Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Miesta pri ráme je ešte dosť.
Vďaka za odpoveď
existuje nejaký spôsob, ako to vyriešiť?
možno to niekomu pomôže...aj keď dnes už zrejme málokto používa 1x10 systém
rozuzlenie je nakoniec takéto:
- pôvodná B skrutka síce funguje, ale len na prvých ôsmych prevodoch, pri prechode na 38z (v poradí deviaty) pastorok reťaz už má tendenciu preskočiť až na posledný a naopak z posledného pri preradení nechce preradiť na ten 38z...posledný sa dá zaradiť bez problémov, nejde ten predposledný
- pri dlhšej B skrutke naskrutkovanej opačne to síce na najvyšších pastorkoch funguje bezchybne, ale pri preradení na najmenší 11z pastorok to nejde, pretože hlavička tej opačne naskrutkovanej B skrutky už fyzicky bráni posunu prehadzovača do správnej (najkrajnejšej) polohy
- nakoniec som skúsil "downgrade" na sram X0 10 sp. a pri použití dlhšej B skrutky z normálneho smeru to funguje ako má
Sram SX Eagle, Boost, DUB axle, Direct Mount chain ring 34T, steel, X-Sync 2.
Je velky, tak by som chcel objednat mensi, vymenil by som ho za tento, len chcem mat istotu,ze bude sediet.
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/kluky-a-prevodniky/prevodniky/sram-prevodnik-x-sync-2-steel-30z-direct-mount-3mm-offset-boost-eagle-black-ocelovy.html
Otazku aky ma 34z namontovany na biku offset,aby som kupil spravne som uz polozil pri biku.
-34% SRAM Eagle X-SYNC 2 Steel prevodník, Direct Mount, 3 mm offset
15,19 € -34%
MOC 22,99 €Miesta pri ráme je ešte dosť.
Vďaka za odpoveď
Je to presne ako pises - problem je v tom ze shimano sa uz s 12s sadami rozhodlo robit len kluky s retazovou linkou 52 mm pasujucou povodne na boost osky 148mm. Shimano pri vsetkych klukach teraz pise ze je to kompatibilne 135qr/142/148. To je pravda, nasadit to ide aj to radi, ale co som cital a dava to logiku - na 135qr a 142 to potom robi co pises ze hore , na velkych pastorkoch to je strasne hlucne . Idem tiez nahadzovat prave MT510 kluky na 135 QR a rovno som objednal o 3mm dlshie skrutky a podlozky. Ak ma niekto kluky s direct mount tak ma moznost kupit custom prevodnik od garbaruku ktory ma 6mm offset miesto standarnych 3mm .
Aj ked pises na celej hornej polke kazety? Lebo najviac by to malo blbnut tak na 2 najvacsich.
Zdeno_CTM Nieje pravda ze idelana retazova linka je na stred kazety, teda z hladiska vyhnutia retaze do strany by to pravda bola. Ale z praktickeho hladiska musi byt retazova linka posunuta smerom k mensim pastrokom. Keby to tak nebolo tak na najmensom pastorku by bola uz tak ohnuta ze by ju stale dvihalo na vacsi . Na hornej polke kazety tento problem samozrejme nieje.
A ked sa fakt ze linka je posunuta smerom k niszim pastrokom skombinuje s 3mm offsetom naviac koli nespravnej linke tak su uz tie horne dost hlucne na non boost nabojoch.
Dovolím si oponovať. Ja využívam hlavne väčšie pastorky kazety. Najmenšie radím hlavne z kopca. Na Boost ráme mám nastavenú CL (chain line) na 49,5mm. Vidím to tak, že hlavne do kopcov tlačím do pedálov oveľa väčšou silou ako z kopca. Reťaz teda do strmých stúpaní a veľkom ťahu nie je v takom veľkom krížení ani na najväčšom pastorku. Nie je ani hlučná. Dolu z kopca zvyčajne netlačím do pedálov veľký výkon a teda väčšie kríženie nespôsobuje reťazi problém. Pri takomto setupe mi z najmenšieho pastorku nedvíha reťaz na väčší ako uvádzaš.
Reťazová linka na boost 52mm je skôr z dôvodu kompatibility na rôznych rámoch. Aby bolo možné použiť aj viac ako 32Z prevodníky. Pri neboost rámoch bol s týmto dosť veľký problém. Tam to už chcelo zas podložkovať a viac posúvať prevodník smerom k malým pastorkom, čo zas rozladilo radenie a celkový chod na veľkých pastorkoch.
je to táto:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/radenie/mtb-10-11-12-prevodov/shimano-radenie-xt-m8100-prave-12-k-na-objimku.html?itm_medium=forum#hodnotenie
no pekne,v komentároch sa píše:
Pružinka niekde v mechanizme po pár týždňoch doslúžila, radiaca páčka tým pádom neradila, išla naprázdno. U starších modelov radenie od Shimana fungovalo vždy spoľahlivo. Druhé je teraz na ceste, tak uvidím, či bude všetko v poriadku,
savings Shimano Deore XT SL-M8100 radenie, 12-rýchl., pravé
42,99 € savings
MOC 80,99 €