Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Ďakujem za info.
Ako su na tom 1x systemy s hlucnosotu pri najvacsom krizeni ? Je to moc pocut ? DIky
No ked mam teraz 3x9 a mam na strednej pile a na najlahsom pastorku tak to huci celkom dost. Chapem ze 9s retaz nieje primarne dizajnovana na krizenie ale aj tak mam troska starosti, dufam ze zbytocne. Ono prave ked clovek pomali tlaci do kopca tak pocuje len plenu a drivetrain, vtedy idu dopopredia vsetky pazvuky.
- Pôvodne 2x10 (38x24...11-36z)
- 30z NarrowWide prevodník
- SunRace 11-42z kazeta
- Shimano XT M781 (bez úprav, akurát dotiahnutá B-Screw na max.)
- Reťaz je krátka, ale je ešte v dobrej kondícii, tak ju dojazdím...
Shimano XT M781 + SunRace 11-42z [1x10]Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
daniel_po Tú reťaz máš medzi kladkami opačne zámerne? Asi si chcel tu reťaz dojazdiť spolu aj s prehadzovačkou či?
Mal som na jeden den pozicany 1x11 setup a je pravda ze bol relativne novy cca 200km ale na gasparkovi to bolo do kopca v zatazi dost hlucne co sa mi moc nepacilo preto sa toho celkom bojim, ci to je vseobecna vlastnost alebo len toho biku, ktory som jazdil (ked bola retaz rovno bol dravetrain perfektne tichy).
Sunrace kazety som ešte nemal a vyzerajú teda plynulejšie odstupňované, lebo XT 46z mala brutálne skoky hlavne na ťažkých prevodoch (pri ľahkých mi to ale paradoxne vôbec nevadilo) dlhodobým bádaním by mi asi najlepšie vyhovovalo 11spd 38/24 - 11/40 (vôbec mi nevadí používať aj ľavú ruku) ale ako som písal všetko je to o peniazoch ?
1x11 vies kupit do 200e v deore vybave, pripadne sram NX, takze myslim ze to uz nieje az tak o peniazoch.