Uvazujem nad novym bicyklom, ale kedze do skutocneho terenu (nemyslim tym polne cesty a lesne chodnicky) vybehnem uz len raz za cas a väcsinu casu stravim na vedlajsich rozbitych a polnych cestach, rozmyslam ci by aj toto nebola vhodna volba pre mna.
Je citit pri jazde v terene nejaky rozdiel medzi klasickou pevnou vidlou a karbonovou, ci ani nie ?
Je mi jasne, za na 80% môjho jazdenia by bol vhodny cross, ale chcem horsky, kedze chcem aby aj nieco vydrzal. Ale na druhu stranu vozit zo sebou 2kg alebo 0,5kg je tiez rozdiel hodny zamyslenia. Ci?
Dakujem za nazory
Vhodná možnosť by bola 29" bike, široké ráfiky a plášte s poriadnym objemom.
Takže by som nechal stále všetky veľkosti kolies v hre, najlepšie by bolo odskúšať, ak by mal nejaký predajca vhodné modely skladom, prípadne sa s niekým dohodnúť kto vlastní nejaký taký bike, alebo ísť na testovačku ak nejaká bude v blízkej dobe
Ja som mal vyhliadnuty Pells Razer Pro 19" alebo CTM Delta 1 18" s tym, ze by som eventualne hned po kupe vymenil vidlicu za tu karbonovu. Ale vyskusam aj tuto 29 er...
Inak nejaké odporúčané rozmery po premeraní vyhodí napríklad táto kalkulačka http://www.competitivecyclist.com/za/CCY?PAGE=FIT_CALCULATOR_INTRO
Ak máš veľa času tak si to môžeš premerať
Cau Tmax,, co si tym myslel ze dopredu/dozadu ????? a ako inac ma ta vidla podla Teba tlmit tie vibracie hmmm ???
Na webe (napr. bike-forum) je toho celkom dosť o tom, ako určité pevné karbónové vidlice vôbec nepohlcujú vibrácie. Naopak, vibrujú dopredu/dozadu (ako keď máš vakel na odpruženej) a do rúk dostávaš komplexné informácie o stave terénu, čiže na pikaču. Osobne mi najlepšie vychádza typ konštrukcie ála Ritchey, Merida,...