vopred dik
podla tvojích otázok, ta naozaj nasmerujem do servisu. Nerad by som sa dostal do stavu, ked sa do toho pustíš sám a z dôvodu nepochopenia sa podarí niečo poškodiť. Potom by to mrzelo oboch, takže preto moja odpoved týmto smerom.
sorry
proste ked odskrutkujem dole imbus tak vyberem vnutorne nohy, a dole z toho trci take cudo... ked hore odskrutkujem to neviem co, tek vyberem pruzinu a elastomer... taze tak... co mam robit?
Prípravky mám len na 32mm nohy (moje okolie má len 32mm) a nakolko mi vypadol človek s CNC tak dalšie prípravky tak skoro mať nebudem
ak vieš identifikovať presné púzdro pri rozobratom stave ktoré ma vakel (spravidla horné, spodné musí byť mierne volnejšie) tak je možné ho sklepnúť. Nie som zastánca silových úprav ale v tomto prípade by to mohlo pomôcť. V opačnom prípade vylisovať, upraviť a vrátiť späť. Prípadne skús servis vo svojom okolí.
btw len tak preistotu napisem
Elastomer je porovitá hmota, ktorá sa stláča a funguje ako lenivá pružina, ktorá pruží oboma smermy. Pri rôznych hustorách a materiáloch dosiahneš zmenu sily ktorú treba vynaložiť na stlačenie. Keby si do elastomerovej vidly nalial olej tak zistíš, že elastomer sa nedá (ide tažko) stlačiť, nakolko olej zapchá póry a nedovolí stlačeniu. Z tohoto dôvodu sú mazané vazelinou, ktorá nemá obnovovaciu vlastnosť oleja (stekavosť)
2MuF: pri prechode na mazanie olejom ... dobre hovoríš ... pokial niesu zničené guferá, tak spodná planžetka gufera zabraňuje oleju aby sa dostal von a vrchná aby sa špina dostala dovnútra. Všetko čo je medzi nimi (aj ked sa tam dá olej, vazelina) bude vytlačené nekompromisne von.
ano ten olej stoji za to.. len dole na vonkajsich nohach bude treba popridavat O-kruzky nech to tesni a treba ratat ze gufera popr ine nastavovatka mozu grcat. a ked olej tak cim hustejsi.
Inak olej plni vo vidle inu ulohu ako elastomer...
Prerabat by som vidlicu neprerabal, lebo do 2000 sk sa da kupit dobra jazdena vidlica s pruzinou a olejovym tlmenim. Napr. taka RS Judy SL,XC,Race 2001. Tych som videl par aj kolo 1000 Sk. Je to dobra vidla,mal som vsetky tri,su len malo odlisne.