alebo nech radšej dám do servisu skrátit
Diky za odpovede
Na oko by som ale radšej DOT nechcel. hehe
neviem ako na elixiroch, ale na inych avid trnoch, ktore sa mi dostali do ruky je osadenie pre torx kluc, teda na tych, co su dodavane ako nahradny diel. V novych, neskracovanych hadiciach boli zatial vzdy trne bez osadenia na kluc a bez zavitu, asi lisovane.......
Doporucujem nasadit si okuliare, z hadicky vyfrkne kvapalina, ani sa nenazdas.............
Brzdovka je dost velky sajrajt, a oko je predsa len citlivy organ.
Tá brzdová kvapalina nie je až taký postrach ako mnohí tvrdia, ale je lepšie pracovať s ňou opatrne a všetko zatečené dobre opláchnúť, ruky umyť. Odvzdušnenie nie je zložité a dá sa zvládnuť aj v domácich podmienkach no potrebuješ k tomu nádstavce ktoré naskrutkuješ do odvzdušňovacích otvorov na brzdách ..ak ich nemáš nič neurobíš. No a nezabudni že potrebuješ brzdovú kvapalinu DOT 5.1 alebo aspoň DOT 4 ... Mňa vyšlo 0,5 L balenie DOT 5.1 cca. 12,- eur ... takže tiež to nie je zadarmo. A nezabudni na kľúč Torx T10 ....
Na tvojom mieste by som zvážil či máš doma všetko potrebné a či si dosť zručný zvládnuť to. Ak nie zanes to do servisu. Ušetríš si čas a v konečnom dôsledku ťa to bude určite stáť menej ako keby si to mal robiť doma.... vlastná skúsenosť.
Ak si technicky a zručne zdatnejší kúp sadu a uč sa, len rátaj s tým, že ak sa nepodarí budeš musieť navštíviť servis.
Hlavne treba naštudovať teóriu a manuály a potom sa pustiť do praxe.
lebo nemám odvzdušňovaciu sadu či sa mi oplati radsej kupit odvzd. sadu a spravit neak doma to su moje prve hydry ciže až tak hydram nechapem ale chcel by som
Po nahlobení koncovky nasunutí olivy a utiahnutí do páky však bude treba pravdepodobne brzdu ešte odvzdušniť. Ak si na toto všetko trúfaš hor sa do toho.
Tie plastové výlysky som označil dole na foto, sú to vlastne dva kúsky plastu s preliačinou na hadicu, ktoré po stiahnutí vo zveráku hadicu pevne uchopia ale nestlačia aby sa dala nahlobiť koncovka. Koncovka tam zaručene ľahko nepôjde!
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
posledný komentár: 4. 3. 2025 o 18:35