Kategórie
Bike-techPrechod na 1x7 / 1x8 / 1x9 / 1x10 / 1x11 / 1x12 # prevody # výmena dielov # upgrade # poradenstvo # prevodník # kazeta # kompatibilita # technické otázky
Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
-6% SRAM X01 Eagle DUB Boost Carbon kľuky, 175 mm, 1x12, 32T, Lunar/Oxy Red
479 €
-6%
MOC 639 €
Akcia -13% SRAM XX1 Eagle DUB kľuky s prevodníkom, 170 mm, 1x12, 34T, pre Cannondale Ai
484 €
-13%
MOC 659 €
Výpredaj -15% Praxis Works G2 HD M30 kľuky bez prevodníka, 1x11/12 sp., 165 mm
138 €
-15%
MOC 178 €
savings Shimano náhradný pastorok pre 12-kolo kazetu CS-M9100, 14T
4,90 €
savings
MOC 8,39 €
-40% SRAM sada tlmiacich vložiek medzi pastorok kazety XG-1290 RED 10-26
16,90 €
-40%
MOC 33,99 €
plne internety dotazov co s pukajucou kazetou. rozmyslam co by reklamacia vyriesila? budem mesiac bez kazety ktora s velmi vysokou pravdepodobnostou zacne pukat tiez.
zvazujem co dalej ale som slusne nasrany - kolko rokov ten paskvil vyrabaju? (ocividna chyba konstrukcie - ak to aj niekomu nepuka tak je to nahoda) to som sa zas spolahol na ppci shimano - uz mi tolko penazi zozrali s ich vraj ppci kvalitnymi komponentami ze mam toho plne zuby (sorry za vylev)
k tej konstrukcii (mozno) konspiracia - ale 3 velke hlinikove pastorky su znitovane k sebe a najmesi z nich je nanitovany k pavuku. cize ked si dobre zapucis na tych 2 najvacsich do kopca musi tam byt slusna paka na tie nity a pastorok na pavuku. a preto XT nepuka - lebo na pavuku je ocelovy pastorok. mozno stacilo dat o jeden titanovy pastorok navyse a mohlo byt vsetko v poradecku
A nezostal tam ten podivný odskok medzi dvoma najväčšími pastorkami? Neviem, len sa pýtam, lebo toto podľa mňa inžinieri zo SRAMu predtým nezvládli.
Upravili to. Konecne tam nie je ten mega skok o 10 ktory vznikol len preto ze marketing zvitazil nad pouzivatelmi.
určite sa to tu už riešilo, ale nechce sa mi spätne listovať 684 strán.
Prešiel som z 3x10 na 1x10, kúpil som nové kľuky, prehadzovačku, radenie aj kazetu.
Pri najľahšom prevode sa mi však dosť križuje reťaz. Je to normálne? Rovná je možno tak na 3-4 prevode od spodu.
Akurát pozerám, že tie kľuky sú pre šírku rámu 68/73 mm a ja som nameral aj s ložiskami cca 94 mm. To bude asi problém, či? Dá sa na prevodníku posunúť tanier smerom k rámu pomocou nejakých podložiek?
MTB rámy so závitovým stredom majú šírku 68 alebo 73mm a skrutkovacie stredové zloženie sa montuje s použitím podložiek (pri šírke 68mm je jedna vľavo a dve vpravo, pri šírke rámu 73mm len jedna vpravo) a misky trčia mimo rámu. Rozmer cez misky naskrutkovaného zloženia je tiež cca 94mm.
Problém v tomto prípade bude reťazová linka použitých kľúk. Na niektorých kľukách je možné reťazovú linku (vzdialenosť prevodníka od osi rámu) posunúť = zmenšiť pridaním podložiek medzi prevodník a kľuky (niektoré kľuky Shimano), kúpou prevodníka s väčším ofsetom (niektoré kľuky Sram) príp. to riešiť výmenou kľúk. Ak boli pôvodné 3x10 kľuky s priskrutkovanými prevodníkmi, je možné využiť tie a namontovať nový 1x prevodník na prostrednú pozíciu.
savings Shimano Deore FC-M5100 kľuky, 1x11, 30T
48,99 € savings
MOC 75,99 €pod skrutky prevodnika som dal podlozky, aby som ho dostal blizsie k stredu a tym som dosiahol linku ako ma byt.
-12% Shimano SLX SM-CRM70 prevodník, 1x11
od 15 € -12%
MOC 43,99 €pod skrutky prevodnika som dal podlozky, aby som ho dostal blizsie k stredu a tym som dosiahol linku ako ma byt.
Kde si prosím ťa kúpil podložky? Cez aliexpres?