Vidla mi pracuje pekne ale, keď vo väčšej rýchlosti nabehnem na 5 cm obrubník tak mi klepne. Zvuk pochádza z vidli to viem určite.
Plynule pracuje nebúcha, ale keď nabehnem za rýchlosti myslenej aspoň 18 KM/H tak mi klepne, to prvotné vsunutie je sprevádzané zvukom. Spravil som skúšku na vidlu, tak že som za stojaka pustil predok bicykla na zem aby odpružil a kleplo z výšky 30/ 40 cm.
Neviem si radi je nová minimálne jazdená v teréne a potreboval by som radu či sa tu niekto s takýmto problémom nestretol.
http://www.srsuntour-cycling.com/SID=siaf9af9ff0457e9aeca76ce3d4cf830/dstore/products/Forks/3059/E*****N/SF11-E*****N+XC+TAD+15QLC+26%27.html
Neviem kde mám hladať problém,, pred tým ked som mal e*****na rld tak som ho rozobral zdvihol, zreparoval a zložil a išlo to ako hodinky a toto nové niečo robí. Pýtam sa preto či sa s takýmto problémom už niekto nestretol aby som vedel na čom som. Či si to viem odstrániť alebo nie.
http://preview.srsuntour-cycling.com/index.php?screen=mi.downloadarea&downloadtyp=explosions2011&sid=1
To je môj názor.
ďakujem, že mi dávate rady, lebo sa už fakt nemám na koho obrátiť a najhoršie je ked človek nemá poblíž odborný servis, a tam odkial je je servis taký na premyslenie.
Nerozoberal som ju a kôli tomu ani nebudem. Ten zvuk vydáva tlmič vidly a to len vtedy keď vidla narazí na aspoň 8-10cm prekážku. Zrejme je to nejaká planžeta, ktorá zabezpečuje, aby olej mohol rýchlo pretiecť za piest. Apropo, skús vidlu sfúknuť na 70psi a stláčaj ju na mieste a rýchlo púšťaj. Čím rýchlejšie ju stláčaš a púšťaš, tým viac počuť tlmič.
(ak som zdroj zvuku identifikoval zle, tak to beriem späť).
Napadla ma ešte jedna vec. Znižovanie funguje tak, že po stlačení ovládacieho prvku, sa pootvorí planžeta na pieste vzduchovej patróny. Vzduch začne prúdiť za piest a piest (zdvih) klesá, až kým nenarazí na doraz znižovania. Pod tým dorazom si predstav pružinu s gumovým koncom o ktorý sa oprie planžeta pri dosiahnutí spodnej hranice znižovania. Ak by si tú pružinu vybral, mal by si znižovanie až na 0mm.
A teraz pointa: vidla ma zdvih 140mm; znížiť sa dá na 100mm; keď sadneš na bike, máš určitý SAG (napr. 20mm); to znamená, že piest vzduchovej patróny je vzdialený od pružiny (doraz znižovania) už len 20mm. Takže čo ak ten tvoj zvuk vydáva práve kontakt vzduchového piesta s dorazom znižovania?
Dúfam, že som to napísal pochopiteľne.