Mám problém s praskanim pri šlapani, mám single speed a vždy keď šlapnem v stoji na praví pedál (na ňom je reťaz) tak to niekde praskne, niečo podobné ale intenzívnejšie mal kamarát keď si ohol kluky a dodrbal stred. Bike má 2-3 týždne.
Treba to podoťahovať?
mne teraz nedavno tiez zacalo pukat nieco, zistil som ze sedlovka, stacilo povolit pritiahnut a zas bolo na 20km pokoj, ale slo mi to na neervy, neslo to nijak , nech som to cislit dotahoval furt pukalo, tak som to nakydal vazelinou a prestalo
pripadne druhe co som mal tak nieco mi niekde tukalo ked som siel po nerovnostiach, na rovinke nic ani ked som zastal a kukal tak nic... nakoniec som zistil ze bowdeny o seba tukaju no skoro ma porazilo ze taka blbost
http://www.bikeservis.com/stahovak-shimano-telesa-kazety-kaleny-p-612.html
ale najprv musíš vybrať von ložisko. Pravé sa Ti podarí vybrať až ako druhé, keď z tejto strany klepneš po oske vylezie najprv ľavé......
závit je tam opačný, povoľuješ točením v smere hodín.
Silikónový spray? No je to pohodlnejšie, keď naviac ešte nechceš nič rozoberať, ale radšej rozober a namaž vazelínou, olej je príliš riedky. A začni od najjednoduchšieho, napr. pedála, keď ti puká iba pri pravom zábere. Alebo skús namontovať inú pedálu, či tiež bude pukať.
posledný komentár: 26. 6. 2025 o 20:39