zdravím kto by mi vedel poradiť fakt riadne plášte na zimu s nejakým agresívnym vzorom, alebo aj s oceľovými ***** napíšte mi prosím na mejla nejaké stránky kde by som si to mohol pozrieť, na cene nezáléží, len nech rozmer je minimalne 26x2,30 moj e-mail je [email protected] lebo chcem s nimi jazdiť ako na zdupanom snehu, tak aj na mekom a hlokom snehu ďakujem za všetky odpovede, ale píšte hlavne mi na e-mail
myslim, ze je uplne jedno, aky mas v zime dezen... ked nie je podklad pevny, tak mozes ist aj na gumach z traktora...
zaujimave bolo sledovat v zime zuskyho , ako daval na tych plastoch dole aj hore kopcom po cistom lade... len mne by bolo luto dat tolko penazi za plaste..
Môj (overený) názor je, že:
a) mäkký hlboký - jazna nemožná
b) ľad - jedine oceľové hroty, ale tie ťa kdekoľvek mimo ľadu doslova prilepia k podkladu - už len hmotnosť takých gúm je 2násobná a tým je aj silne obmedzené ich použitie - napr. ak by si sa mohol voziť po zamrznutom jazere tak to pochopím, tak sa dá najazdiť dosť, ale na bežnom výjazde si to predstaviť neviem
c) tenká vrstva ubitého, ufúkaného alebo inak spevneného snehu, tak do 10-15 cm - stačia akékoľvek plášte stavané aspoň trochu na blato; sneh totiž šmýka podstatne menej ako blato - takže také povedzme Maxxis Medusa, ADvantage... ja som jazdil po snehu kultúrnej kvality 2,1" ADvantagy a dalo sa
ak počas jazdy narazíš na zľadovatený úsek, tak na ňom nebrzdi a prechádzaj priamo, alebo radšej zosadni a obíď - v hlbokom úseku budeš nosiť, lebo proste zapadneš a nepohneš
je to násobne namáhavejšie ako jazda za sucha alebo aj v blate, ale je to sranda
len tie vhodné podmienky sú naozaj dané tým, že snehu nesmie byť veľa a musí byť spevnený, alebo vrstva prašanu a pod ňou pevný podklad, o ktorý sa kolesá môžu oprieť (teda aj toho prašanu tak do 15 cm, on trochu "odstrekne" ako cezeň ideš)
Môj (overený) názor je, že:
b) ľad - jedine oceľové hroty, ale tie ťa kdekoľvek mimo ľadu doslova prilepia k podkladu - už len hmotnosť takých gúm je 2násobná a tým je aj silne obmedzené ich použitie - napr. ak by si sa mohol voziť po zamrznutom jazere tak to pochopím, tak sa dá najazdiť dosť, ale na bežnom výjazde si to predstaviť neviem
...ad a) - súhlas
...ad b) - najazdil som cca 500km v zime a nič ma nelepilo k podkladu a výjazdy v pohode...
c) ak počas jazdy narazíš na zľadovatený úsek, tak...
...tak máš v sekunde letecký deň a nevieš kde je nebo a kde zem (môj na vlastnej gebuli overený) názor...
tulenik : aspon tu v okoli KE bolo teraz dost vela miest v zime pokrytych ladom .. si predstav kilomter-dva-tri suvislu ladovu plochu..a na nej 5 cm prasanu .. to bolo srandy
dam potom vedieť ako bolo po zime, ale raz darmo ľad je ľad, ale aj to sa nejako dá zvládnuť, a teraz napríklad jazdím na Michelinach DH24, 26x2,50, supermeká zmes, v teréne, na skalách a blato su ***** ale ako náhle dojdem na asfalt, tak idem umreť od toho kolko misim ťahať, lebo supermeká zmes a asfalt sa nemajú v láske
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://shop.dolekop.com/index.php?session=fQSh6jgbsbeesD&oddeleni=detail&sekce=28&id=776
zaujimave bolo sledovat v zime zuskyho , ako daval na tych plastoch dole aj hore kopcom po cistom lade... len mne by bolo luto dat tolko penazi za plaste..
schwalbe ice spiker
http://www.bikebase.cz/article.php?ARTICLEID=221
c) tenká vrstva ubitého, ufúkaného alebo inak spevneného snehu, tak do 10-15 cm - stačia akékoľvek plášte stavané aspoň trochu na blato; sneh totiž šmýka podstatne menej ako blato - takže také povedzme Maxxis Medusa, ADvantage... ja som jazdil po snehu kultúrnej kvality 2,1" ADvantagy a dalo sa
ak počas jazdy narazíš na zľadovatený úsek, tak na ňom nebrzdi a prechádzaj priamo, alebo radšej zosadni a obíď - v hlbokom úseku budeš nosiť, lebo proste zapadneš a nepohneš
je to násobne namáhavejšie ako jazda za sucha alebo aj v blate, ale je to sranda
len tie vhodné podmienky sú naozaj dané tým, že snehu nesmie byť veľa a musí byť spevnený, alebo vrstva prašanu a pod ňou pevný podklad, o ktorý sa kolesá môžu oprieť (teda aj toho prašanu tak do 15 cm, on trochu "odstrekne" ako cezeň ideš)
...ad a) - súhlas
...ad b) - najazdil som cca 500km v zime a nič ma nelepilo k podkladu a výjazdy v pohode...
...tak máš v sekunde letecký deň a nevieš kde je nebo a kde zem (môj na vlastnej gebuli overený) názor...
piste na mail [email protected] ak sem nemozete
Keby mi ty neporadis namojpravdu umrem sprosty