Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
Výpredaj -15% Praxis Works G2 HD M30 kľuky bez prevodníka, 1x11/12 sp., 165 mm
138 €
-15%
MOC 178 €
Výpredaj -19% Truvativ Stylo 6K Eagle DUB pravá kľuka, 175 mm, 1x12, 34T, Cannondale Ai
82,99 €
-19%
MOC 127 €
-33% Shimano Deore XT FC-M8100 kľuky, 175 mm, 1x12, HTII, bez prevodníka
94,99 €
-33%
MOC 165 €
Akcia -13% SRAM XX1 Eagle DUB kľuky s prevodníkom, 170 mm, 1x12, 34T, pre Cannondale Ai
484 €
-13%
MOC 659 €
-20% SRAM X01 Eagle DUB Superboost+ Carbon kľuky, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
od 404 €
-20%
MOC 539 €
savings SRAM PG-1210/1230 náhradné pastorky kazety, 11T/13T/15T
16,79 €
savings
MOC 35,99 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
Zalezi aj o toho aky mas prevodnik. Cim je mensi tym tie 2 zuby na kazete urobia viac na pocit.
napr ak mas prevodnik 30z tak je to zmena z 0.6 na 0.577 o 3.833% lahsi prevod
pri 34z 0.68 na 0,654 o 3.823% lahsi prevod.
Na rychlosti je to pri kadenci 90 rpm 30z prevodniku 7.58km/h na 7.29km/h
a pri 34z prevodniku 8.6km/h na 8.27km/h
ked zmenis kadenciu z 90 na 86 tak sa ti rychlost zmeni o viac
Ci to je pocititelne ... no asi dost tazko.
7% stupanie je rozdiel 7W ked sa vratis na 2x system usetris viac. Alebo ked budes voskovat retaz miesto mazania kvapkanim usetris viac energie a este aj pojdes rychlejsie.
Ale tak k veci....Tá kazeta 10-52 nie je až tak potrebná a ten skok zo 42 na 52 je dosť poznať pri radení. Treba na to ísť pomerne citlivo a nie to tam nasilu rvať. Pri 10-50 to ide hladšie. Ako tu bolo spomenuté, tak Garbaruk 10-52 s druhým pastorkom 44 Z je ideálnejšou voľbou z hľadiska sprevodovania.
Myslis sa, musel by si ist na liposupciu alebo nechat doma hlavu aj s prilbou. 4kg dolu su tych 7W pri danej rychlosti a sklone kopca
OT: Mimochodom nic v zlom pani ale tu je ukazka ako vznika stadovy efekt co spominal scarinko. Niekto sa o nieco seriozne zaujima ale namiesto riadenia sa cislami sa riadi skusenostou zalaozenou na pocite. Alias ako nahle dost ucastnikov stada hovori jednu a tu istu vec strhne zvysok bez akejkolvek oponetury. Pritrom obvikle sa ani netusi na zaklade coho dany nazor vznikol alebo, kto s nim prisiel prvy. Je to proste povazovane za objektivny fakt. Ak je nieco dobre pre ovcana XY je to samorejme dobre aj pre mna. A nemusime ani zistit ci ovcan XY si len mysli, ze je to pre neho dobre, alebo noazj je, Ako mnoho veci v cyklistike, napr uzke plaste a vysoky tlak, lateral stiffness, dlhe kluky viac sily, oval vacsi vykon, trening v sortkach aj v zime, bageta najlesi recovery food....
Lebo ja si šlapem ako sa mi chce, občas idem na krv a občas lážo plážo a sem tam idem na krv v polke kopca sa opustím a idem lážo plážo a potom zase zaberiem ... a proste hocako.
MTB nie je časovka v aerotunele
No a keďže už nemám teplotu a zjtra už má pršať tak to idem na mtb skúsiť
Uprimne zaujimavy nazor ja som si vzdy myslel, ze tak sa to riesi ked ti chybaju prevody, resp. ked ich nevies pouzivat. Ako suseda napr. Ta mala celorocne zaradene 22/11 a ked navladala tak sa postavila ked to nepomohlo zliezla a tlacila. Otazkou potom zostava na co su normalnym ludom tie prevody a hlavne preco potrebujeme 10,11,12,13 prevodov #bike industry?
Samozrejme drzim palce.
"Presiel som vsetky jestvujuce znacky vsetky modely " ...to ti tak mozno spapka tvoj zakaznik, ale vsetci vieme, ze si len vyklikal geo v nejakom online toole, kde su "udajne" vsetky znacky/modely bicyklov
Vsetci vieme urobit beeee.
Ale vazne, ja sa tym nezivym. Myslis, ze si platim databazu, kde niekto stale nahaduzje aktualne geo a este aj skladove zasoby a dostupnost v prdeloviciach ako je SVK ? To by som to nemohol robit, za menej ako polovicu beznych cien. Tiez tam nemas vsetky udaje napr nosnos biku, ktora nam v tomto pripade dost skomplykovala zivot. A najdolezitejsie, nemas aktualne ceny za ktore to vies dostat na SVK. Ked ti clovek povie chem to do 2000E tak mas velky problem s online tool. Lebo geo moze byt dobra, ale bike bude dostupny len na ultegre a si v .... Ver mi, jednoduchsie je tie bicykle torcha poznat a pozerat co je dostupne a z toho hladat ci je nieco co vyhovuje a to sa da len manualne. Nakoniec casto v dnesnej dobe skoncis na geo ktoru by si pred 3 rokmi vyradil, ale pre nedostatok inych to musis dopasovat predstavcom otocenym hore
keby odvrtal, ešte aj ušetrí na váhe...