čavte môžte mi niekto stručne a jasne vysvetliť ako to je s pevnou osou (spôsob uchytenia a pod.)? Chcem kúpiť novú vidlu a väčšina je na pevnu os ale ja mam rychloupinak tak aky je rozdiel, kompatibilita a tak .. diky
Prizivim sa na téme. Mam bike s pevnymi osami vpredu, vzadu, napriek tomu mi zadne koleso aj pri dotiahnuti zadnej osi pri skúške tuhosti mykaním do strán vykazuje určitú vôľu. Os je dotiahnutá nadoraz. 12 mm os syntace. Máte s tým niekto skúsenosť čo by mohlo pomôcť? Díky
Pátral som po servise. Zistil som že kolesá Mavic servisujú na SK 3 firmy. Najprv som volal pánovi Nagyovi zo Šurian čo má na Mavic licenciu, dosť ufrflaný chlap, vraj to mám poslať, výmena ložísk + práca, nejakých 60 € + poštovné. Volal som ešte do iného servisu v Prievidzi, obchod Velosvet, a tam mi už ochotný hlas ešte skôr ako som mu povedal aký model kolesa mám, že je to Crossride a že tie majú vrodenú vadu drobnej vôle, a že pokiaľ je malá nemám to riešiť. Takže som ušetril 60 € ale musím oželieť dokonalú pevnosť kolesa. Takže pre tých čo majú Mavic crossride možno užitočná info.
Napr. Shimano robi zadne naboje pre osky 12x142mm na konusoch
S takýmito nábojmi zatiaľ nemám moc skúsenosť. Na klasických QR nábojoch, keď bola vôľa, tak bol vakel na oboch stranách. Teraz mám Deore náboj s prestrkovacou oskou a je na ňom vakel, ale len na jednej strane náboja. Je to normálne pri týchto nábojoch, alebo môžem očakávať drahú opravu?
Mam podobny problem ako tu popisovany pred 2 rokmi. S tym, ze vola sa objavi az po urcitom case. Proste dotiahnem pevnu osku, vsetko ok, ale po napr. 100km tam je vola v kolese a opat musim dotahovat. A dneska som si vsimol, ze aj ked tu pevnu os zatiahnem, tak rukou ju viem otacat aj ked je zatiahnuta (nejde to lahko, ale dokazem ju pootocit). Takze je chyba v naboji(loziskach), ako bolo pisane vyssie, v pevnej oske, ci vo mne? kolesa su taktiez Mavic CrossRide.
Tým, že ju dokážeš otáčať, myslíš že dokážeš pootočiť záviť pevnej osi (ako keby si ju stále priťahoval)? Tak potom ju nemáš dotiahnutú nie? Alebo možno strhaný záviť?
aby sme sa chapali mam pevnu osku na rychloupinak, takze ako ked ju zavriem, tak ju viem rukou este nasilu pootocit. Dneska uz nie, ale snad zajtra pozriem, ci sa to len toci na mieste, alebo sa to dotahuje. Zavit na oske strhnuty nie je, druhy zajtra skontrolujem.
na oske od rock shox stym nestastnym plechom slo srobovat samostatne packu - menila sa tym sila potrebna na uzavretie packy - pisem to ako "madar" ale nikdy som to nemal rozobrate a neskumal ako to cele funguje. len raz sa mi po zjazde povolila pevna oska a vtedy som si vsimol ze sa da dosrobovat zvlast aj ten upinak
matejbul zavit strhany nie je. Hej je to tak ze ju vlastne mozem este dotiahnut ked ju mam zavretu. Ale aj ked ju mam naplno dotiahnutu tak po case povoli, takze chyba bude asi v naboji...
náboj ti môže os odtiahnuť len vtedy, ak by boli zničené ložiská takým spôsobom, že by ti zakusli aj vnútornú os náboja...však tá pevná os ide len cez náboj a závit je v ráme či vidlici...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
S takýmito nábojmi zatiaľ nemám moc skúsenosť. Na klasických QR nábojoch, keď bola vôľa, tak bol vakel na oboch stranách. Teraz mám Deore náboj s prestrkovacou oskou a je na ňom vakel, ale len na jednej strane náboja. Je to normálne pri týchto nábojoch, alebo môžem očakávať drahú opravu?