Nazdar. Na poslednej jazde som nabral do zadnej kazety nejaku burinu, a odvtedy mi sa mi nedari vyladit prehadzovac, tak aby normalne prehadzoval na vsetkych pastorkoch. Skusal som uz vycistit retaz, kazetu aj samotny mechanizmus, znova som sa to snazil vyladit, ale nech robim co chcem tak stale to nejde hladko. Problem je hlavne pri zhadzovani retaze z 8 na 7 pastorok. Aj ked ostatne idu hladko pri tomto to zacne preskakovat, ak to vobec prehodi. Fakt uz neviem co s tym urobit, patka aj rameno sa zdaju rovne.
Ako si to vyriesil?
Na tu poskodenu skrutku nepomohlo, co ti postol Jano vyssie? Obcas moze pomoct, ked to poskodenehu inbusu natlcies torx a povolis to tym.
Prichytenie prehadzovacky pod nespravnym uhlom.
Nemam taketo naradie, suprava naradia stoji od 20€, co pri jednorazovom pouziti sa mi zda vela a vysledok nie je zaruceny.
Predpokladam ze ide o mtb. Zapina/vypina spojku co ti napina retaz. Ak by si si precital manual, zistis ze ju mas mat zapnutu a pri vyberani kolesa vypnut aby to slo lahsie.
Nestresuj, ja jazdím stále s vypnutou, a no problém. Je tam len väčšia pravdepodobnost padnutia reťaze pri zjazde v teréne a to to teda nešetrím, najazdené cca 10t, ale keďže ty to MTB plánuješ na spevnené lesné cesty, ak by si to neobjavil, ani nevieš že to potrebuješ.
Sorry ale ja som manual necital a viem na co to je. Staci citat trochu forum a kopec veci sa naucis. Menej pisat o tom ako ti vsetci chcu zle a viac studovat a bude lepsie.
Ale ako pisali, nic strasne sa nedeje, kolkokrat to zabudnem zapnut a zistim to az v lese ked moc skace retaz.
Ja som zvyknutý 10 rokov na cestak a tam také hovädziny nie sú.. Ja som s tým prešiel dnes len asi 15km v off pozícii, tak sa nic nedeje len to prepnem a hotovo... Dik
Nestresuj, ja jazdím stále s vypnutou, a no problém. Je tam len väčšia pravdepodobnost padnutia reťaze pri zjazde v teréne a to to teda nešetrím, najazdené cca 10t, ale keďže ty to MTB plánuješ na spevnené lesné cesty, ak by si to neobjavil, ani nevieš že to potrebuješ.
Tak moc tomu ale asi ani nenakladas,inak by si vedel,ze nejde len o to,aby ti retaz nepadla,ale hlavne o to,aby nelietala ako splasena a nehrkotala ti kade tade o ram.
Tak ako píšeš, jazdím xc na 100mm, bud šľapem (aj dolekop), alebo preradim na väčší pastorok, čím prišponujem reťaz, netvrdím, že to robím správne, ale funguje to. Bolo to určené pre Peta21, ktorý plánuje na xc ht 100mm jazdiť spevnené lesné cesty, ako pisal ak by som jazdil 150-160 mm Capru, napínak, voditko a všetky tie hračky by boli nutný štandard.
Ahojte, mám problém s nastavením prehadzovača- použité komtonenty: Shimano Alivio / Deore CS-HG400 9-rýchlostná kazeta /12-36z), Shimano Deore RD-M591 SGS 9-rýchlostná prehadzovačka , Shimano Deore SL-M590 Rapidfire radiace páčky 3x9, Campagnolo Record C 9 reťaz. Ani za svet mi to nechce správne radiť, stále to cuká alebo na najväčšom pastorku to zhodí retaz ku š*****m. Bovemy mám nové aj lanká a aj vyšie spomenuté komponenty.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Este keby boli dalsie navrhy na odstranenie poskodenej skrutky z pätky ramu, pretaca sa kluc v hlave skrutky
Na tu poskodenu skrutku nepomohlo, co ti postol Jano vyssie? Obcas moze pomoct, ked to poskodenehu inbusu natlcies torx a povolis to tym.
Nemam taketo naradie, suprava naradia stoji od 20€, co pri jednorazovom pouziti sa mi zda vela a vysledok nie je zaruceny.
po práci sa Ti na to môžem pozrieť, okolo 19-ej
Vyskusam to s torxom.
Načo je sakra ta páčka on off na prehadzovacke shimano 8000???
Ale ako pisali, nic strasne sa nedeje, kolkokrat to zabudnem zapnut a zistim to az v lese ked moc skace retaz.
tulen nemyl vsetkych ;o)
Tak moc tomu ale asi ani nenakladas,inak by si vedel,ze nejde len o to,aby ti retaz nepadla,ale hlavne o to,aby nelietala ako splasena a nehrkotala ti kade tade o ram.