kedysi som tu riesil aky bike, rozhodol som sa nakoniec pre Meridu Matts Sport 700 ale velkosti 20 maju uz vypredane
mam teraz vysku 175 cm co v pohode spada pod velkost 18, ktoru este maju. ale co je problem, je moj vek - teraz mam 15 a netusim co bude trebars za 5 rokov a urcite nechcem aby mi bol ten ram maly.
v meride mi povedali ze pri tejto vyske je to na rozhrani medzi 18 a 20 takze teoreticky spadam uz teraz pod 20. myslite ze by bol problem, keby som zobral 22? je to vlastne o cislo vacsie, s tym ze by tam bola nejaka rezerva. neviem, ale sedliacky rozum mi vravi ze radsej o cislo viac ako menej. je to velky problem ked ma clovek o nieco vacsi (alebo mensi) ram?
ponukli mi este moznost vymeny ramu za 20. pytaju za robotu 880 sk co by pri tej cene ani tak nevadilo len ide o to, ze neviem ci to bude ono... predsa len je rozdiel medzi fungo zmontovanym bikom z fabriky a zo skladacky ktoru posklada nejaky "technik" v dielni a na to vyladenie by som sa velmi nespoliehal...
iny bike nechcem kupit toto je jediny stroj za prijatelnu cenu s hydraulickymi celustovymi brzdami.
takze asi tak, dost to ponahla lebo za chvilu sa vypredaju uz aj tie zvysne velkosti a behom vikendu by som to chcel cele uzavriet takze vas prosim o vase rady a dopredu vdaka za ne.
ad2: Ani jeden z tych bikov, ktory vidis v obchode nie je zmontovany fungl z fabriky, biky z fabriky prichadzaju v krabiciach, nieco ako lego a praave sikovne ruky mechanikov ich vedia zostavit a vyladit...myslim ze suma 880 Sk za vymenu ramu je celkom prijatelna
tot vsio for today
ja mam 16rokov a vysku 175 tiez a mam 20ram a je mi velky 18" je akurat a sedlo si dvihnes ale ram nezmensis pri technike potrebujes mensi ram a 20nezmensis a na ceste si proste normal zdvihnes sedlo a hotovo a nebudes tak natiahnuty a nebude ta boliet chrbat ..JEDNOZNACNE 18 (ak jazdis v lese Ak planujes len cesty a sem tam polne a lesne cesty tak aj 20.ti postaci al eak to myslis aspon trochu vazne tak 18")
nasiel som na nete par clankov o velkosti bike a v jednom bola pod vypoctom velkosti poznamka, ze znacky ako napr. Merida alebo Author pouzivaju inu mieru... tak neviem. asi sa to neda celkom porovnavat s inymi znackami, tam asi 18" a 20" su v skutocnosti ine velkosti... (alebo nie?)
Vim ze tady o slo Meridu, ale pisu to jen pro inspiraci....
inak bike vyzera fasovo aj ked som ho este nezabehol, vydava dost cudne zvuky (hlavne ta XT prehadzovacka a predna brzda sa mi dako nezda) ale inak do pohody. vybehnem dneska este do hory trocha ho testnut a hodim sem prve dojmy.
Mohl by jsi mi prosimte sdelit jeden udaj? Dej si sedlo na urovni riditek a zmer prosimte vzdalenost spicka sedla-riditka. Chtel bych to jen porovnat s Authorem. Dik
http://www.wrenchscience.com/WS1/Secure ... Height.asp
velikost ramu 19"-20"-stred-stred je odpovidajici, ale efektivni delka horni ramove trubky+delka predstavce je v souctu mem pripade o 2 cm delsi nez by mela byt ...podle te stranky. Takze si asi koupim kratsi predstavec nebo vice zahnuta riditka