tak ma napadlo, ze by som to mozno skusil, co k tomu budem potrebovat? okrem prevodnika (29?), ako je to s presmykom, radenim, retazou? bol by som rad keby niekto prispel informativnym prispekvom na tuto problematiku ;] nejake + a - a podobne tiez. dik
Tak daj 29z namiesto maleho prevodnika (64mm) a velky 44/42z z vnutornej strany pavuka (104mm) a mas vystarane. Retazova linka by mala byt ok a jedine co moze zavadzat je zadna stavba ale to by si mal vidiet odoka uz teraz.
Ostane tam cca 7mm. Aspoň by to vyriešilo dilemu potom odobrať 1 podložku z pravej strany, nech môžem na veľkú jazdiť aj väčšie ako prostredný pastorok.
Ak myslis podlozku z misky stredoveho zlozenia, tak na to by som si dal pozor. 2 alebo 2,5mm vyosenie uz mozes citit a bolo by dobre to kontrolovat sublerou. Moze sa ti napr. stat, ze zacnes patou tretry suchat o zadnu stavbu alebo podobne.
Chcel by som sa po dlhšej dobe zas vrátiť k 2 prevodníku - kľuky Middleburn RS8 XC Duo 29-42 (ISIS), len neviem ako má byť dlhá stredová osa ISIS na kľuky – 108, 113 or 118mm? Šírka stredovej mufne na ráme je 74mm... Neviete mi poradiť? DIK
Neviem ako Middleburn ale podaktore kluky si pri 73mm domci so 108mm osou moc nerozumeju. So 113mm si myslim uz nebude problem a 118 mozno ak si zvyknuty na vacsi Q faktor. Hadam sa este ozve marecej alebo matt oni tusim vozili middleburny.
quasko ja som to pochopil tak, ze škorčák uz ma kluky na ISIS a chce len dokupit osu. Ak este kluky nema, tak podla mna nema velmi zmysel v dnesnej dobe kupovat kluky na ISIS.
chalani prestal som to citat na 6 strane
ale chcem sa opytat dali by sa vyratat sily v newtonoch pri dlzke kluky 175 mm pri jednotlivych prevodoch tj 21 alebo 18 ciselok .... ci hraju ulohu aj dalsie parametre ako celkova vaha bike+jazdec a sklon terenu ?
Po včerajšku som sa opäť vrátil k riešeniu problému s 2-prevodníkom. Aplikovať chcem žigov postup (keďže je pre mňa najlacnejší). No som na vážkach ohľadom počtu zubov. 44-ka sa mi nezmestí, čiže pôjde 42 (čo by mohol byť asi tiež problém) alebo 40, no tá sa mi už zdá byť "malá", nakoľko nerád využívam posledné 3 pastorky kazety (11-32, ale príde 11-34). Hlavný otáznik visí nad tým, či nebude robiť šarapatu "skok" medzi malou a veľkou za predpokladu, že tam príde 42z. a malá príde len 27/28z (hold nerád sa vzdávam ľahkých prevodov na moje obľúbené stúpaníčka ). 42/29 by bolo OK, o 40 ani hovoriť netreba...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napr.: http://www.gebhardt.cz/index.php?page=102&lang=cs
http://www.gebhardt.cz/index.php?page=faq&lang=cs
http://www.upnito.sk/subor/7d8b85f59e83231b37f9e16fdf7ffda7.html
ale chcem sa opytat dali by sa vyratat sily v newtonoch pri dlzke kluky 175 mm pri jednotlivych prevodoch tj 21 alebo 18 ciselok .... ci hraju ulohu aj dalsie parametre ako celkova vaha bike+jazdec a sklon terenu ?