Ahojte vsetci, aj ked ten forum sledujem velmi pravidelne je to moj prvy prispevok, neviem sa rozhodnut ktory z tychto dvoch cyklocomputrov mam kupit su tu taky ktory to maju tak by som bral radu najme od tych
IrDA je naozaj veľký problém zohnať, keby sa zmohli aspoň na modrý zub. Ale komerčne je to super ťah, podporovať opustené rozhranie, aspoň môžu kktinu za pár € predávať za asi stofku. Vyj3banci
Predpokladám, že je to z toho dôvodu, že aj medzi snímačom otáčok a computerom je IrD prenos.
Joko lenže polar sa pri pohnutí kolesa hned aktivoval.Ale tá hac 5 tej to skutočne dlho trvalo.Ja som najprv v snímači rýchlosti vymenil aj baterku,že snáď je už slabá ,ale furt ovno.
Nechcel by som ju už.Určite nebolo treba prepínať na pulz.Jednoducho na tak drahý komp dosť spomalené reakcie.Sranda,že teraz mám od ciclo tiež komp a spína okamžite pri pootočení kolesa.
A hlavne tá nemožnosť výmeny baterky v snímačocch u polaru.Ja by som nešiel do žiadneho s týchto modelov.
1. Furt pripomínam, že mám dlhoročné skúsenosti s HAC4.
2. Nespomenul som, že Polar mi po naštartovaní naskočil za 10 sekúnd a postupne sa to zhoršovalo, až do pol minúty. Nakoniec zdochol úplne, nepomohla ani výmena baterky. Pomohla až reklamácia a výmena Polaru - nový naskočí do dvoch sekúnd, už dva roky.
Takže nekvalitný výrobok sa môže nájsť aj u tejto cenovej relácie a u každého výrobcu. To, že som Polar menil po 4 mesiacoch považujem za výrobnú vadu. Nepočul som o tom, že by mal ešte niekto iný takýto problém a preto som to neuvádzal medzi nevýhodami.
JoKo pochybujem že by bola IrDA komunikácia medzi snímačom a budíkom... priama viditeľnosť medzi vysielacou diódou a prijímacím sersantom by musela byť.
Keď idem niekam s HACom, tak pre istotu odmačknem pred štartom reinicializáciu senzorov. Tým sa oneskorené štarty eliminujú.
2 uszu68: Takisto som riešil v zime otázku slušného compu s vyhodnocovacím programom a vyhral to VDO Z3 PC link (cena úplne inde ako Polar a skúsenosti užívateľov celkom priaznivé). Keďže mi prišiel pred týždňom, tak skúsenosti zatiaľ žiadne, ale ak nejaké budú, podelím sa o ne. Na Tvoje použitie by som si ešte pozrel Suunto T6. Vyzerajú najviac ako hodinky a na bajka sa s PODmi takisto dajú úspešne použiť.
No inak to suunto je slovo do bitky. Naozaj vyzerá najcivilnejšie s rovnakými funkciami ako polar a hac, kardio funkcie možno na ešte vyššej úrovni.
Ja mam Suunto T6c a velmi mi vadia 2 veci.
1. Kazdy typ snimacu ma jeden pamatovy slot (okrem hrudneho pasu, tie su 2), tj je si schopny zapamatat iba jeden snimac rychlosti, kadencie a pod. Kazdy krat ked beriem iny bike by som musel preparovavat zariadenie (to obnasa vybratie baterky zo snimaca) alebo prehodit a prekalibrovat snimac. Vysledok je taky, ze ho mam len na horaku.
2. Takisto ma problem s nastartovanim po dlhsej prestavke, snimace sa sice aktivuju po prvom otoceni kolesa(resp. kluky) ale ak medzitym hodiny vyhodnotili, ze signal bol strateny, tak treba cez menu znovu prescanovat snimace, inak sa nic nenahra.
Inak co sa tyka samotnych udajov, tak je super, akurat software je dost specificky a mohli by na nom viac popracovat, ale takisto sa da vyexportovat do sporttracks.
Skor by som ho odporucal vsesportovo zalozenym ludom. Bikerom ho neodporucam.
Ja som si kupil HAC5 no pouzivam to len ako hodinky lebo som technicky antitalent a naivne som si myslel ze nainstalujem programy co su k tomu napojim hodinky a dam kopirovat udaje a budem mat vsetko v pc......ale velmi som sa mylil ...programy sice najdu pristroj aj s nim komunikuju aj udaje sa kopiruju ale to je asi tam vsetko stale mi to vyhadzuje chybove hlasky ze nezname hodinky a podobne.... neviete kde moze byt problem?
FEDERER, urcite nie si jediny, vela ludi tak skonci, co si s nadsenim kupuju takuto bizuteriu. Mozno ani nie preto, ze by im to neslo, ale hlavne preto, ze ich casom omrzi ta procedura s PC..
Ani za seba nedam ruku do ohna, ze to casom prestanem vyuzivat na vyhodnocovanie cez komp, alebo len sporadicky, ale jednoducho chcem mat hodiny, ktore ukazuju cas, vysku, teplotu, rychlost, vzdialenost, cinnost srdca, lebo to je moja priorita!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Predpokladám, že je to z toho dôvodu, že aj medzi snímačom otáčok a computerom je IrD prenos.
Nechcel by som ju už.Určite nebolo treba prepínať na pulz.Jednoducho na tak drahý komp dosť spomalené reakcie.Sranda,že teraz mám od ciclo tiež komp a spína okamžite pri pootočení kolesa.
A hlavne tá nemožnosť výmeny baterky v snímačocch u polaru.Ja by som nešiel do žiadneho s týchto modelov.
2. Nespomenul som, že Polar mi po naštartovaní naskočil za 10 sekúnd a postupne sa to zhoršovalo, až do pol minúty. Nakoniec zdochol úplne, nepomohla ani výmena baterky. Pomohla až reklamácia a výmena Polaru - nový naskočí do dvoch sekúnd, už dva roky.
Takže nekvalitný výrobok sa môže nájsť aj u tejto cenovej relácie a u každého výrobcu. To, že som Polar menil po 4 mesiacoch považujem za výrobnú vadu. Nepočul som o tom, že by mal ešte niekto iný takýto problém a preto som to neuvádzal medzi nevýhodami.
Keď idem niekam s HACom, tak pre istotu odmačknem pred štartom reinicializáciu senzorov. Tým sa oneskorené štarty eliminujú.
cas pokrocil a ja mam presne tu istu otazku. HAC 5 ci POLAR 725?
Chcem to hlavne na bike, ale aj na bezne nosenie na ruke, ako hodinky.
Mate nejake nove poznatky? Dik moc za kazdu radu!
M.
Ja mam Suunto T6c a velmi mi vadia 2 veci.
1. Kazdy typ snimacu ma jeden pamatovy slot (okrem hrudneho pasu, tie su 2), tj je si schopny zapamatat iba jeden snimac rychlosti, kadencie a pod. Kazdy krat ked beriem iny bike by som musel preparovavat zariadenie (to obnasa vybratie baterky zo snimaca) alebo prehodit a prekalibrovat snimac. Vysledok je taky, ze ho mam len na horaku.
2. Takisto ma problem s nastartovanim po dlhsej prestavke, snimace sa sice aktivuju po prvom otoceni kolesa(resp. kluky) ale ak medzitym hodiny vyhodnotili, ze signal bol strateny, tak treba cez menu znovu prescanovat snimace, inak sa nic nenahra.
Inak co sa tyka samotnych udajov, tak je super, akurat software je dost specificky a mohli by na nom viac popracovat, ale takisto sa da vyexportovat do sporttracks.
Skor by som ho odporucal vsesportovo zalozenym ludom. Bikerom ho neodporucam.
aj nad suuntom som rozmyslal, ale nejako ma funkciami neoslovil.
Kazdopadne, dik za dalsie postrehy!
M.
Ani za seba nedam ruku do ohna, ze to casom prestanem vyuzivat na vyhodnocovanie cez komp, alebo len sporadicky, ale jednoducho chcem mat hodiny, ktore ukazuju cas, vysku, teplotu, rychlost, vzdialenost, cinnost srdca, lebo to je moja priorita!