Nazdar. Na poslednej jazde som nabral do zadnej kazety nejaku burinu, a odvtedy mi sa mi nedari vyladit prehadzovac, tak aby normalne prehadzoval na vsetkych pastorkoch. Skusal som uz vycistit retaz, kazetu aj samotny mechanizmus, znova som sa to snazil vyladit, ale nech robim co chcem tak stale to nejde hladko. Problem je hlavne pri zhadzovani retaze z 8 na 7 pastorok. Aj ked ostatne idu hladko pri tomto to zacne preskakovat, ak to vobec prehodi. Fakt uz neviem co s tym urobit, patka aj rameno sa zdaju rovne.
A tocis spravnym smerom? Vzdialenost sa nastavuje B-tension skrutkou, XT RD-M786-SGS Shadow Plus ju tiez ma. Nastav si to tak aby to bolo 5-6 mm od najvacsieho pastorku. Ak sa to vobec nehybe, mozno mas poskodeny zavit. Ak sa to hybe ale nie dostatocne, mozno je zle namontovana prehadzovacka. Ak si s tym nevies rady, chod do servisu.
Ďakujem veľmi pekne, ale na akom princípe to funguje? Keď skrutku dotiahnem nič sa nedeje, keď skrutku povolim takmer úplne a znova zatiahnem, ramienko sa oddiali cca 0,5cm od rámu, ale pri preraďovaní sa zase táto vzdialenosť vynuluje
Skrutka funguje len vtedy, ak máš šalter správne prichytený k pätke. Na nej je jazýček a do neho musí zapadnúť protikus na prehadzovači, o ktorý sa potom opera skrutka. Neviem to odborne opísať.
Pohyb pri toceni B skrutkou je vyrazny, resp viditelny pohyb, najskor tam bude nieco zle. Nemala by sa vracat naspat. Skus pozriet podla obrazku ktory dal tmax. A skontroluj si ci je prehadzovacka spravne namontovana. Ten uhol je velmi divny. Inak nastavenie prehadzovaca v servise je cca 5 az 7 EUR co nie je taka katastrofa. Aspon budes vedietr na isto co tam je zle. A teraz v zime nebudu mat vela prace, mozno to spravia na pockanie.
Caute, tak problem vyrieseny. Ak by to niekomu pomohlo, tak povodne nenastavitelne radenie uz ide po vymene kazety a samozrejme aj reťaze. Vymenil som rovno aj prevodniky, lebo mali uz evidentne najlepsie za sebou a z casti aj preventivne, aby som sa nemusel bat rychlejsieho opotrebenia retaze.
Kazdy hovori o tom, ako to striela, ked treba kazetu vymenit a u mna sa to prejavovalo inak. Zasa som o nieco mudrejsi.
Caute, v poslednom čase mám problém s prehodzovaním. Smerom na väčšie pastorky to ide v pohode no smerom na malé nechce ísť. Prehadzovačku mám staršie 9rýchlostné XT cca 10 ročné. Zistil som že mám aj hák pokryvený , tak som ho vymenil, no aj tak to nepomohlo, čo to asi môže byť? unavená pružina, je tam niečo skryvené i ked sa to nedá vidieť volnym okom, alebo to môže byť aj vytahanou reťazou ( najazdené cca 1500km v teréne ) ?
Mal s tým niekto z vás podobné skúsenosti?
Za rady vopred ďakujem.
Smerom hore lankom naťahuješ pružinu. Teda ide to OK. Smerom nadol ju uvoľňuješ. Ak niekde lanko drhne v bowdene, zle potom uvoľňuje pružinu a teda chod prehadzhovača na menšie pastorky. Skús lanko premazať olejom. Ak nepomôže, vymeniť lanko aj bowden. (toto môže byť najviac pravdepodobnou príčinou)
Odporúčam rovno vymeniť bowden aj lanko ďalej skontrolovať prehadzovač či má plynulí ťah či nedrhne následne vyčistiť a premazať. Keď je prehadzvač starý môze mať aj unavenú pružinu. Premazanie bowdenu pomôže len na krátky čas do oleja sa bude ešte viac chytať prach. Vlastná skúsenosť.
Ahojte,
viete mi poradit podla prilozeneho foto o aku velkost ramienka prehadzovacky ide - SG ,alebo SGS ?
Attachment:
IMG_20180728_220522.jpg
Potrebujem vyriesit problem s prehadzovackou .Po zhodeni a opätovnom nasadeni prehadzovacky zostava retaz volna,neda sa napnut ani posunutim prehadzovacky. Poradite ?
Povodnu prehadzovacku XT M780 chcem nahradit modelom XT M781, ktora sa vyraba s dlhym / GS / a super dlhym ramienkom / SGS /. Neviem,ktoru zvolit, myslel som , ze napomoze foto . Netusil som ,ze sa da prehadzovacka nespravne nasadit. Pred nasadenim som mal odradene na najmensi pastorok a najmensi prevodnik . Urobil som nieco zle ?
Asi ano, ked nieco povodne funkcne, po tvojom zasahu nefunguje.
Daj foto, kde bude vidiet napojenie prehadzovacky na patku ramu. Idealne z lavej strany ramu, aby bolo vidiet b-skrutku.
Prehadzovacka mi prestala spravne radit po prudkom zjazde po nekvalitnej ceste,chcel som skontrolovat pätku ramu,ci nedoslo k jej ohnutiu.
prikladam foto
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kazdy hovori o tom, ako to striela, ked treba kazetu vymenit a u mna sa to prejavovalo inak. Zasa som o nieco mudrejsi.
Mal s tým niekto z vás podobné skúsenosti?
Za rady vopred ďakujem.
potrebujem vymenit pätku ramu , hlava skrutky je poskodena
Poradite setrny sposob odstranenia skrutky ?
viete mi poradit podla prilozeneho foto o aku velkost ramienka prehadzovacky ide - SG ,alebo SGS ?
Potrebujem vyriesit problem s prehadzovackou .Po zhodeni a opätovnom nasadeni prehadzovacky zostava retaz volna,neda sa napnut ani posunutim prehadzovacky. Poradite ?
Dakujem
Daj foto, kde bude vidiet napojenie prehadzovacky na patku ramu. Idealne z lavej strany ramu, aby bolo vidiet b-skrutku.
prikladam foto