SCHWALBE KING JIM LIGHT 26X2.35
Schwalbe Fat Albert 26x2.35
Ritchey Pro, Moto Vader 26 x 2,40
resp nieco co by ste doporučili vy....ešte ma desi vaha predsa len skočiť o cca 300g viac na jednom kolese je celkom dosť.
Ale chapem že vačšia guma aj viac važi
Tak pani čo by sta poradili vy?
2.4 plaste by som riesil az, a to tiez len s prizmurenim oka, na AM/EN.
Ja mam na mojom Cube Fritzz 2.25 Rocket Rony. teraz idem menit za Nobby Nic 2.25.
2.25 je idealny rozmer na to co chces.
rozdiel v slapani na 2.25 a 2.4 je dost radikalny.
2.4 plaste by som riesil az, a to tiez len s prizmurenim oka, na AM/EN.
Ja mam na mojom Cube Fritzz 2.25 Rocket Rony. teraz idem menit za Nobby Nic 2.25.
2.25 je idealny rozmer na to co chces.
rozdiel v slapani na 2.25 a 2.4 je dost radikalny.
hmm tu som nasiel nejaky test schwalbe v ktorom tvrdia, že valivy odpor je v terene nizsi u sirsich pneumatikách.
Inac ono sa mi to fakt moze zdat kvoli tomu ze sucasne gumy takmer vobec nedrzia v zakrutach
Nobby je pouzitelny vzadu, dopredu Fat Alberta, ak chces ostat pri Schwalbe... s tou sirkou si daj majzla na priechodnost ramu, mne napriklad 2.4 neprelezu zadnou stavbou
s týmto suhlasim tie race king maju boky jak z papiera doslovne magnet na defekty
http://www.elitebikes.sk/plaste-a-duse/dh-fr/476-maxxis-ardent/
NN 2,4 som pisal preto,lebo ak je tam uz aj AM a trochu blbnutia,tak nech to trochu aj drzi...ale inak suhlas s misuge-om,dopredu radsej Alberta...
byva v ziline a jazdi na zesty (podla profilu), tak neviem ci na zesty je minion na prednom kolese adekvatny.no minion okolo ziliny si isto pride na svoje, po tom co som videl minuly rok na amen vikende. ja by som na xc/am na predsa len na lahky xc bicykel (all mountain je marketingovy vyraz pre cross country) nedaval take tazke plaste.
ak to ale ma byt dole generalom kazdy den, tak je asi minion na mieste.
inak za mna noby nic na zadnom a fat albert na predne.
Ja by som sa priklonil asi k Fat Alebertovi. Ty moc asfalt asi jazdiť nebudeš, tak kľudne aj 2,4".
Možno by som ešte hodil do pléna Rubber Queeny 2,2". Šírka cca 55mm, 2,4" už su niekde pri 60mm a sú to už dosť balóny. Sám uvažujem čí 2,2" alebo 2,4" .. v neprospech týchto plášťov bude asi ich životnosť? Ale tak myslím, že sezónu by si ich pojazdil.
Schwalbe Fat Albert
Continental Vertical - tie zatial vozim aj ja v UST verzii
Michelin Mountain X'trem
na XC/AM by som bral prave niečo lahšie a okolo tých 55mm čo sa v palcoch občas líši u výrobcov (NN 2,25" ale MK 2,4") na 100km výjazdoch je kilové plášte miliónovej šírky dosť cítiť
hlavne keď plánuješ viac jazdiť než lietať..