1. unik cez ventilok hore alebo dole na lavej nohe.... zistis nanesenim jarovej vody..bublinkuje-unika
2.okolo zatky lavej nohy, cez zavit.. pod nim je O-kruzok...(vypustit vzduch z oboch komor vysrobovatvrchnu zatku vymenit kruzok namazat vazelinou zavit a zasrobovat)
3.ak zo spodu okolo ventilu tak je tam tiez malicke tesnenie...
4.z ventilov .. vysrobovat autoventyl a vymenit
5. ak medzi komorami nalej na piest z hora 5ml hustejsieho oleja.. ak nepomoze treba ju rozobrat a vymenit O-kruzok na pieste
vsetky tieto tesnenia-Okruzky kupujem vo vodoinstalacnych potrebach
http://www.ivelo.cz/servis-tipy-rady/domaci-servis-kol/rockshox/
tu je toho popisaneho o rebe a problemoch vela:
post426072.html#p426072
Roflex:
Pri odskrutkovávaní pumpy nezvykne uniknúť veľa vzduchu. Ten vzduch čo unikne pri odskrutkovávaní pumpy nie je z komory ale z hadičky pumpy. Vtedy keď ten vzduch unikne, je už ventil komory zavretý.
Problém merania nastáva pri nasrkutkovávaní pumpy. Ak ju namotnuješ, unikne z relatívne malého objemu vdzuhu veľká časť do hadičky pumpy a tak je meranie skreslené.
Ak chceš objektívne odmeriať tlak v tejto komore, tak musíš natlakovať hadičku pumpy skôr ako sa otvorí ventil. Každá lepšia pumpa sa dá takto natlakovať. Čiže potom nafúkaš hadičku na očakávaný tlak a definitívne dotiahneš pumpu na ventil a vtedy sa prepojí komora s pumpou. Tlak ktorý nameriaš je určite menej skreslený ako ten čo si meral "klasicky".
Skús teda namerať tlak ešte raz.
Tak ako napísal Lapierre, tlak ti klesne vždy keď znovu pripojíš pumpu a keďže negatívna komora je skutočne malá, ten pokles je väčší ako u pozitívnej komory, ktorá je veľká a tak má veľký objem vzduchu.
Takze asi to od niekial unika, meral som to dnes, vcera som este kus pojazdil, takych 5km..., meral som to oboma sposobmi, bez natlakovania - o 20Psi menej, s natlakovanim o 10Psi menej - negativka, positivka je bez zmeny oboma sposobmi... :/