konkretne tuto mam vyhliadnutu
Mne to zrobili v susp clinic a lyrik ide jak hodinky. Svajciarske. Foxy sa mozu pichnut
Ja by som ho zobral. Stál je tu možnosť, že ho prerobíš na SoloAir alebo na strunu ...
V podstate ti tam stačí vymeniť, resp. skontrolovať olej v spodných nohách ktorý maže ... ten čo je v tlmení nemá dôvod byť už zlý, na to má tá vidlica málo najazené... ak, ako sa stalo kamarátovi, ktorý nemal od výroby dobre dotiahnutú maticu MotionControl a dnu sa dostával prach ...
tak, tak. i ked som pocul o odvazlivcoch ktori to spravili s ihlou na fukanie lopty
http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/QuickTech/36_TALAS_II_Spring_Service.htm
nazdar:
http://service.foxracingshox.com/consumers/Content/Service/Forks/36VAN/36VAN_RC2.htm
odporucam mat zverak a vyrobit si celuste bud z dreva, plastu, alebo ako maju na obrazkoch z hlinika. inak je to fuserina a riziko poskodenia. ako vidis, je to prehladne skonstruovane, ziadne zradne zavlacky a pod.
v kapitole "36 FIT RC2 Damper Service Disassembly" bod 3. opatrne a silou ale pomaly vyberat, inak je secko od oleja okolo teba
skontroluj ten gumeny bazmeg "bladder", ci nieje zvetrany. ak si das pozor a das tomu cas na vybublinkovanie, plus poctivo pohybat tlmicom zoparkrat, mas to bez vzduchu a kroky 24 az 26 mozes vynechat.
k ostatnemu myslim uz viac dodat netreba.
jaj este som zabudol, tie spongijky pod prachovkami sa oplati poriadne nasiaknut, da sa experimentovat s roznymi "zazracnymi" olejcekmi (google it) a odstaveny bike sem-tam otocit hore nohami
Float som neskusal nikdy, na Vane 2010 som jazdil len jeden den. Ani to nebol citlivostny zazrak, ale kazdy mame ine preferencie.
u mna rozhodol talas s RC2 fit. u 2012 je sice super, ze FIT patrona je otocena (teda stelovatko kompresie je hore) ale mne by tam chybala rychla kompresia a jedna uroven talasu. lockout je tu podla mna uplne chobotina. sice som tu vidlu nejazdil, takze veskere uvahy o citlivosti su len spekulacie, ale talas ma u nej o jeden stupienok menej a tlmic ma o jedno ***** kompresie menej - to sa moze rovnat lepsia citlivost. ta horsia citlivost u 36iek je prave kvoli patrone a talasom a nie kashima vs. klasika uprava noh.
@bobris: rozhodnutie zalezi od ceny a od preferencii. ak je dobra ponuka, tak aj 36 talas R open bath spravi dobru sluzbu. to, ci ti bude chybat stelovanie kompresie zavisi od teba a od toho co a ako jazdis.
@servisovanie FIT patrony: neviem co je pod tym pojmom myslene, ale vymena oleja na RC2 patrone je pre mierne zrucneho cloveka s potrebnym naradickom bez problemov. RLC som zatial nejazdil/nerozoberal, ale zrejme to bude o tom istom (az na otocenu patronu).
Je pravda, že RLC FITiek ešte nie je veľa a keď sa mi nejaká 36tka dostane pod ruky spravím si definitívny názor.
Výhodu a zároveň nevýhodou FIT je že ju nemusíš, ale ani nemôžeš doma servisovať. Takže na jednej strane menej starostí s výmenou oleja, no na druhej viac starostí a vyššia cena opravy ak sa niečo pokazí.
Veľmi dobré diskusie na témy FIT vs. OB a R vs. RLC sa viedli na českom fóre ...
http://www.bike-forum.cz/forum_index.html treba len pohľadať.
zmenila sa situacia , terazu si vyberam medzi 2011 36-K TALAS R a 2012 TALAS RLC.
Pocitim na tej 2011-ke chybajucu kompresiu? a este open bath versus FIT, lockout neriesim nepouzivam.
ku kriteriu vzduch+nastavitelny zdvih:
lyrik 2step - viac problemov ako osohu, plus gramy navyse.
36ka talas je v tomto ohlade spolahlivejsia a lahsia.
mierne OT:
mam odjazdenu sezonu 2010 na lyrik U-turn, ale kedze rychla zmena zdvihu bola pre mna dolezita, isiel som do 36ky talas. 2stepu som sa zdaleka vyhol.
lyrik u-turn: po miernom tuningu krasny chod, super tuhost, maxle oska je jednoducha a rychla. na druhej strane zmena zdvihu cez u-turn pocas jazdy
36 talas: spolahlivost super, citlivost priemer, ale talas na dalekonosnych EN vyjazdoch jednoducho parada. na pruzinovu lyriku sa citlivostou samozrejme nechyta. co mi vsak vadi je miniaturny vakel v puzdrach od vyroby - ktory sa za rok sice nezvacsil a je zevraj normal a pocitovo vacsi flex pri brzdeni ako lyrik. riesenie osky je v provnani s maxle vtip.
obidve vidlice boli s TAPER krkom.
36ka talas dostane konecne adekvatnu konkurenciu, myslim, ze 2012 lyrik dual position air bude moja volba
Co sa tyka foxu - v buducnosti som tiez chcel kupit talas ale v susp-clinic ma odhovoril, ze takto upravena lyrika je na tom omnoho lepsie nez cely fox. co sa chodu tyka i moznych buducich servisnych nakladov.
Znovu tazko posudit taketo tvrdenie, kedze som fox vpredu nikdy nejazdil. Ale predpokladam ak sa chalan zivi tuningom tlmenia mal by vediet o com hovori