenie tvrdosti pružiny a nastavenie kompresie. Rozpočet zatial nemám .
Vydlica by mala ísť na CTM raptor 2013 ak máte nejaké typy alebo dáku už odskúšanú tak kludne sem pridajte koment .Ďakujem
Nazdar, zaujimal by ma nazor ludi, ktori maju skusenosti v lepsimi (fox...) a aj horsimi (suntour) vidlami. Ide mi o allmountain/enduro vidlu, konkretne o to, ci je v terene poznat lepsi/horsi chod, progresivitu, tlmenie, kompresiu...
Jedna sa o RS Domain RC Coil vs. RS Pike vs. MANITOU NIXON ELITE AIR TPC vs. SR Suntour E*****N X1(X2) Vsetky so zdvihom +-140mm.
Nejde mi o vahu, cenovo by boli takmer rovnake, viem ze RS maju pruzinu a pevnu os, ale ide mi o to, ci by som rozdiel v pruzeni, tlmeni ... v terene poznal. Dik
PatrikL: dik za typ, na ten sektor som akosi zabudol, cena velmi dobra, tych 150mm urcite vyuzijem, len musim pozriet ci nebude problem s ramom. Ked mas viac info ohladne toho rozdielu medzi lacnejsimi (epikon) a drahsimi (sektor) vidlami tak prosim napis viac.
Takže, ak porovnám tuhosť, tak celkovo je jasné že moderná vidlica ako RS Sektor s pevnou osou na tom bude celkovo v pomere k hmotnosti najlepšie.
Pike a Nixon by som neriešil kvôli veku, Domain by si mal tiež určite vyhodiť z výberu ak pochybuješ že ti rám zvládne vidlicu so 150mm zdvihom a 32mm vnútornými nohami... E*****n je mazaný vazelínou, ak nemá pevnú os tak ani tuhosť nebude nejaká úžasná, RS Sektor by jednoducho jednoznačne vyhral - vyššia citlivosť, lepšia celková funkčnosť, tuhosť, akceptovateľná hmotnosť a dobrá dostupnosť náhradných dielov.
PatrikL: dakujem za info. Hned som aj zobral toho Sektora RL Dual Position, celkom dobre recenzie nanho su, ta zmena zdvihu ma tiez celkom zaujala a cenovo nebola ta vidla az tak prestrelena. Uz len cakat kym pride.
Hned som zobral aj novu helmu a tiez kolenne chranice a pedale.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jedna sa o RS Domain RC Coil vs. RS Pike vs. MANITOU NIXON ELITE AIR TPC vs. SR Suntour E*****N X1(X2) Vsetky so zdvihom +-140mm.
Nejde mi o vahu, cenovo by boli takmer rovnake, viem ze RS maju pruzinu a pevnu os, ale ide mi o to, ci by som rozdiel v pruzeni, tlmeni ... v terene poznal. Dik
Viac napisem ked budem na PC.
Pike a Nixon by som neriešil kvôli veku, Domain by si mal tiež určite vyhodiť z výberu ak pochybuješ že ti rám zvládne vidlicu so 150mm zdvihom a 32mm vnútornými nohami... E*****n je mazaný vazelínou, ak nemá pevnú os tak ani tuhosť nebude nejaká úžasná, RS Sektor by jednoducho jednoznačne vyhral - vyššia citlivosť, lepšia celková funkčnosť, tuhosť, akceptovateľná hmotnosť a dobrá dostupnosť náhradných dielov.
DPC verzia Sektora je tiež veľmi zaujímavá http://www.hibike.de/shop/product/pe59e9f5821889653a7ba82c14a9d971f/s/Rock-Shox-Sektor-RL-Dual-Position-Coil-Federgabel-150mm-1-PM-schwarz-Mod-2013.html , prípadne občas je za fajn cenu aj Solo air verzia.
Alebo o trochu viac stojí revelation http://www.probikeshop.com/rockshox-revelation-rlt-fork-solo-air-150mm-pushloc-15mm-axle-white-2013/86978.html , celkovo pozri aj tieto ponuky http://www.probikeshop.com/mtb/forks-c189.html#typeSearch=1&page=2&filter=price&order=asc&search=189 , je tam veľa verzií vidlice rs sektor, aj keď väčšinou nad 300€.
Hned som zobral aj novu helmu a tiez kolenne chranice a pedale.