čavte môžte mi niekto stručne a jasne vysvetliť ako to je s pevnou osou (spôsob uchytenia a pod.)? Chcem kúpiť novú vidlu a väčšina je na pevnu os ale ja mam rychloupinak tak aky je rozdiel, kompatibilita a tak .. diky
Udaj X-12 zvyčajne znamená že ide o verziu páky Syntace X12, to ale nie je tvoj prípad, pretože napis na matici hovorí len že osa má priemer závitu 12mm a neboost dĺžku 142mm. Na fotke závitu sa dá zrátať že má stúpanie 1,5mm čo znamena že ide o typ Shimano E-thru, nie Sram ktorý linkujes na shope. https://www.mtbiker.sk/video/9899/pevne-osky-typy-standardy-arozmery.html
Osobne ti odporúčam vyhnúť sa značke Force, ja som tu na shope kúpil zadnú os od tohto kvázi "výrobcu" a po 2,5 roku sa rozpadla takým spôsobom že sekundárne spôsobila demolaciu celeho zadneho náboja ...
Je to podla mna blbo odfotene, vyzera to akoby stupanie bolo niekde medzi 1,5 a 1,75 ale blizsie k 1,5. Za variantu ze je to e-thru hovori aj bimjeam tymto: "Originálne riešenie má podobný tvar ako Maxle, ale neskrutkuje sa priamo do závitu v ráme, ale do matice, ktorá sa do rámu vkladá ako protikus."
Primarne mi ide o to, aby som pouzil inu osku ako tam bola uz 2 krat, kludne aj bez rychloupinaku, cize na imbus, lebo casom vzdy praskne a odlomi sa ta cast na foto. Je tam proste malo materialu a pri dotahovani som na to daval pozor. Na znacke mi nezalezi, ale blato nechcem, takze kludne dajte link. Oska sa v rame skrutkuje do vlozenej matice ramu.
Prosím vás, debilna otázka asi. Ak mením OEM kolesa (Axis Elite Disc) za DT Swiss. Budem potrebovať meniť aj pevnú os? Alebo a pôvodná pevná os bude pasovať aj na tie nove DT swiss kolesa? Dik moc
Viacerym kamosom sa obcasne uvolnuje zadna pevna os. Tusite niekto, ze cim to moze byt?
Jedno je Spectral 2021, druhe je 2015 Epic, treti je 2016 karbonovy Epic - osky su bud boost alebo syntace X12, ale to by nemalo hrat ziadnu rolu
Akú zadnú os má Giant XTC SLR (2022)? Áno, môžem to zhodiť, ale ak náhodou niekto vie, tak nemusím, ďakujem 🙂 Do budúcna by som chcel niečo pre detský vozík, tak nech viem čo pozerať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/video/9899/pevne-osky-typy-standardy-arozmery.html
Osobne ti odporúčam vyhnúť sa značke Force, ja som tu na shope kúpil zadnú os od tohto kvázi "výrobcu" a po 2,5 roku sa rozpadla takým spôsobom že sekundárne spôsobila demolaciu celeho zadneho náboja ...
Jedno je Spectral 2021, druhe je 2015 Epic, treti je 2016 karbonovy Epic - osky su bud boost alebo syntace X12, ale to by nemalo hrat ziadnu rolu