Zdar, takže mam brzdy Avid Juicy 3 (185mm) a problém je v tom, že predný kotúč mi čuchá o brzdu pri krútení kolesa v určitom mieste. Bicykel je fungeľ nový, môže to byť aj tým, že to nie je vyjazdené?
odmasťovať kotúče chceš pretože: "Ide o to, že mi neskutočne pískajú, takže preto."
a hneď na to píšeš: "Reťaz mi nevŕzga, pretože po každej jazde ju premasťujem."
No a teraz sa skus zamyslieť nad tým čo si napísal a urobiť si z toho nejaký záver.
Odmasťovať chcem len predný kotúč, ale priznám sa, namastil som vidlicu, ale aj keď som mal handru na celej brzde a aj kotúči asi mi to tam nejako prešlo.
zdravím, tak opäť som tu a aj s problémom Problém je ten, že som opravoval defekt na zadnom kolese a po nahodení kolesa späť na bike mi kotúč čuchá len o pravú brzdovú platničku... už som skúšal aj povoliť brzdu, stlačiť páčku a znovu zašrúbovať, ale nepomáha...Ak by ste mi mohli poradiť čo s tým vonku je tak krásne a ja mam zase problém s bikom
tak skusit mozes jedine zalozit koleso este raz a zalozit ho pekne na stred...dotiahnut priblizne rovnakou silou ako pred tym bolo dotiahnute..a ked bude suchat, tak jedine sa pohrat s prasatom a nastavit ho tak, aby bol kotuc v strede..popripade vtlac piestiky do vnutra ak si ich kusok pri vyberani kotucom nerovnomerne potlacil
Ahojte. Tak začalo to tak že kotúč šiel stále v prasati bližšie k platničke čo je bližšie ku kolesu. Teraz to bolo už tak že kotúč šúchal o prasa... Pravý piestik sa viac vysúva ako ľavý, dnes som to chcel znova zasunúť a vycentrovať prasa, no všimol som si olej a keď som zatlačil piestik vytieklo ešte viac oleja . Brzdová páka ide až ku gripu. A v expanznej komore už asi nieje olej... Platničky sú zošúchané na 50-70% a kotúč je už viac...
Ide o brzdu Shimano M486, jazdená jeden rok. Zadná je úplne v poriadku... Je to dôvod na reklamáciu?
Vymeniť tesnenie v prasati -> jazdiť ďalej
Predpokladám, že na tesnenia bude záruka max. pol roka. Asi budeš mať zaolejované aj platničky a budeš musieť vymeniť aj tie.
mne vrzgala predná kotučovka , ale chytala, brzdila ako diabol, len som robil strašný hluk v lese, tak som poprosil mechanika aby mi vymenil doštičky, upozornil ma že má sice ešte 3 iné tvrdosti doštičiek ale že mi môže klesnúť účinok bŕzd aj o 30% , nechal som nech mi to vymení ale bolo to o ničom , brzdilo to síce potichu , ale keď raz zažiješ ostré brzdy, presne dávkovatelnú silu tak vrźganie akos prievodný znak by som už neriešil make some nois ale nech brzdí riadne
Dám to sem... mám Avid J5 a pri stlačení pravej páčky mi v nej "čvachtá" Brzda brzdí normálne nestráca na sile, všetko je ok, len ten zvuk.... čím to je, čím to je... že by to ružové víno čo pijem ?
ahoj,
mám trochu problém s prednou brzdou na svojom bicykli. je tam brzda Shimano XT Disc 180. problémom je, že mi predné koleso zadrháva. je to cítiť pri pomalších rýchlostiach. koleso aj disk vyzerajú byť v poriadku. neviete v čom môže byť problém?
Zdravím. Chcem sa iba spýtať. Kúpil som si Adaptrér s IS-PM starý je s PM-PM Kde zoženiem tie krátke šroby potrebné na adaptér IS-PM? Lebo s toho starého ich asi použiť nemôžem sú moc dlhé :/. V balení boli len 2 krátke šroby...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
a hneď na to píšeš: "Reťaz mi nevŕzga, pretože po každej jazde ju premasťujem."
No a teraz sa skus zamyslieť nad tým čo si napísal a urobiť si z toho nejaký záver.
vonku je tak krásne a ja mam zase problém s bikom
Ide o brzdu Shimano M486, jazdená jeden rok. Zadná je úplne v poriadku... Je to dôvod na reklamáciu?
Predpokladám, že na tesnenia bude záruka max. pol roka. Asi budeš mať zaolejované aj platničky a budeš musieť vymeniť aj tie.
mám trochu problém s prednou brzdou na svojom bicykli. je tam brzda Shimano XT Disc 180. problémom je, že mi predné koleso zadrháva. je to cítiť pri pomalších rýchlostiach. koleso aj disk vyzerajú byť v poriadku. neviete v čom môže byť problém?