zdravim.dnes som menil plašte a ked som nahodil spat kolo na predu mi zacala šuchat predna brzda...teda kotuc,tak som to zhodil nadstavil,prestalo...ale po par stlaceniach brzdy zas zacalo,tak som dal dole strmen a ak som roztiahol srobovakom a zatlacil brzdovu pačku,tak mi vlastne sla len jedna polka brzdoveho valceka,druha strana sla uplne ze minimalne,mslim ze to tak asi nema byt,ci?teda,ako to odstranim,alebo musim do servisu vyhradne
Medena pasta sa dáva priamo na kotúč a platničky, keď už je proti spáleniu platničiek? Myslíš tento spôsob použitia? Zlepšuje to brzdenie, alebo odstrani vrzganie bŕzd vo vlhku a mokru?
dava sa na piesty, aby sa o ne platnicky neprilepili, najcastejsie sa tento sposob pouziva pri autach, tam tie platnicky su ovela dlhsie a v horsich podmienkach.. logika...
Ok. Ale už keď sme pri tom, podľa obrázka na spreji som mal naozaj chuť ho nastriekať na kotúče. Grafitova vazelina je riadne šmyklava a čierna, no na kotúčoch s niečím podobným by som asi skončil zle.
ten motip vyzerá ako obyčajný čistič bŕzd - odmastnovač.. rychlo sa vyparí a nezanecháva po sebe žiadne stopy. na gumové časti by som ho nepoužíval..
olej znesie 150 pohode,brzdy maju priemerne 400st ale tak to je auto co ma 1,5tony...co bike nema atd...podla mna tam ta kvapka oleja na piestiku vobec nezaškodi,tak si tak sa to pri tej teplote po čase odpari,pochybejem že sa prilpi...moj nazor a do demencie si chod nadavat doma mame kamarat
toto je bike fórum. kde si čítal že sa teplota pri brzdení na kotúčovej brzde nemôže dostat nad 180°C? neni problém sa s hydrami dostať aj na 500°C - ocel (kotúč) ide do modra, je prepálený... hej, olej sa odparí, ale nie celý, takže sa platničky prilepia. najlepšie je tam nedávať nič, alebo ako tu bolo spomínané, medenú vazelínu. ps: naštuduj si niečo o olejoch, mazivách a hydraulických brzdách.. a niesom tvoj kamarát
s tou medenou pastou som to myslel tak, že hlavne na mechanické brzdy, lebo tam sa ten hlavný pristik otáča a pri zanedbanej údržbe sa môže stať, že brzda pri úplnom zatlačení až po grip sa zasekne a môže to skončiť celkom zle,
nemyslel som to tak, že platničky sa prilepia k piestiku.. zatial sa mi to nikedy nestalo..
mato289: reagoval som na gulfast-a.. medená pasta sa môže použit, vydrží dost vysoké teploty, používa sa (niekedy, môže - nemusí) na dosadacie plochy na náboje v autách.. aby sa nepripieklo koleso k náboju
Čistič bŕzd je iný sprej tejto značky. Toto je conditioner. Tu ostane povrch strieborny, ľahko to ide prstom zotrieť. Keď meníte platničky, videli ste už, čo je pod nimi. Len samotne platničky dodajú hrdzu z oceľoveho podkladu, na strmenoch je tiež špina. Jemný prach a oxid nie sú nič moc a každá drobnosť spôsobuje odpor, zvlášt keď je človek v domnienke, že brzdy sú bezudržbove alebo vydržia. No ako komu? Cyklo šport namáha súčiastky aj 5krát viac. Každého osobná vec, čo podstúpi. Len som podal nejakú motiváciu k lepšiemu zo svojich možností. Olej v spreji bude "asi" silikon. Viac k tomu neviem napísať. Výrobca hádam niečo garantuje.
Ako automechanik len upresním, že medená pasta sa dáva maximálne na dosadacie plochy, kde by mohlo dôjsť k tzv. zapečeniu alebo zaoxidovaniu, poprípade zahrdzaveniu klzných plôch, závitov a podobne. Na válčeky, či je to už mechanický alebo hydraulický systém je špecialne mazivo na to určené. U Bikových brzd s hydraulickým olejom by som to ale neriešil, sú mazané zvnútra. Toť toľko.
potmehut, toto som napisal uz v mojom druhom prispevku k tejto teme ale kazdemu to je jedno a ajtak si budu robit po svojom, striekat spreje na platnicky a piesty, mazat ich, vytahovat a spekulovat. Mna uz to nebavi dokola vysvetlovat. Ked niekto potrebuje poradit rad pomozem, ale niekedy to je uplne zbytocne ked ajtak si spravi po svojom.
Ahojte ja mam tiez problem s tym ze mi platnicky pritlaca iba jeden piest, skusal som teda vybrat ten druhy aby som ho vycistil, iba ze sa mu nechce von zo strmena...poradite mi pls co robit v tomto pripade , treba ten strmen rozobrat? Dik
Čaute,
Stalo sa Vám niekedy, že pri servise zadného strmeňa, pri vysúvaní jedného valčeka, bol natoľko zakusnutý, že praskol vnútri strmeňa? Prikladám fotku po rozobratí.
Strmeň shimano grx RX810 zadný.
Ahojte, prosím dajú sa mechanické flat mount strmene použiť aj na MTB, keď zadná stavba nemá úchyt durchom ale je to IS bočný úchyt? To isté aj predok na vidlici je IS. Vďaka za radu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
toto je bike fórum. kde si čítal že sa teplota pri brzdení na kotúčovej brzde nemôže dostat nad 180°C? neni problém sa s hydrami dostať aj na 500°C - ocel (kotúč) ide do modra, je prepálený... hej, olej sa odparí, ale nie celý, takže sa platničky prilepia. najlepšie je tam nedávať nič, alebo ako tu bolo spomínané, medenú vazelínu. ps: naštuduj si niečo o olejoch, mazivách a hydraulických brzdách.. a niesom tvoj kamarát
nemyslel som to tak, že platničky sa prilepia k piestiku.. zatial sa mi to nikedy nestalo..
Stalo sa Vám niekedy, že pri servise zadného strmeňa, pri vysúvaní jedného valčeka, bol natoľko zakusnutý, že praskol vnútri strmeňa? Prikladám fotku po rozobratí.
Strmeň shimano grx RX810 zadný.
Zrejme bol uz nacaty.Len tak sa rozpadnut nemoze
je adapter IS-PM aj PM na IS ale IS -FM nieje
https://bamboobicycleclub.org/products/flat-mount-adapter-is-fm
Alebo
https://www.aliexpress.com/item/1005005241764191.html
Je tam síce obmedzenie na 160mm vzadu a 180mm vpredu, ale možno nájdeš aj niečo iné, neviem či existuje aj pre iný rozmer.