a zadna piska pri brzdeni uplne brutalne doslova vrzga ak si predstavite brzdy v-break o rafik co pri kotucovych je blbost nee , ? ak vie niekto ako mi moze pomoct napiste pls alebo aj vysveltim este raz lebo uz fakt mi z toho pekne ruti hlava
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 26. 6. 2025 o 20:39
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35
Poraďte, ako to rozchodiť!!!
samozrejme stláčaj dokým piestok netrčí len do určitej úrovne aby sa ti nestalo že ti vypadne (ako to už pár expertov spravilo
či tam je nejaký iný problém?
Osobne by som tých 99% znížil na oveľa menej.
Takže teraz keď budem toto robiť (s čistením a mazaním piestikov) budem používať brzdovú kvapalinu?
len by som rád vedel odkial máš toto info ??? (na základe toho že minerálny olej a brdzová kvapalina sa nesmu používať do iných bŕz ako su určené? teda SH a Magura mineral a zvyšok DOT? ...nieje brzdová kvapalina agresívnejšia ???) ... či je to zas len všetko o teórií?
myslím že možeme debatu ukončiť aj tak to nemá výsledok
len mám pocit že v poslednej dobe tu musí byť človek strojár alebo automechanik aby mohol mať pravdu ... skusenosti sú už nanič
Co myslis,preco do sh a magury nesmie ist dotka a do ostatnych zas olej??? je to prave kvoli tesneniam a len a len kvoli tesneniam!!!!! Ano mas pravdu,brzdovka je vseobecne agresivnejsia,ale co neposkodi brzdovka,moze zas poskodit daco ine a naopak.
bez sady to neodvzdušníš tak aby to ideálne brzdilo ... už sa niekto z fóra pokúšal dávnejšie o toto s Formulami a šlo to do servisu na kompletné naplnenie kvapalinou
p.s. nemusí byť presne originál sada od Avidu na odvzdušnenie robia to aj iné značky napr. aj Formula (bude pasovať) v cene okolo 400,- sk
no a myslím že ti bude nejaké to množstvo kvapaliny chýbať ... nemali by sa miešať kvapaliny rôznych výrobcov preto buď zohnať kvapalinu DOT 5.1 od Avidu alebo nejakú kvalitnejšiu kvaplainu svetových výrobcov kvapalín ... ale to potom vymeniť všetkú kvapalinu aspoň v spomínanej brzde.
No a k tej sade originál od Avidu balia aj určité množstvo svojej kvapaliny takže možno sa ti hodí priplatiť za tú sadu a v konečnom výsledku ťa to vyjde možno lacnejšie ako lacnejšia sada + kvapalina
vďaka