Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
nebud taky cynicky. niekto sa s tym hral, je to custom. jednoprevonik je tak navykova zalezitost, ze sa ludia snazia to upravit tak, aby mali rozsah bez kompromisov, moc sa tomu nedivim.
Nemyslím si, že by reťaz preskakovala, skôr ten pocitový chod nebude taký "hladký". Skús si vyhľadať cez google niečo o "polygon effect" . Viacerí sa skôr obávajú slabej životnosti 9z pastorku .
Na druhej strane shimano na svojej sade Capreo už roky úspešne používa 9z pastorok.
Mne osobne by sa páčilo, keby tento adaptér mal aj 12-10z variantu.
Bolo by zaujímavé si vyskladať kazetu napr. 10-12-14-16-18-21-24-28-32-36,
Prípadne kúpiť nové XTR 11spd radenie a voziť 11spd kazetu 9-36z
co ja viem. az take problematicke mi to nepripada. mne casto hovoria, ze neries ...tiny a jazdi. asi na tom bude nieco pravda:)
Takze ti namontujem 1x3 a poviem, neries a jazdi ?
Preco sa ale stale zanovito drzia pacok, to mi nie je jasne. Otocne, alebo nejako inak riesene (v elektro verzii by to nemal byt uz ziaden problem) bude predsa rychlejsie. Takto zbytocne nicia potencial 1xN sprevodovania.
9spd kazeta s 40z pastorkom by mala tragické odstupňovanie, resp. by vyzerala ako megarange
Ale 10spd 11-40z kazetu si predstaviť viem (11-13-15-17-20-23-26-30-34-40)
Som zvedavý s čím príde shimano budúci rok (má vyjsť nová sada XT)
sak, ale uz trosku odveci rozpravas. vo vsetkom vidis problem. namontujem co mi vyhovuje a jazdim. mna bavi hrat sa s bikom, tak okrem jazdenia furt cosi menim. a s tym pohonom, stale snivat o niecom idealnom... mozno to raz tak bude, ale dnes su moznosti ake su, tak najdem optimalny kompromis a jazdim. ked chcem robit velke kilometre a celodenne poznavacie zajazdy dam dvojprevodnik, ked je moja priorita vystverat sa na kopec,a smerom dole tomu nakladat, kolko ma pud sebazachovy pusti, bez toho, aby ma rusila padajuca retaz a pod.. spravim si jednoprevodnik.
to potom ozaj, treba vymyslet variator do bajkov, s rozsahom od 0,5 do 4,5 a nastavis si prevod aky prave nohy potrebuju:)
Jazdil som 24/34 a nic moc. Az 22/34 je ok. Samozrejme, nejde o bajk s 2" pneumatikami natlakovane na 4bary , ktorym sa jazdi po asfalte