Prosim vas chcel by som si vyrobit tie pneu s hrotmi podla navodu co je tu http://www.mtbiker.sk/?modul=clanky&id=1137675490
Ma stym prosim vas niekdo skusenosti? Kolko vam trval jeden plast? narocne to sice nevyzera ale ma to ucinok? cize teda da sa to porovnavat s kupenymi plastami s hrotmi...
Minulú zimu mi robili 3 veci najčastejšie problémy. Čistý ľad (u nás 35km2), utlačený sneh, a ľad pod utlačeným snehom (alebo aj čerstvo napadnutým). Veľkú časť zimy to bolo o hubu ale teraz som pripravený. Hroty sú možno vyššie ale som pripravený ich v prípade potreby obrúsiť
Také besnenie pred bytovkou sa ukázalo dobré. Na ľade a ujazdenom, trochu zľadovatenom snehu je perfektný záber a aj držanie, hlavne čo sa týka náklonu a brzdením len predným kolesom. Ale ako sa to bude správať z dlhodobého hľadiska zistím až o týždeň.
To som tiež praktizoval, ale keď som trénoval na Čergovskú stopu výšľapom na Magurku tak to bol proste boj, nadával som možno ako nikdy v živote alebo som sa som sa snažil ísť na Slanický ostrov, raz som sa dokonca ani pred bytovkou nevedel rozbehnúť aby som sa niekoľko krát nedotkol nohou zeme a inokedy zase zrazu ľad, ktorý som bol nútený obzrieť z blízka proste som to vzdal, čo by som dal vtedy za hroty Ale to južania často nepochopia Inak vyzera to tak, že to veľmi neotestujem, nejako sa nám cez týždeň oteplí, hoci teraz je -18°C brrr
A práve v takomto období často jazdím, cez deň nad nulou a v noci mrzne, všade je preto ľad, a primrznutý sneh. Ako v utorok v Martine, v pondelok sa pritopilo a v utorok zamrzlo a už to nebolo ono, tiež som si cestou ponadával
V takýchto podmienkach na zimné jazdenie ako je u nás sú tie hroty veľmi užitočné
Plánujem si ich urobiť aj ja len dĺžku hrotov budem hlavne v strede vzorku skracovať.
Tak tak. Kto neskúsil hroty (či už v originálnom prevedení alebo domácej výroby) nevie o čo prichádza. Hlavne o tú istotu, keď sa tvorí poľadovica alebo na ňu jemne posneží a nevidno ju. Na snehu hroťák neprekáža a na ľade okoloidúci čumia ako puci a čakajú kedy ten šialenec spadne, keď oni nie sú schopní ísť po vlastných. A on nespadne a nespadne a len sa na nich vyškiera.
inak to s tym jazdenim po zamrznutych priehradach a rybnikoch by som neprehanal , ani neviete ako rychlo ste pod ladom a to je koniec vasej pute ...brrr tak bacha nato
mam z Nemecka objednané Schwalbe Ice Spiker Pro model 2011 (26x2.1, 361 wolframových hrotov, váha 695g), jeden plašť stojí sice viac ako letná pneu čo som na auto kupoval , ale sral to pes...v januári maju dôjsť tak budem testovať, aj keby to malo byť len na pár dní
Zjazd som neskúšal, ale chytil som akurát hadí defekt, presne medzi hlavičku šrobu a ráfik, treba prifúknuť
Čo som cez týždeň testoval, tak to drží nehorázne, ráno sa idem peši cestou do nemocnice zabiť a na biku idem s veľkou ľahkosťou, ako keby som šiel v lete. Len ten asfalt tie plášte nemusia, aj dosť brúsi hroty
neviem co tu tarate o hlupostiach typu ze ste pracujuci a ze vas cas je drahy a tak si radsej zaplatite 50€ za jeden plast...mne to trvalo cca hodinu a pol (medzitim som si stihol spravit aj klobasku) a stalo ma to len 1,80€ a stary plast co som dakde nasiel, takze si prosim vas tazko pracujuci odpustite trapne poznamky...vysledok? podla mna to vyzera celkom pekne ale asi tie hroty moc vytrcaju no este som to neotestoval...hmotnost plasta je cca 1080g...este som rozmyslal ze pridam dalsiu radu samoreziek vedla tej, ktora je osamotena v strede
Raver, hroty MUSIA byť v strede. Asi si nikdy hroťák nejazdil. Tie hroty sú moc dlhé (stačia 1 mm)
Netuším ako takéto robené hroty držia v plášti a ako rýchlo sa zoderú. Pojazdi po asfalte a zbrúsia sa na potrebnú dĺžku cca 1 mm. Ak je plášť z tvrdšej zmesi, tak na snehu nebude držať (tam hroty nezaberajú). Tam je dôležitá zmes a nie hroty. Na ľade zase hroty a pekne stredom behúňa. Po krajoch sú zbytočné, na ľade sa neklopí. S hrotmi sa na poľadovici dá pomerne smelo jazdiť (aj na skrytom ľade pod jemnou vrstvou prašanu - zákernom hajzlíkovi na ktorom sa krásne padá keď o ňom nevieš a nemáš hroty).
Raver, hroty MUSIA byť v strede. Asi si nikdy hroťák nejazdil.
Aaale jazdil - resp. kratkodobo skusal, konkretne Ice Spiker na 1,8atm. A naozaj mi pri tomto plasti a tlaku nechybal presne v strede ziaden pas hrotov ako postol gargo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A práve v takomto období často jazdím, cez deň nad nulou a v noci mrzne, všade je preto ľad, a primrznutý sneh. Ako v utorok v Martine, v pondelok sa pritopilo a v utorok zamrzlo a už to nebolo ono, tiež som si cestou ponadával
Plánujem si ich urobiť aj ja len dĺžku hrotov budem hlavne v strede vzorku skracovať.
Čo som cez týždeň testoval, tak to drží nehorázne, ráno sa idem peši cestou do nemocnice zabiť a na biku idem s veľkou ľahkosťou, ako keby som šiel v lete. Len ten asfalt tie plášte nemusia, aj dosť brúsi hroty
Dufam, ze aspon ta klobasa sa vydarila
Netuším ako takéto robené hroty držia v plášti a ako rýchlo sa zoderú. Pojazdi po asfalte a zbrúsia sa na potrebnú dĺžku cca 1 mm. Ak je plášť z tvrdšej zmesi, tak na snehu nebude držať (tam hroty nezaberajú). Tam je dôležitá zmes a nie hroty. Na ľade zase hroty a pekne stredom behúňa. Po krajoch sú zbytočné, na ľade sa neklopí. S hrotmi sa na poľadovici dá pomerne smelo jazdiť (aj na skrytom ľade pod jemnou vrstvou prašanu - zákernom hajzlíkovi na ktorom sa krásne padá keď o ňom nevieš a nemáš hroty).
Skúsenosť - zlý plášť (tvrdá zmes a hroty po bokoch a nie v strede na snehu biedny záber, prešmykoval, na ľade musel byť viac podhustený, aby hroty zabrali):
http://www.kendausa.com/en/home/bicycle/studded-tires/klondike-standard.aspx
Dobrý záber aj na snehu a aj na ľade: http://www.starbike.com/p/Continental-Spike-Claw-240-26x2.10-2260-en
Iné som neskúšal.
Aaale jazdil - resp. kratkodobo skusal, konkretne Ice Spiker na 1,8atm. A naozaj mi pri tomto plasti a tlaku nechybal presne v strede ziaden pas hrotov ako postol gargo