Zaujímalo by ma aký má zmysel 20 prevodov,výrobcova sa predhánajú v počte prevodov a zrazu stále častejšie využívajú 2x10.
Aké sú výhody-nevýhody tohoto sprevodovania?
Vďaka za odpovede.
ahoj, neviete niekto ci je mozne pouzit 2x10 shimano presmyk na deviatkovom systeme prerobenom z 3x9 na 2x9 ? Takze vo vysledku by bolo Sram deviatkove radenie, shimano deviatkova retaz a shimano kluky s dvojplackou a desiatkovym presmykom na dvojplacku. Nebude retaz v presmyku suchat ? Tiez neviem ako je na tom sram 3x9 radenie a shimano 2x10 presmyk. Dakujem
Veď, ak ti to bude robiť šarapatu, môžeš vymeniť aj ten 40z. za menší. Je to spotrebak. Ja mám 24/38 27,5 a v pohode na rovinke. Alebo budeš mať náhradný keby niečo.
Pekný večer. Vlastním bicykel Cube LTD Race 29er 2013. Kľuky Shimano FC-M552 24/32/42 odkedy mám tento bike som nemal zaradený veľký prevodník. Rozhodol som sa pre 2x10. Kúpil som prevodník Shaman racing 36z a 5mm skrutky. Z pôvodných kľúk som zhodil stredný a veľký prevodník a namiesto stredného namontoval nový Shaman 36z. Po namontovaní kľúk na bike ma chytil amok. Ten Shaman 36z mi čuchá zubami o zadnú časť rámu. Nieje tam dostatočná vôľa, stačili by o jeden milimeter kratšie zuby na tom prevodníku. A to som premýšľal aj nad 38z prevodníkom. Ďalej nerozumiem radeniu SLX. Prepol som ten malý gombík dole z 3x10 na 2x10 a dá sa radiť len zo stredného prevodníka na veľký. Ale ja potrebujem radiť z malého 24z na stredný. Vôbec mi to nedáva zmysel. Všetko by vyriešilo ak by som malý 24z prevodník namontoval namiesto stredného (samozrejme to je blbosť 64 vs 104) a 36z na miesto veľkého. Preto vás prosím aby ste mi vysvetlili kde som urobil chybu a prečo to nepasuje. Serie ma najmä ten čas, očuchaný rám (kým som zistil o čo ten prevodník škre, niekoľkokrát som kľukami otočil), -30€ a riňavá kúpelňa a ešte momentálne nepojazdný bike.
Ešte raz ďakujem.
Je to nevhodne rieseny ram v tom mieste. Asi by si tam musel mat maximalne 33 zubovy prevodnik. A Shaman prevodnik je bez nabehovych nitov, nepreradovalo by ti to z maleho na velky. Povolil si lanko od radenia na presmykaci? Asi nie je napnute a preto to radi z prostredneho na velky.
Už aj 35 zubový prevodník by sa tam zmestil, ale ostal by tam minimálny priestor. Ešte mám otázku, ak by som kúpil nové kľuky 2x10 Shimano XT 24/38 tak budem mať ten istý problém so šúchaním prevodníka o rám? Takže niektoré rámy niesu vhodné na 2x10 a vyhodim zbytočne 130€. Porovnal som dĺžku zubov na obidvoch prevodníkoch a na tom 36z Shaman sú dlhšie asi o 2mm, môžem ich skrátiť? Vďaka za upozornenie lanko som nepovolil, už tomu radeniu rozumiem.
Ďakujem.
na veľa rámov 36z prevodník pri zachovaní optimálnej reťazovej linky nedostaneš. vadí tomu zadná stavba. jedine hodiť jednu podložku navyše na pravú stranu, ale je to blbosť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ešte raz ďakujem.
Ďakujem.