Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
P.S. Nemam nic proti jednoplacke. Ale ma obmedzenia a nie je to pohon na univerzalny bajk na vsetko. Samozrejme len moj nazor...
P.S. Nemam nic proti jednoplacke. Ale ma obmedzenia a nie je to pohon na univerzalny bajk na vsetko. Samozrejme len moj nazor...
Co je pre teba plnohodnotny pohon ? Ved eagle ma taky rozsah ako 2x10 systemy, ktore tu boli donedavna...
Chukko velmi správne napísané každemu pasuje niečo iné, a ešte raz opakujem premňa na 29tku bajk je dokonalí prevod 32/ 11-46 hoc este dojazdievam 30/11-42 aj na presun po ceste aj v lese na stojky.
No este treba ale poznamenat, ze je eagle asi 8x drahsi a prinajlepsom polovicnou vydrzou, takze realne to mozno nahradis (ak beriem do uvahy 24/38 s 11/36, ale stale nenahradis 3x10) ale zaplatis za to 15x tolko a neziskas ani vahovo nic, naopak este mozes mat problemy, vobec 10z kolecko rozchodit na niektorych zadnych stavbach, pricom este mozes mat problem s tym, ze tahas spodny pastorok prehazky po zemi
len jednu malu poznamku. Som niekde cital ze 3x9 vs 1x12, tak pri 3x9 mas iba o 2 unikatne prevody viac, ostatne sa "prekryvaju".
S cenou suhlasim, je sialena
Si myslíš, že bežne bikujem s takou dynamikou ako Kulhavý?
Dá sa to tak povedať, len pri 29" je podľa kalkulačky potreba pohon 28(30)z/10-50z aby boli koncové prevodové pomery rovnaké (26" vz. 29"). Ktovie, ak budem mať raz 29", tak možno takúto ozrutnosť akceptujem. Ale tiež nemôžem testovať všetko naraz
Prekryv prevodov kde musis radit inu placku ani nepocitam - to mi uz pride celkom divocina. Teraz som prepocital od 9spd po 12spd a aj rozdiely vo velkosti skokov nie su velke, ale predsa su - a su ludia ktorim vadi ze musia chodit na vyssej/nizsej kadencii ako na mensich kazetach.
Kazeta, Min skok, Median skok, Max. skok (okrem najvacsieho)
9spd 11-34 13%, 15.2%, 18.2%
10spd 11-16: 10.5%, 14.3%, 16.7%
11spd 11-46 10.5%, 14.8%, 16.7%
12spd 10-50, 12.5.%, 16.7%, 20%
Napr. na eagle je velky skok medzi dvoma najmensimi - tam ten prevod bude sakra chybat ak niekto bude potrebovat dusit 40 po rovine.
Jesus, ano, ma svoje vyhody aj nevyhody tento system. Ano, clovek nieje stroj ze ide 100% vzdy rovnaku kadenciu a potrebuje 30 prevodov aby ju dosiahol.
Verim tomu ze keby shimano spravil najeky ultra low cost one by system tak to je na kazdom lacnom biku, pretoze ako tu uz bolo povedane, vela ludi nepotrebuje 3x8 / 3x9 a povedzme si uprimne vela z nich ani nevie presmykac pouzivat. Trojpila sa dava len preto lebo je brutalne rozsirena a robi to za par $ kazdy cinan aj ked paradoxne jednoplacka by bola lacnejsia ale viac prevodov viac adidas (asi ) .
Na co ti neviem ja odpovedat je ci bude pila v spravnej pozici voci kazene, ci nebude nahodou moc "dovonka" , takze pri najvacsom prevode, u teba 36ka uz retaz moc skrizena.
savings Shimano Deore FC-M590 prevodník, 32T, 3x9
9,49 € savings
MOC 15,99 €