Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Dakujem, budem sa tesit.
Na 22/34 urcite nejdes do kopca pomalsie ako chodzou a druha vec je, ze aj vzhladom na to, ze zjavne nemas vobec ziadne skusenosti z poznavacich vyjazdov, nedokazes si uvedomit, ze 22/34 sa hodi na napr. prejazd zatravnenym mociarom po rovine, kde si 100x dobre rozmyslis, ci pojdes peso
prekrucas trochu co hovorim. nikdy som nespochybnil prevodovy pomer 22/34. skor som reagoval nauvahy o tom, preco sa bezne nerobi napr. 24/42. sam viem, ze ked nevladzen, tak by som mohol mat akykolvek lahky prevod, nic by to neriesilo.
ani som nikdy nepovedal nic co by smerovalo k myslienke, ze cim menej prevodov, tym lepsie...
ani som nepovedal, ze jednoprevodnik je dokonaly. samozrejme, ze je to kompromis, ktory zatial pre mna ma viac plusov ako minusov.
Sám som zvedavý, čo bude o pár rokov. Môže to zostať ako "subkultúra", možno z toho bude mainstream, možno to vykape.
minimalne su ludia, ktori nemaju zimak a prehadzuju na zimu kluky (1 vs 2 prevodnik) - toto si viem bez problemov predstavit, ak by som v lete pouzival 1x10/11
ja mam zimne kolesa - ked je moc smyklavo a chcem sa ist previezt, tak tych 10-15 minut obetujem a vymenim kolesa
nemal som na mysli, ze clovek bude pred kazdym vyjazdom menit tieto komponenty - ale ak chodim celorocne okolo dunaja a potom mam ist na martinky / do alp, tak by som sa zamyslel, ci mi moje prevody budu stacit (a pripadne by som nieco pomenil) ...
osobne mam take prevody (prevodniky + kazeta), s ktorymi si vystacim celorocne (a nekritizujem 1xN a ani 3x N)
Ak naozaj nevies, tak ja by som postupoval systemom vyskusam uvidim vymenim.
Pri najhoršom dáš bowden v kuse a prilepíš ho elektrikárskou páskou k rámu
Ja som si nedávno objednala nový "custom" titanový rám a vedenie bowdenu práve pre Side Swing prešmyk. Som zvedavá. Vraj ten prešmyk chodí ľahúčko ako prehadzovačka.
To chceš na Sparka? Keď vymyslíš spôsob daj vedieť. Rada by som súčasný prešmyk tiež zamenila. Pretože to vedenie lanka prešmyku súdruhovia od Scottu IMHO odflákli :/