zdravim, myslite, ze bude tato prehadzovacka v pohode na kazetu s rozsahom 11-34z
>>>
Mám takú malú technickú otázku, možno neikto má skúsenosť.
Krátky šalter (short) X.0 má kapacitu 30z. Viem, šaltre s krátkym ramenom sú robené na single v predu.
V mojom prípade 11-32z a 22;36z mi to vychádza na 35z.
Píšem preto, lebo sa mi to ani nechce nahadzovať na bike, na 90% to bude však krátke rameno. Ak však má neikto skúsenosť a fungovať by to mohlo, tak sem s tým.
Ak niekto zháňa krátku X0 tak viem vymeniť za stredné rameno, je úplne nová. To však patrí inam a aj to tam hodím.
no SGS to viem, že to na 100% bude pasovať, ale GS by som radšej pretože sú menej náchylné k poškodeniu.
Ale máš GS alebo SGS?
zdravim, myslite, ze bude tato prehadzovacka v pohode na kazetu s rozsahom 11-34z
Nemas sa coho bát to iste deore XT mam na svojom Giant-e na tych istych pastorkoch (11-34)
aha
kupujem si GS
V predu budem používať len 38 pílu + napínak a na kazete budem radit tak do stredu a nizsie.
s GS 11-34 a ve předu klasicky 44/32/22 v pohodě nebude, nenapne ti 2-3 převody pokud zařadíš 22/11,12,14 nebo jak to tam na kazetě je, ale tohle stejně asi nikdy nezařadíš, takže použitelné to v pohodě je, ale lepší je na tenhle rozsah dát SGS
samozřejmě to platí pokud máš délku řetězu tak abys zařadil španěla 44/34 pokud dáš kratší řetěz a tenhle převod si pohlídáš tak to bude komplet OK
ale ak radíš ako treba, nemá použitie stredného ramienka žiadnu nevýhodu a viacerí skúsení jazdci ho tu odporúčajú práve pre jeho výhody (lepšia priechodnosť terénom, kratšia reťaz, krajší vzhľad...)
tento parameter ta v podstate nemusi zaujimat "Total Capacity 45T"
dolezite su rozsahy kazety,ale hlavny problem vidim v tom,ze napisem jednoznacny technicky fakt a dakto mi ide oponovat a ked mu napisem,preco je to tak a nie inak,tak sa odvola na to,ze treba radit,tak,ako sa ma!!!!
Model Number RD-M772-SGS
...
Maximum Sprocket 34T
Minimum Sprocket 11T
Front Difference 22T maximum
Total Capacity 45T
...
Model Number RD-M772-GS
...
Maximum Sprocket 34T
Minimum Sprocket 11T
Front Difference 22T maximum
Total Capacity 33T
...
neviem, prečo by som to robil... v živote som veľkého španiela nezaradil. malého jedine pri vyberaní kolesa zo zadnej stavby.
samozrejme, kto nevie radiť, musí používať na 34z kazetu SGS...
posledný komentár: 16. 10. 2025 o 19:32