Rozhodujem sa medzi tymito dvoma alternativami a chcel by som poziadat o par rad alebo skor odporucani, ktore by mi dali vacsi prehlad a pomohli rozhodnut.
Najviac by mal vedieť povedať Matt, ktorý potom Durinu jazdil.
Podľa toho čo som mal nejaké Magury v ruke, mali maslový priebeh zdvihu, odtrh bol trocchu vyšší a nohy boli zvyčajne od oleja. Teda nie že by olej tiekol ale boli kvalitne premazávané.
RS sa správaju ku koncu zdvihu značne progresívnejšie a nohy zostávajú suchšie. U odtrhu som si nie istý no bude to +- na rovnakej úrovni možno trochu lepšie.
Systém kompresie a locku funguje u oboch vidlíc v pohode.
Osobne by som sa nevedel tiež presne rozhodnúť, najprv by som msuel obe vidlice mať v rukách. Zle však nespravíš ani jednou.
No to s tym olejom som si vsimol tiez v Brne kde som si ju skusal, mala pekny chod len je otazne co ked jej dojde olej... co som ja jazdil 3 roky moju SIDu som ju ani raz neotvaral a stale jazdila rovnako dobre... takze ked sa k tomu pripocita nizsia cena vyzera to na tu SIDu len este uvidime...
Najviac by mal vedieť povedať Matt, ktorý potom Durinu jazdil.
Podľa toho čo som mal nejaké Magury v ruke, mali maslový priebeh zdvihu, odtrh bol trocchu vyšší a nohy boli zvyčajne od oleja. Teda nie že by olej tiekol ale boli kvalitne premazávané.
RS sa správaju ku koncu zdvihu značne progresívnejšie a nohy zostávajú suchšie. U odtrhu som si nie istý no bude to +- na rovnakej úrovni možno trochu lepšie.
Osobne by som sa nevedel tiež presne rozhodnúť, najprv by som msuel obe vidlice mať v rukách. Zle však nespravíš ani jednou.
presne neni co dodat osobne bych volil podle designu, funkce budes spokojeny s obema
Doplniť mazací olej nie je tak strašná záležitosť. NAvyše je lepšie ak si po pol roku nútený doplniť olej a vyčistiť mazací, ako by si mal 3roky jazdiť pôvodný bez čistenia vidlice. Určite bude takýto olej plný drobných kovových mikropiliniek ktoré vznikajú hlavne pri začatí používania vidlice.
mam sid race 09 ... kedze ju mam chvilu, tak kvoli pocasiu som ju moc neposkusal...
durin som skusal len na vystave v brne... ,je pravda ze mal maslovy chod a nohy boli dost od oleja.
ale tak vzdy ide o to, ako si to nafukas a zostelujes... aj sid moze chodit maslovo... a nema az tak mastne nohy
ako tu uz zaznelo, ani jednou z tych dvoch vidlic (dirin ci sid) nic nepokazis.
to ani ja, chybna rada sa moze zadarit hoc kde a hoc komu.. povodne som chcel na bike thor ale bol problem ho dostat
len som zabruzdal na maguru a toto bolo na titulke (+clanok o tom ze mam najlepsie trail brzdy podla MBUK to vzdy potesi)
a to aj preto, lebo kazdy mame uplne inu predstavu o maslovom chode
kedze jeho presna definicia neexistuje
Definovať maslový chod, alebo chod, kedy vidla ide prakticky lineárne do zdvihu až takmer k jeho hrane a kedy vidla nevyužíva posledné 1-2cm (v závislosti od zdvihu) sa dá definovať veľmi lahko a to grafom charakteristiky pružiny (komory vzduchovej).
Sida bude vždy znateľne progresívnejšia a nebude využívať posledné cm zdvihu, čo je spôsobené iným objemom komory, teda u Sida bude objem menší, vplyv na to má ešte viacero vecí, ako celkové vyhotovenie. Ale Durin keď chytíš do ruky a porovnáš to so Sidom aj sám povieš že tam je veľký rozdiel a "taký maslový Sid" nikdy nebude, pokým nespravíš radikálne upravy na vlastnú päsť, čo nemá význam.
Druhá otázka je, či je ten maslový chod a maximálne využívanie zdvihu pre jazdcov štýl + alebo -. Ja napríklad viem, že potrebujem vidlu, ktorá je ku koncu progresívna. Čo je zas debata o inom, no pre toho kto požaduje komfort a nedáva nejaké skoky a podone (čo sa na Durine nejazdí) bude tá vidla určite to pravé.
Definovať maslový chod, alebo chod, kedy vidla ide prakticky lineárne do zdvihu až takmer k jeho hrane a kedy vidla nevyužíva posledné 1-2cm (v závislosti od zdvihu) sa dá definovať veľmi lahko a to grafom charakteristiky pružiny (komory vzduchovej).
Sida bude vždy znateľne progresívnejšia a nebude využívať posledné cm zdvihu, čo je spôsobené iným objemom komory, teda u Sida bude objem menší, vplyv na to má ešte viacero vecí, ako celkové vyhotovenie. Ale Durin keď chytíš do ruky a porovnáš to so Sidom aj sám povieš že tam je veľký rozdiel a "taký maslový Sid" nikdy nebude, pokým nespravíš radikálne upravy na vlastnú päsť, čo nemá význam.
Druhá otázka je, či je ten maslový chod a maximálne využívanie zdvihu pre jazdcov štýl + alebo -. Ja napríklad viem, že potrebujem vidlu, ktorá je ku koncu progresívna. Čo je zas debata o inom, no pre toho kto požaduje komfort a nedáva nejaké skoky a podone (čo sa na Durine nejazdí) bude tá vidla určite to pravé.
uz by si tie encykulopedie mal prestat citat a venovat sa niecomu inemu
a aj tak je to jedno, chalan uz si objednal maguru
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
presne neni co dodat osobne bych volil podle designu, funkce budes spokojeny s obema
Len dodám, že na tom biku nakoniec skončilo DT.
durin som skusal len na vystave v brne... ,je pravda ze mal maslovy chod a nohy boli dost od oleja.
ale tak vzdy ide o to, ako si to nafukas a zostelujes... aj sid moze chodit maslovo... a nema az tak mastne nohy
ako tu uz zaznelo, ani jednou z tych dvoch vidlic (dirin ci sid) nic nepokazis.
a to aj preto, lebo kazdy mame uplne inu predstavu o maslovom chode
inak magury sa mi tiez pacia..
len som zabruzdal na maguru a toto bolo na titulke (+clanok o tom ze mam najlepsie trail brzdy podla MBUK
uz by si tie encykulopedie mal prestat citat a venovat sa niecomu inemu
a aj tak je to jedno, chalan uz si objednal maguru