Zdravim vas chcel by som sa vas poziadat o radu kupil som si novy bike haibike edition rx 09 s hydraulickymi brzdami Magura Julie a po prejdeni par kilometrov maximalne 3 km mi zadna brzda zacala brzdit len v tedy ked som viackrat postlacal packu tak som to dal do servisu a poslali mi to stym ze bola zavzdusnena lebo nebola dobre dotiahnuta hadicka u packy. Po prejdeni s uz odvzdnusnenou zadnou brzdou sa stalo to co predtym brzdila len v tedy ked som viackrat postlacal packu po dalsej reklamacii mi poslali novu brzdu a zase to co predym takze po dalsej reklamacii mi zase dali novu brzdu a zase ten isty problem uz neviem ako dalej skuste mi poradit co stym je lebo predajca ma presvedcuje ze som jediny ktory sa ozval na tieto brzdy. Moze to byt tym ze je vonka chladno alebo nieco ine??
Prepacte za dlhy text...
Dakujem za skoru odpoved.
cawte aj ja mam tieto brzdy a vcera sa mi toto iste stalo...isiel som sa vyblaznit na sneh s bikom a ledva som prisiel domov...obidve brzdy mi zmakli ako hovno...najprv ich trebalo trocha natlakovat a brzdili a neskor nic...olej som nezbadal nikde...nwm si rady....
zihadlo 5...dik za radu .ale nebudem nic skusat.nesiem do servisu, lebo na jar som kupil rovne a kratsie rajdy.takze hadicky idem skracovat. pre mna uz ot
hasta la vista....
ale ved ja som s tym od aprila spravil 2000km a isli ako delo a teraz trocha mrzne a nejdu...to sa s tym akoze nebude dat jazdit v zime???a obidve brzdy to spravia naraz z minuty na minutu??? to ma trocha sere...pomozte co s tym bude...treba kvalitnejsi olej...v nich je este stale original..asi je to nejaky smejd
Magurská modrá krv je jediná vhodná krv do tvojich Julií. Mal som brzdy zavzdušnené, lebo som mal totál zjazdené platničky. A časom zadná nebrzdila takmer vôbec. Zaniesol som do servisu na odbublinkovanie, pomohlo to na 2 dni, potom sa stav snáď aj zhoršil..Kontroloval som systém a zo zadného strmeňa tam ako sa hadička vnára doň, vlhčina, mazanina. Iba trošku, ale stačilo to na...Samozrejme trošku "im" vytieklo krvi magurskej a samozrejme aj na brzdovú plateň. Bývam od servisu 2km, ale nechcelo sa mi tam robiť šaška a tak som si to potom odvzdušnil sám a odvtedy sú brzdy tuhé tak ako som si ich nastavil. Sme len ľudia, stane sa..Aj servisáci robia chyby, je to ale ľudské, práve preto som z toho nerobil komára To máš ako s holením, tiež si to sprav radšej sám, platí aj ak L zameníš za N v 18tom slove od zadu...
Otázka na samoničiteľov-servismanov, nemáte niekto fotku rozobratého strmeňa od Julií? Hodne by ma zaujal exploded wiew, nikde som to doteraz nevidel..
Odpoviem si sám, možno to bude nápomocné obci .. Dnes som sa pohral so zadnou brzdou a výsledkom je toto, zaujíma ma, z akého materiálu sú vyrobené piesty, je to nejaká ľahká krehučká zliatina. Po krajoch trošku opotrebovaná od tesnenia.
Tiez som vybral svoje Julie von akurat ked mrzlo a pomaly ale isto som packu stlacal az ku gripu. Doteraz bola brzda v poriadku, az ked som bicykel vytiahol von 5. februara tak to zrazu odislo, preto to pripisujem mrazu.
Treba upozorniť, že klasické odvzdušnenie-striekačka s piestom v prasiatku+prázdna pichnutá v páčke nie vždy pomôže. Nemalo by sa to stať, brzda je tak robená, no občas, hlavne pri nie dokonalom klasickom odvzdušňovaní sa dostane do rezervoárika v páčke nad hlavným piestikom vzduch. Toto sa podľa mojich skúseností prejavuje práve tak, že brzda po pauzičke pár minút akoby stratí "paru". Párkrát treba páčku postláčať a zrazu to aj brzdí, nie však na dlho. Po chvíľke opäť musíte akoby napumpovať páčkou tlak.
Ak sa vám na toto miesto dostane vzduch, nedostanete ho von nijak, iba tak, že odskrutkujete tri torxy, zhodíte kovový kryt nádržky, vyberiete membránu a dolejete dorovna kvapalinu. Membránu nasadíte späť na krytku nádržky a položíte na pôvodný pľac, niečo z kvapaliny vám to vytlačí, jedná sa však o minimálne množstvo a máte istotu, že v rezervoáriku vzduch nemáte. Ideálne je potom ešte zodvakrát pretiahnuť kvapalinu systémom a uistiť sa, že do systému pri tomto úkone nevnikol vzduch. Brzda teraz brzdí oveľa lepšie.
Zdravim.
Mam nasledovny problem s tymito brzdami. Vsimol som si, ze mi chodil na prednej brzde len jeden piestik (s pohladu jazdca pravy). Skusal som oba piestiky stlacit srubovakom najviac od seba a potom stlacit packu, vzdy sa hybal iba ten jeden. Chcel som sa na to pozriet tak som dal dole platnicky, no bike sa mi zosmykol tak nestastne, ze sa stlacila packa, piestik vysunulo az tak, ze olej vytiekol.
Rozmyslam, ci to ze nechodil jeden piestik mohlo byt tym, ze bola brzda zavzdusnena? Teraz uz nezostava nic ine, len kupit kvapalinu a brzdu "seřídit", no zaujima ma dovod preco mohol chodit len jeden piestik a ci sa nemoze stat, ze ked tam dam novy olej a dam to dokopy, budem zasa na zaciatku - teda bude fungovat len 1 piestik.
zadrety piest novou naplnou "nevyliecis", dopln ho, nasledne strc medzi piesty nieco cim zablokujes pohyb funkcneho piestu (mne sa osvedcilo strcit mezdi piesty vidlicovy kluc) , a stlacaj, znova zatlacit piest a tak dokola....+nejaky silikonovy olej
este otazka mam maguru julie a neviem ci je to ze tam nemam riginal kotuc co byva k nim alebo tam mam lacne platnicky neviem ze ako to ma brzdit mam jednu mechaniku tektro aqila a ta brzdi lepsie nez tato aky je problem prosim? lebo ked ju zatlacim tak ako som zviknuty na mechanike jednym prstom toto musim zatlacit min. 2 prstami aby bol rovnaky ucinok
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
hasta la vista....
Otázka na samoničiteľov-servismanov, nemáte niekto fotku rozobratého strmeňa od Julií? Hodne by ma zaujal exploded wiew, nikde som to doteraz nevidel..
Daval si original maguracky olej? Kolko ti ho tam trebalo?
Rozoberal som velmi staré magury, kde bol asi povodný olej (nebol modrý) a v prasiatku bol ciastocne vo forme zelatíny.
Ak sa vám na toto miesto dostane vzduch, nedostanete ho von nijak, iba tak, že odskrutkujete tri torxy, zhodíte kovový kryt nádržky, vyberiete membránu a dolejete dorovna kvapalinu. Membránu nasadíte späť na krytku nádržky a položíte na pôvodný pľac, niečo z kvapaliny vám to vytlačí, jedná sa však o minimálne množstvo a máte istotu, že v rezervoáriku vzduch nemáte. Ideálne je potom ešte zodvakrát pretiahnuť kvapalinu systémom a uistiť sa, že do systému pri tomto úkone nevnikol vzduch. Brzda teraz brzdí oveľa lepšie.
Mam nasledovny problem s tymito brzdami. Vsimol som si, ze mi chodil na prednej brzde len jeden piestik (s pohladu jazdca pravy). Skusal som oba piestiky stlacit srubovakom najviac od seba a potom stlacit packu, vzdy sa hybal iba ten jeden. Chcel som sa na to pozriet tak som dal dole platnicky, no bike sa mi zosmykol tak nestastne, ze sa stlacila packa, piestik vysunulo az tak, ze olej vytiekol.
Rozmyslam, ci to ze nechodil jeden piestik mohlo byt tym, ze bola brzda zavzdusnena? Teraz uz nezostava nic ine, len kupit kvapalinu a brzdu "seřídit", no zaujima ma dovod preco mohol chodit len jeden piestik a ci sa nemoze stat, ze ked tam dam novy olej a dam to dokopy, budem zasa na zaciatku - teda bude fungovat len 1 piestik.
vopred dik